Přejít na obsah

Jak nejlépe na kůži?


x Michi x

Doporučené příspěvky

Dnes vám přinášíme očekávaný test přípravků na kůži, který měl zejména u přípravku Zanyder ukázat, zda obstojí v konkurenci zavedených značek. Tento set je k mání za nemalých 1490,- Kč, dlužno ale dodat, že set obsahuje i kartáč, malý kartáček, utěrku a aplikátor. Zda je tato cena úměrná, ukáže tento test.

Jako spolubojovníky do testu jsem vybral sety od Dodo Juice, Colourlock a horkou novinku od Valetpro. Pojďme se na testované produkty podívat blíže.

 

Zanyder

Uvnitř krabice najdeme čistič, mléko, velký kartáč, malý kartáček, utěrku a aplikátor. Úplně na dně krabice najdeme pod utěrkou schovaný návod k použití. Tady bych doporučil zapracovat na designu a návod přemístit na jednotlivé lahvičky - místa je na nich hodně.

Velký kartáč vypadá opravdu kvalitně a práce s ním byla příjemná. Na druhou stranu malý kartáček od Spokaru je tam spíš pro ostudu - vypadá velmi lacině a jakoby tam ani nepatřil. Svůj účel ale splní, my jsme ho v testu ale nevyužili. Utěrka a aplikátor jsou si materiálově velmi podobné, práce s nimi byla standardní a bezproblémová.

Čistič je dodáván v praktické lahvi s rozprašovačem. Je to čirá a řídká tekutina. Zde bych měl vážnější výtku k poměrně silnému zápachu po čpavku, tady by to chtělo ještě zapracovat.

Mléko je v menší lahvičce s odklopným víčkem. Jde o bílou tekutinu hustší konzistence. Při otevření se v přípravku trochu hádají 2 vůně (krém a kůže), rušivě to ale nepůsobí, výhrady k tomu nemám. Prodejní cena je 1490,- Kč

h5n7.jpg

 

Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner & Sealant

 

PH neutrální čistič kůže prověřené dlouholetou tradicí značky Dodo Juice v jejich elitní verzy Supernatural je mým horkým favoritem (Michi). 500ml bylení za cenu 339kč (členové OC 322Kč) je dostatečné na očistu vašeho koženého interiéru.

4ktk.jpg

 

Dodo Juice Supernatural leather sealant

 

Dodo Juice Supernatural Leather Sealant je nabízen v 250ml s osvědčeným rozprašovačem. Sealant je ve formě řídké mléčné tekutiny, bohužel s jemným alkoholovým zápachem. Zde bych ještě viděl prostor pro zlepšení, nicméně je to asi jediná kaňka na jinak skvělém výrobku. Sealant se aplikuje na vyčištěnou kůži, rozprašovačem nastříkáme na povrch a rovnoměrně rozetřeme a vmasírujeme do kůže čistým hadříkem. Takto nanesený sealant necháme zaschnout. Produkt je možné nanášet ve více vrstvách, další vrstvu doporučuje výrobce aplikovat po 15-30 minutách od zaschnutí předchozí vrstvy.

jxgk.jpg

 

Colourlock Leather Care Kit

 

Oblíbený set na kůži od známého výrobce. Balení obsahuje čistič, mléko, utěrku a houbičku. Trochu mi v tomto setu chybí kartáček, set by to sice prodražilo, na druhou stranu se jeho koupi stejně nevyhnete. Velmi se mi líbí čistič ve formě bílé pěny, při aplikaci nikam nic neztéká. Mléko je řídká bílá tekutina, aplikace pomocí přiložené houbičky je bezproblémová.

2plk.jpg

 

Valetpro Leather Soap & Leather Protector

 

Horká novinka od Valetpro. Čistič je dodáván ve standardní lahvičce výrobce Valetpro, kterou bych rozhodně nenazval praktickou. Vyklápěcí uzávěr je na lahvi nacvaknut a i když drží poměrně pevně, doporučil bych láhev skladovat nastojato. Čistič je ve formě čirého řidšího gelu a pracuje se s ním velmi dobře (nestéká). Vůně spíše neutrální. Protector je v praktické lahvi s rozprašovačem, jde o řídkou bílou tekutinu a použití je bezproblémové.

f6xv.jpg

 

No a jak si přípravky vedli v praxi?

Valetpro a Colourlock čističe prokázaly standardní čistící schopnosti.

26dh.jpg

Zanyder na tom s čistícími schopnostmi o něco lépe, trochu nepříjemný pro někoho může být čpavkový odér. No a nakonec tu máme čistič od Dodo, který potvrdil výborný výsledek z minulého testu a ostatní poráží velmi výrazně.

68xo.jpg

Sametově matná ošetřená kůže je jasným důkazem o tom, že řada Supernatural od Dodo Juice je opravdovým leaderem mezi detailingovými produkty.

gfmy.jpg

Rozdíl SN/ValetPro je znatelný.

zo9g.jpg

 

Credits Soray, úpravy komentářů pro OC Michi

Upraveno uživatelem x Michi x
Odkaz ke komentáři

Včera jsem ošahával sedačku z testu.

 

ValetPro krásně všechem povrh vysušil. V čístění se moc nepředvedl. Přišlo mi to na živo dost šedivé, takže uplně vyčištěno nebylo. Kdo se nerad klouže po sedačce tak volí tuto variantu. Pro mě to třeba moc není.

 

Zanyder měl pěkný výsledek až na část, která je perforovaná. Zůstal na ní takový lesklý povrh ze špíny. Jinak kůže pěkne klouzavá.

 

Colorlock měl pěkný výsledek. Pěkně hladké a klouzavé, ale přišlo mi, že by mohl z té kůže vytáhnout více špíny. Zůstala žlutá.

 

Dodo - nevím co v DJ teď dělaj, ale přijde mi, že všechno co vydaj je super. Už z dálky byl vidět ten rozdíl ve vyčištění. Kůže dostala svojí barvu, kteoru měla na začátku. I na fotkách je to dobře vidět. A hlavně já jsem zastánce kloužíníčka :lool: takže pro mě zůstává na prvním místě.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o měsíc později...

Mňa by v tejto súvislosti zaujímalo, ktoré časti sedačiek sú z kože a ktoré z koženky. O II predface LaK. Ak to niekto vie, vďaka za odpoveď.

V kůži jsou pouze středy - tedy střed opěradla a sedáku, bočnice i všechny boční části + část nad stehny, nad rameny, celá záďˇ a hlavová opěrka je koženka. Takže prakticky vše je plast. U předface jsou ještě kožené části tapeců - myslím, že je to ta větší část, tam kde se opírá loket je to koženka.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...
  • o 9 měsíců později...

Aplikoval jsem Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner + Sealant. Výsledek výborný. Myslím, že sedačky jsem udržoval relativně v čistotě, ale teď jsem vyhodil několik černých hadříků, nevím, jestli to nevzalo i trochu barvy. Skvělý je opětovný matný efekt :palec:

Sedačky (kromě sedáku řidiče) mají za sebou +- 90 tisíc km.

post-704-0-68652100-1444577972_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...