Přejít na obsah

Zimní voda do ostřikovačů


Doporučené příspěvky

Zdravím, jelikož teď je to správné období tak jsem se zaměřil jak je to s kyselostí (pH) u vod do ostřikovačů. Kdysi jsme to řešili u michiho v tématu ale nějak jsme se nedobrali moc nikam.... U přírodních vosků je jasně napsáno že co není pH neutrální jim škodí, do jaké míry netuším tak daleko v detailingu ještě nejsem, možná řeknou zkušenější. Takže já jsem dneska trošku zjišťoval jak to vlastně je, samozřejmě na obalech to uvedeno prostě není. Jediné co jsem zjistil nebo mi byli ochotni zjistit tak moje oblíbená voda do ostřikovačů Wurth nano plus není pH neutrální ( má pH9 z důvodu obsahu změkčovadel tvrdé vody mi bylo řečeno). Je to škoda protože jinak je výborná, čistí nemrzne a hlavně nesmrdí neobsahuje metylalkohol jako některé. Ještě jsem zároveň napsal maila pár dodavatelům nebo výrobcům jak to vlastně je tak až se mi dostane odpověď tak jí sem samozřejmě dám.

 

Zajímalo by mě jaké jsou vaše poznatky v tomto ohledu jak to kdo řešítě, přijde mi škoda aby mi voda do ostřikovačů třeba sundala DoDo supernatural Hybrid.

 

Zjištěné hodnoty pH...

 

Wurth: NanoTech pH 9

Sheron: Hodnota pH našich zimních kapalin se pohybuje kolem 8,0.

Carlson(Filson): hodnoty pH uvádíme v bezpečnostních listech, které Vám můžeme na vyžádání zaslat. Co se týče zimních kapalin do ostřikovačů, pH se zde pohybuje mezi 6 až 8.

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Cau, ted jsem zrovna o vikendu jel Moravu a zpet a pri ceste jsem si nekolikrat ostrikal okno.. Mam ostriky i prednich svetel a po jizdil jsem si vsiml jak voda do ostrikovacu tekla od svetel pres kapotu tak po sobe zanechala prouzky.. (takove pruhy na kopote mi to udelalo). Bohuzel nevim co je tam presne za kapalinu, ale kazdopadne je to zpusobene tim ze neni PH netrual jak se tu diskutuje ze?

Odkaz ke komentáři

Velvana Glacidet Ice Free: pH (50% vodný roztok): 7-10

Já chci hlavně něco, co nebude narušovat polykarbonáty. Neměl by Carlson, tak snad...

 

ten wurth nano tech nenarušuje polykarbonáty ani silikon je to na něm napsaný a odzkoušený palec.gif

 

Cau, ted jsem zrovna o vikendu jel Moravu a zpet a pri ceste jsem si nekolikrat ostrikal okno.. Mam ostriky i prednich svetel a po jizdil jsem si vsiml jak voda do ostrikovacu tekla od svetel pres kapotu tak po sobe zanechala prouzky.. (takove pruhy na kopote mi to udelalo). Bohuzel nevim co je tam presne za kapalinu, ale kazdopadne je to zpusobene tim ze neni PH netrual jak se tu diskutuje ze?

 

 

Tak toto může dělat více faktorů, tvrdá voda, jak píše cubecnik tak když přes zaprášenou kapotu projede voda tak to udělá taky "cestičky" může to být i pH..... Já jsem si ostřikovače světel deaktivoval....

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Já používám Coyote Glykosol NK -45°C a v papírech mají:

Hodnota pH (1%ní vodný roztok): 8

Jen nevím co to znaméná s tím roztokem?

Já to ředím skoro 2:1 (destilka má pH 7) tak by to mohlo mít snad takových 7,7 :lol: což se dá.

 

Jinak NK -20 má pH 6-7 a NK -30 má pH 8

Tak to máme zatím snad nejbližší hodnotu u toho NK-20.

 

ještě mě tak napadlo, co smíchat nějakou 6 a 8? :lol:

Kdybych to neředil destilkou ale tou slabší NK-20 tak by to bylo skoro akorát. B)

Upraveno uživatelem Siegel
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Začala zima tak jsem tam nacpal co jsem našel doma tak uvidíme.... Tohle je vcelku problém. Koukal jsem se všude možně a nikde neuvádějí na obalu jaké to má pH. Ale moc příjemné to nebude.

 

 

Asi si objednám NK -20 to bude uplně stačit. Sice taky moc nechápu ten 1% roztok, ale uvidíme.


Ještě teď jsem koukal na kelly a ten jejich úžasnej "startrek" starline :D má jak už -20 nebo -40 i -80 pH 7-9. Laicky řečeno když nakoupím -40 naředím to 1:1 tak mám -20 a pH by mělo být OK.

Odkaz ke komentáři

Startrek používám už 2 roky jak letní tak zimní a myslím si že fajn PH někde kolem 8, jen pozor některé byli loňský rok parfémované a některé ne (měli jsme to předtím vychytané že -40 s maďarským popisem měla parfém a bez byla bez, ale v roce 2013 už se to rozeznat nedalo, jen očuchávat :-) teď jsem koukal na Retech, že by měl být do -80 a parfémovanej, takže do toho asi půjdu, jelikož mě se*e to když si ostříknu okno a je tam ten smrad toho lihu, z toho bych se po....

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

dávat v létě zimní mi přijde slušně řečeno zvláštní :D... Já přeš léto používám koncentrát od wurthu tuším že má PH kolem osmi ale nic lepšího jsem zatím nenašel v poměru cena výkon je hodně dobrej... Ale je fakt že jsem vypnul ostřikovače světel protože to mě vždycky vytočilo ty cestičky po celým autě :p

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Možná plácnu blbost, ale co tam prostě nalít koncetrát autošamponu který používáte s vodou?...

 

Já to tak dělám už delší dobu, popisoval jsem to u nás na DC. Do 5L kanystru dám cca deci IPY, 20ml DJ BTBM a doliju vodou. Pak promíchám a dám do auta. Nějakou výraznou pěnivost nepozoruju, je to plus minus stejné jako klasická kapalina.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...