Přejít na obsah

Kódování tažného zařízení


Doporučené příspěvky

Zdravím a prosím o radu. Tažné zařízení montováno z výroby, octavia 2008 před FL. Předělal jsem zástrčku na vozíku na 13 pinů, aby mě přestaly piskat parkovací senzory a auto o něm vědělo. Auto o voziku dle diagnostiky ví, ale senzory stále pískají. Světla fungují správně. Nevíte kde je chyba? Dozvěděl jsem se, že chyba bude v kódování. Jestli by někdo tušil, kde to nakódovat a řekl mě cestu? Byl bych moc vděčný. A zásuvce v autě také chybí 12, 11 a 10 pin. Nevím proč jej tam nedali :( 

Odkaz ke komentáři

Tak je to elegance výbava, senzory jsou origo určitě. Šlo měnit i tóny přes caristu, nejspíše, jsem včera špatně hledal :( zkusím znovu pohledat. Když jsem zadal vin do cebie, vyjela mě výbava a vše tam bylo. Je tam akorát pípák na levém boku, za sedačkou zadní, taková krabička černá. Prý to tak je originál mě už někdo říkal. 

 

A když bych chtěl tahat karavan, tak mě nebude fungovat? :/

Odkaz ke komentáři

Ale čidla fungují normálně. Chyby v diagnostice ohledně pdc nejsou. Jen nevěrohodný signál vnitřního tlačítka pro centrál a led osvětlení SPZ občas zazlobí, tak to hází chybu žárovky. 

 

A když jsem dal test všech jednotek, vše bylo ok. Ale nepamatuji si, jestli byl mezi nimi pdc :/ 

Odkaz ke komentáři

Tak jsem na to koukal a zjistil jsem hrůzu ? už vím, proč to nejde. Jsou tam nejspíš opravdu dodělávané senzory. Nějaké steelmate je na řj napsané. Je to na levém boku napojené přes světlo. ? Takže už asi je jasné, proč to nejde. Ale mě bylo řečeno od jiných lidí, že ten repracek je takhle oreginal :(  mě se to hned nezdálo. :(

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
V 18. 4. 2014 at 12:43, h2oenergy napsal:

Tak gateway a PDC jsme řešili tam je to jasné, jen spousta aut nemá dokódováno v 03 (ABS brzdy) tažné. Už jsem tu měl 3 auta s dodatečnou montáží ze škodovky a nebylo to překódované. Ta origo elektrika má něco do sebe.

Mam original dodelane tažne na Superb kombi 3,STK v pohode jenom mi nesviti led dioda pri lanku kde se zatahne a vyklopi tažné.Nesviti ani zelena ani červená mi nebliká,nevite čím by to mohlo bít?

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Dobry den, nebudu zakladat nove tema tak to dam sem mam passat b6 2tdi 2010 dodelavane tazne eletrika erich jaeger 13 polova. Programovatelna ale kdyz aktivuji tazne 69 a pripojim se tak mi tu jednotku nevyhleda musim jeste nekde neco povolit aby mi tu jednotku naslo? Nekdo pise ze v 09 povolit prives ale tam nic takoveho nemam 

Odkaz ke komentáři

Teoreticky může být i špatná jednotka, na Octavia 3 (12/2013) v roce 2014 jsme vyměnili 2, pak se to vytrhalo a dal nějaký univerzál a od té doby to funguje ... .

Vždy to bylo, jako že dobré, pak si to začalo žít svým životem, jako že třeba to ukazovalo blinkry přívěsu, když nebyl zapojený, začalo to vybíjet baterku a pak "vyhořelo". Poprvé to montovali u vyhlášeného CZ výrobce tažných, podruhé se to nepovedlo tamtéž vůbec, nakopli celý systém auta, tak to v autorizáku dali dohromady a fungovalo to a tak ... .

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...