Jump to content

Kódování tažného zařízení


switcher

Recommended Posts

Zdravím a prosím o radu. Tažné zařízení montováno z výroby, octavia 2008 před FL. Předělal jsem zástrčku na vozíku na 13 pinů, aby mě přestaly piskat parkovací senzory a auto o něm vědělo. Auto o voziku dle diagnostiky ví, ale senzory stále pískají. Světla fungují správně. Nevíte kde je chyba? Dozvěděl jsem se, že chyba bude v kódování. Jestli by někdo tušil, kde to nakódovat a řekl mě cestu? Byl bych moc vděčný. A zásuvce v autě také chybí 12, 11 a 10 pin. Nevím proč jej tam nedali :( 

Link to post

Tak je to elegance výbava, senzory jsou origo určitě. Šlo měnit i tóny přes caristu, nejspíše, jsem včera špatně hledal :( zkusím znovu pohledat. Když jsem zadal vin do cebie, vyjela mě výbava a vše tam bylo. Je tam akorát pípák na levém boku, za sedačkou zadní, taková krabička černá. Prý to tak je originál mě už někdo říkal. 

 

A když bych chtěl tahat karavan, tak mě nebude fungovat? :/

Link to post

Ale čidla fungují normálně. Chyby v diagnostice ohledně pdc nejsou. Jen nevěrohodný signál vnitřního tlačítka pro centrál a led osvětlení SPZ občas zazlobí, tak to hází chybu žárovky. 

 

A když jsem dal test všech jednotek, vše bylo ok. Ale nepamatuji si, jestli byl mezi nimi pdc :/ 

Link to post

Tak jsem na to koukal a zjistil jsem hrůzu ? už vím, proč to nejde. Jsou tam nejspíš opravdu dodělávané senzory. Nějaké steelmate je na řj napsané. Je to na levém boku napojené přes světlo. ? Takže už asi je jasné, proč to nejde. Ale mě bylo řečeno od jiných lidí, že ten repracek je takhle oreginal :(  mě se to hned nezdálo. :(

Link to post
  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
V 18. 4. 2014 at 12:43, h2oenergy napsal:

Tak gateway a PDC jsme řešili tam je to jasné, jen spousta aut nemá dokódováno v 03 (ABS brzdy) tažné. Už jsem tu měl 3 auta s dodatečnou montáží ze škodovky a nebylo to překódované. Ta origo elektrika má něco do sebe.

Mam original dodelane tažne na Superb kombi 3,STK v pohode jenom mi nesviti led dioda pri lanku kde se zatahne a vyklopi tažné.Nesviti ani zelena ani červená mi nebliká,nevite čím by to mohlo bít?

Link to post
  • 1 year later...

Dobry den, nebudu zakladat nove tema tak to dam sem mam passat b6 2tdi 2010 dodelavane tazne eletrika erich jaeger 13 polova. Programovatelna ale kdyz aktivuji tazne 69 a pripojim se tak mi tu jednotku nevyhleda musim jeste nekde neco povolit aby mi tu jednotku naslo? Nekdo pise ze v 09 povolit prives ale tam nic takoveho nemam 

Link to post

Teoreticky může být i špatná jednotka, na Octavia 3 (12/2013) v roce 2014 jsme vyměnili 2, pak se to vytrhalo a dal nějaký univerzál a od té doby to funguje ... .

Vždy to bylo, jako že dobré, pak si to začalo žít svým životem, jako že třeba to ukazovalo blinkry přívěsu, když nebyl zapojený, začalo to vybíjet baterku a pak "vyhořelo". Poprvé to montovali u vyhlášeného CZ výrobce tažných, podruhé se to nepovedlo tamtéž vůbec, nakopli celý systém auta, tak to v autorizáku dali dohromady a fungovalo to a tak ... .

Link to post

Jednotka musí jít načíst i když není zapsána do gateway (19), pokud nejde vidět je špatně zapojený CAN BUS nebo je na jednotce klema která deaktivuje komunikaci po CANu s jednotkami. Projít návod a zkontrolovat.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Příspěvky

    • Chyba není , a co hodnoty? Teplota vody pro řj ? Teplota vzduchu? 
    • Ahoj lidi. Potřebuji radu protože už nevím co s tím. Octavka rok 97 1.6 aee. Ať je motor zahřátý nebo studený, tak po chvilce co drží otážky stabilně tak se rozhoupe, až občas chcípne sám od sebe. Při jízdě to samozřejmě jede naprosto normálně🙄. Přečetl jsem si příspěvky na co se zaměřit ale zatím mi nic nepomohlo. věci co jsem měnil: rozvody (před rokem), klapka, čidlo v sání, palec + víčko rozdělovače, kabely zapalovací, svíčky, cívka (před rokem), lambda, palivové čerpadlo (dávalo necelé 2,5bar), filtr palivový, čidlo klepání, čidlo teploty (když ho ale odpojím tak to přestane houpat) přijde mi, že jsem tam udělal snad všechno co na tom motoru je 😄 kontroloval jsem i vačku s hydroštěly a ta je ok, základní nastavení klapky ok, seřízení předstihu ok, sání ok, výfuk ok žádná chyba na diagnostice není any idea co s tím dál?
    • aj na aliexpresu maju...podobna sada za 80kc...ale pockas si tak 2 mesiace 🙂
×
×
  • Create New...