Přejít na obsah

Oprava a vycistenie xenonov


Doporučené příspěvky

Co za chyby to pise? (tie ale na svietenie nemaju vplyv).

Vymena "skla" je problem, nezozenies len to plexi, musis zhanat cely korpus svetla.

Vycistit sa to da, navod tu bol pre OI, je to vlastne to iste (palicka s vatou a vycistit zvnutra sosovku a pripadne plexi ak je zanesene, pozor na parabolku)

Ak mas "vysvietenu" parabolku, tak ta vymena korpusu neminie...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Zdar chlapi,

řeším svoje xenony na O II. Mám pocit, že poslední dobou opravdu málo svítí, jel jsem o víkendu v noci za deště a měl jsem pocit, že jedu skoro poslepu. Výbojky mám originál-4300K, takže barvou světla to nebude. V podstatě mám asi dvě varianty-vnější plexi na tom není nijak zásadně špatně, takže to budou buď výbojky, který už tam jsou 200 tis. km nebo to mají za sebou paraboly kolem výbojky. Nemáte někdo zkušenosti, jestli ty parabolky trpí na vypalování podobně jako na O I? Dostat ven samotnou parabolu s čočkou je pro mne asi nadlidskej úkon, takže to asi sám nezjistím co?

 

Jako první asi zkusím koupit nové výbojky a když nenastane zlepšení, tak to zřejmě budou ty paraboly. Nový korpusy světel jsou nechutně drahý a kupovat ojetý může být risk, protože na tom můžou být úplně stejně. Tudíž asi zkusím oslovit nějakou firmu, která xenony renovuje a umí ty paraboly buď vyměnit nebo tam dát nový... Těžko říct, kolik si za to řeknou...

Odkaz ke komentáři

Co jsem tak koukal, tak ty renovátorský firmy si za to řeknou pomalu to samé, co by tě stály komplet nové xenony za 12t. Respektive je snad lepší koupit nové než repasovat něco s poměrně nejasným a hlavně nestálým výsledkem (co jsem četl zkušenosti po internetu) Také to poslední dobou řeším.

Odkaz ke komentáři

Psal jsem do jedné firmy, která se tím zabývá, tak uvidím co odpoví. Každopádně zkusím asi ty nové výbojky (ty se neztratí) a pak uvidím dál. Nová světla-jak píšeš-vyjdou přibližně na těch 12-13 tis., což je celkem dost, ale asi když tak nic jiného nezbude, sice jetých je na internetu mraky za 5,5 až 6 tisíc, nicméně jejich stav nejde pořádně ověřit :-(

Odkaz ke komentáři

Na jedna světla z internetu jsem se byl koukat, že bych je vzal. Vybral jsem ty dle foto v super stavu. Říkal jsem si, že třeba budu mít štěstí. Ještěže jsem si je napojil než bych je bral - světla se mlžila a každý svítilo jinak. Přestože na první pohled byly krásně čistý/čirý a v opravdu solidním stavu. Nedovedu si představit nechat si světla z bazaru poslat poštou. Nevidím pak moc důvod koupit jetý za 6, když za 12 můžu mít funglovky. Nějakých 6 tisíc bych v případě světel (a třeba pneu) určitě neřešil, to pak můžu jezdit mastnou tyčí a ne živit auto. Ale taky jsem na to přišel až po této zkušenosti. :) Aby ti z firmy nenapsali něco jako "jooo pane to je dle stavu" a jistě jak by to rozebrali, řekli by, že se musí vyměnit ještě to a to a tohle.. No znáš to :)

Odkaz ke komentáři

Jasně no, já jsem psal dotaz na cenu přesně konkrétní věci-rozdělání světel a renovace (popř. výměnu) paraboly xenonu, ostatní nebude potřeba-vnější plasty jsou celkem O.K. a čočka je krásně čirá, takže ta by čisti asi nepotřebovala. Každopádně dám nový výbojky a uvidím, jestli se to zlepší, ale zas tak moc tomu nevěřím, že by se jim rapidně snižovala výkonnost... Uvidíme...

Odkaz ke komentáři

Někde jsem viděl fotku rozdílu mezi novými a ojetými světly se 100tkm. Byly to tedy obyč lampy, ale ten rozdíl byl neuvěřitelnej. Hodně dělá ten plast. Nechal bych ho rozleštit alespoň zvenčí, s tím vnitřním povlakem se toho moc nedá dělat. Jedině odlepit plexi zvenku.

 

EDIT: Zde je odkaz na to srovnávací foto - je to z konkurenčního fóra, tzn. musím foto vložit rovnou sem..

 

post-1472-0-94989100-1393410395_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...

Zdarec.

 

Dělal jsem to na OII před face.

Čočka s parabolkou jde vytáhnout zadem. Nemusí se oddělávat sklo. Sice je to ježek v kleci, ale jde to. Mám to zasebou. Leštil jsem čočky plus nové pokovení parabol. Už to svítilo jak bludička. Do boku to svítilo dobře ale do dálky slabota. Vrchní odrazová plocha byla vypálená.

Po novém pokovení parabol o 100% lepší.

post-42460-0-61999100-1457468031_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdnů později...

Fotky jsem měl ale bohužel jsem si je nechtěně smazal. Ale je to celkem jasný. V první řadě vyndat výbojku. Pak odšroubuješ motorek naklápění 2 šrouby, vycvakneš parabolu z kulových čepů (2čepy) je lepší je troch namazat aby se snadněji vycvakly. (černý plastový držák paraboly) Já použil WD. Tento držák je přišroubován dvěma šrouby k parabole, tyto šrouby jsou šroubované zepředu paraboly uvidíš je až celou čočku uvnitř světla pootočíš abys je mohl vyšroubovat. Bez tohoto kroku parabolu s čočkou ven nedostaneš. Potom ještě odšroubovat černý plast do kterého se nasazuje kulička ovládacího motorku 1šroubek. Jak budeš mít tyto držáky demontované začíná ježek v kleci. Já celou čočku uvnitř světla přetočil a vytáhl jí čočkou napřed. Hlavně žádné násilí pří přetáčení paraboly s čočkou je tam poloha kdy to jde, jen ji najít. Ale jak říkám je to ježek v kleci.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Tak dneska som skusil jeden reflektor na skusku rozobrat. Fakt je to ježek v kleci. Ale ide to.

Ako pisal predomno tak postup:

1. kable odvšadial treba vytiahnut von cez smerovku

2. Ziarovka/vybojka von. 

3.motorcek 1gul cap a ide von 2 sroby torx 25

4. WD nastriekat do 4ch gulovych capov.

5. Vycvaknut gulove capy 3x uz sa da hybat z celou cockou aj reflektorom.

6. Vytocit nastavenie vysky a odklonu na min,Povolit dva sroby co drzia gulove capy torx15 a vytiahnut capy z voditok. Nasledne ich dat bokom v parabole. Jeden ide vytiahnut do dialkoveho a druhy sa da hlbsie do paraboly.

7. pootocit cocku tal aby vam isiel povolit drziak guloveho capu na motorcek.torx20

8. Nasledne uz ide hybat viacej a daju sa povolit dalsie dva sroby ktore drzia listu z dvomi gulakmi.torx20

9.ježko z klietky von. Ide to lahko ziadne pačenie. Čočkou to ide poredu

Porobit co treba a naspäť.

 

Otazka na Vás čo ste to prerabali na Bi-xenon. Odkial ste mali elektromagneticku clonku. Lebo nasiel som clonky len na FL a neviem na kolk oto bude pasovat a bude mozne to prerobit na pred FL.

20201116_140127.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...