Přejít na obsah

POZOR - BLACKLIST SERVISMANA - CHIPMANN


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

za posledních pár dnů se k nám bohužel nahrnulo několi velice závažných stížností na činnost člana clubu : Chipmanna - Romana Babčana, který "servisuje" vozy v Ústeckém kraji.

 

Uvádíme zde hlavní problematické aféry, které nám byly zaslány a prosíme ostatní, pokud mají podobnou zkušenost o zaslání.

 

Vše zde uveřejníme a vyzveme Chipmanna k oficiálnímu vyjáření, které zde také uveřejníme.

 

Poté bude rozhodnuto, co dále.

 

Jelikož jsou tyto věc závažnými porušeními stanov OctaviaClubu, budou z toho vyvozeny důsledky popsaní ve stanovách (ukončení členství, zablokování účtů, zákaz účasti na clubových akcích atd.)

 

KAUZA Č.1 - člen OctaviaClubu SEJVI

 

Nechtěl jsem bez prokazatelných důkazů někomu uškodit, proto přicházím se svou zkušeností až nyní… Kdy mám své tvrzení podložené.

Tohoto „kamaráda“ znám cca 6 let a byli jsme spolu na několika srazech OC, jak Ústeckých, tak celorepublikových a to na Rozkoši, posléze i v Žamberku. Nikdy jsem s ním neměl žádné konflikty. Vždy jsme přátelsky pokecali. Pár-krát jsem mu svěřil auto na opravu, jednalo se vesměs o drobnosti. Bral jsem ho jako kamaráda a proto jsem mu dne 17.10.2013 svěřil mou Fabii na opravu. Toto rozhodnutí se nakonec ukázalo jako velká chyba a tento člověk mě uvedl v omyl a oškubal o nemalé peníze.

 

Vše začalo 15.10.2013 kdy se mi rozbila Škoda Fabia. Při zařazení prvního stupně i zpátečky se auto nerozjelo. Zavolal jsem tedy o radu Chipmannovi zda neví, co by s tím mohlo být. Do telefonu mi řekl, že pravděpodobně odešla převodovka. Domluvili jsme se, že mu auto odvezu 17.10.2013. Odpoledne jsme odtáhli Fabii na laně do Teplic. Velké díky patří velmi dobrému řidiči Kabymu, který byl tak odvážný a sedl si do Fábie. Auto jsem předal Chipmannovi a hned večer mi potvrdil, že je špatná převodovka a musí se vyměnit. Hned druhý den mi napsal, že může mít od kamaráda převodovku za 12.500Kč. Na to jsem mu odpověděl, že zkusím nějakou sehnat za lepší peníz. To se mi nakonec povedlo a 19.10.2013 jsem koupil převodovku za 6.500Kč + doprava. Večer jsem ji Chipmannovi předal v Teplicích.

 

Od této chvíle začala velká spousta lží a tahanice s předáním opraveného auta. 2x jsem byl zbytečně v Teplicích, kdy mi vždy slíbil, že mi předá auto a nakonec se vždy na něco vymluvil. Jednou mi nezvedal telefon. Podruhé napsal půl hodiny před setkáním, že je se zákazníkem ještě na Slovensku a plno dalších lží. Jeho ignorace na SMS, volání jsem nakonec musel řešit přes FCB s jeho přítelkyní! Na to konto se mi ozval, ale vždy s nějakou lživou výmluvou. Veškeré lži si lze přečíst v přiloženém print screenu aplikace WhatsApp (příloha 1).

 

Auto mi, nebo spíš (Kátě - přítelkyni) nakonec předal až 27.11.2013, tedy po cca 1,5 měsíci! Celou tuto dobu auto stálo na stejném místě u něj v Teplicích před dílnou. Kde jsem se byl podívat při jednom marném předání. Po tak dlouhé odstávce na Fabii i možná vlivem počasí odešla baterka. To bych ani neřešil - baterka už byla stará, tedy koupil jsem novou. I že auto opravoval tak dlouho, to dokážu taky překousnout. Ale to, že na autě nikdy nebyla měněná převodovka a jediná závada byla jen v pravém kloubu (oprava včetně materiálu cca 1.200Kč), který se rozbil, tak to už jsem těžko rozdýchával. Nehledě na to, že auto u něj stálo 1,5 měsíce zbytečně a kloub měnil v den předání, tedy až 27.11.2013.

 

A jak jsem zjistil, že nebyla dělaná převodovka?

 

Na první pohled ani jsem se nemusel koukat do motoru! Na všech poklicích jsem měl fazetky, které poklice drželi. Zároveň jsem měl fazetky i na spodním umělém deklu, neboť byl už popraskaný a špatně držel. Tyto fazetky s výjimkou pravého kola byly původní, rok staré a přesně dané ode mě. Tedy při opravě bylo sundané jen pravé kolo, neboť se na autě dělal jen pravý kloub. Asi by někdo těžko dokázal opravit / vyměnit převodovku na autě bez toho, aby sundal spodní dekl a levé kolo!

 

Pro jistotu a můj klid, abych Chipmannovi nekřivdil, zajel jsem do servisu ŠKODA, kde mi potvrdili, že převodovka je původní a nikdy s ní nebylo nic děláno. Za výměnu převodovky a pravého kloubu po mě chtěl částku 4500Kč. Logicky jsem si řekl, že když neměnil převodovku, tak tu co jsem mu přivezl na výměnu musí mít ještě v garáži. Proto jsem ho kontaktoval a domluvil jsem se s ním na předání špatné převodovky (v tu chvíli nevěděl, že mi je jasné že převodovka nebyla dělaná) s tím, že při předání mu zaplatím 4500Kč.

 

Dne 19.12.2013 jsme se setkali před Olympií v Teplicích na parkovišti, kde Chipmann otevřel kufr a já se zděsil! Funkční převodovku, kterou jsem mu přivezl na výměnu (stála mě 6.500Kč + doprava a mohl jsem jí s přehledem prodat minimálně za 10.000Kč) měl znehodnocenou. Vnitřní kolečka v převodovce něčím rozbil a snažil se mi nalhat, že převodovku na autě nesundával a že jen vyměnil vnitřnosti! Přikládám nahrávku (příloha 3), kterou jsem pořídil při předání převodovky.

 

Tento člověk po mě chce peníze za výměnu převodovky, kterou NIKDY nedělal, zároveň zničil převodovku v hodnotě cca 10.000Kč. Tedy oprava Fabie u tohoto automechanika mě přišla pěkně draho. Už ten první den co jsem mu auto přivezl, tak měl na mě LEST a chtěl na mě vydělat peníze. Proto si na Chipmanna (Romana Babčana) dávejte pozor. Co jsem se doslechl, tak nejsem v poslední době sám, co má takto negativní zkušenost s tímto automechanikem.

 

Přílohy:

1 - print screen aplikace WhatsApp - http://goo.gl/75Ukng (PNG - 5MB)
2 - print screen emailu poté co už věděl, že jsem na to přišel - http://goo.gl/sI2vwy (PNG - 0.2MB)
3 - nahrávka předání zničené převodovky - http://goo.gl/jkQC97 (MP3 - 4.5MB)

 

KAUZA Č.2 - uživatel fóra FANDAKLARA

 

Jak jsem psal, tak loni na podzim jsem se rozhodl dodelat parkovaci asistent, sehnal jsem si vsechny potrebne dily a domluvil se s Chipmannem ze mi to zapoji. Kdyz to zapojoval tak mu to porad neslo tak jsme se domluvili na jindy az bude vic casu a nechal jsem mu tam jednotku parkovaku jestli treba neni vadna. Bohuzel po tydnu jsem zjistil ze se zacla stracet voda, tak jsem se zeptal jestli to take dela. odpoved byla ze neni problem, tak jsem mu odvezl auto at to natlakuje jestli jenom neni spatna naka hadice. Asi za dve hodky volal ze to tlakoval ale zadnej unik neni ze musi dolu hlava. Tak jsem mu rekl ze jo at to sunda. mezitim jsem mu rekl ze kdyz to stihne at dodela ten parkac a on ze neni problem.

Druhy den volal ze vse hotovo ze to bylo udajne jen tesneni pod hlavou a ze hlava byla na tlakovce je srovnana pak ze menil gufera ventilu,tesneni hlavy, tesneni vyka hlavy, olej filtr a jeste neco. Rekl si o 8500kc ze je vse vporadku a at si prijedu pro auto. Predem jsem ho upozornil ze budu veskere stare dily chtit spet a odpoved ze neni zadny problem. Kdyz jsem prijel pro auto tak najednou ze zapomel ty dily a nestihl ten parkac ikdyz tvrdil ze je vse hotove, ale doposud jsem nemem duvod mu neverit. Toto se odehralo nekdy na prelomu rijna a listopadu 2013. Po asi dalsim tydnu jsem kontroloval hladinu vody a ta byla kupodivu pryc, tak mu volal ze to chci reklamovat ze voda porad unika, opet odpoved ze az bude mit cas ze toho ma hodne. Pred vanocemi mi dosla trpelivost a zajel jsem do znackoveho servisu kde zjistili prodrenou hadicku kde voda utikala, rekl jsem jim ze mam nove tesneni pod hlavou atd at to zkontrolujou zatim aspon pohledem. podle servisu nikdy hlava dole nebyla ale papir mi nato nedaj, ze pry by musela opravdu dolu a vse zkontrolovat. Pak jsem byl jeste u Rolbare v praze at mi zapoji ten parkac a ten se jen divil kdo to zapojoval, protoze kabeli byly zapojene uplne nekam jinam nez meli byt. Tak jsem zase zkousel kontaktovat Chipmanna ze me to fakt uz nebavi ty jeho neustale vymluvi, a odpoved zase ze zrovna nema cas, ze se ozve. Za dalsi tyden mu volam proc se neozve ze je podvodnik, tak jen odepsal at nesilim ze to jednou zvladnem.Takhle se snim dohaduji do soucasnosti, porad nema cas, nebo musel nekam odjet atd. Poslednich 14dni uz nereaguje vubec, jenom za telefon a sms jsem kolem 500kc + 8500 ta hlava + jednotka parkovaku ( dejme tomu ze 500) + skrtici klapka 4500kc.

Snad jsem to napsal aspon trochu srozumitelne, takovehle veci moc neumim a hlavne jsem z toho poradne znechucen.

Jen jeste dodam ze zezacatku to snim bylo vse v poradku a bez problemu. Hrozne ochotnej a milej ale jak se rika, kdyz ptacka lapaji pekne mu zpivaji.

 

KAUZA Č.3 - člen OctaviaClubu SWED

 

Nejak jsem to nechtel ventilovat z duvodu toho, ze jsem nemel dukaz k tomu co se stalo a skladal jsem to jen ze stripku co se staly. Hlavne by mne vubec nenapadlo ze je toho schopny (mel jsem ho za dobreho kamarada) a taky svym pracovnim vytizenim jsem to nechal.

 

Nicmene kdyz se ted ozval Sejvi tak se mi kruh uzavrel a je mi jasne ze me domnenky byly spravne.

 

Je toho trochu vic, ale uvedu priklad ktery je perlou. Nejak mi zacal kolem turba tect po bloku olej. Resili jsme to ale jen tak ze se to ocistilo cisticem a po nejake dobe jsem to zkoukl. A zase olej. Mezi tim jsem si nechal menit rozvody a pri te prilezitosti mi Chip rikal ze turbo je v pici a mel bych ho vymenit. Nejak mi to ale neslo do hlavy jelikoz jsme nejakou dobu predtim (nevim cca 2 mesice) delali pres VAG jizdni test turba. Vse v naprostem poradku az na to ze houka (ale klasika u OII). Tak me to trochu udivilo. Ale jelikoz jsem z Opavy a jezdim po cele republice tak si nemuzu dovolit aby se mi auto nekde v puli cesty vysralo tak jsem zacal shanet nove (CC, OB atd. a itaky Chipmann).

Jeho cena byla nakonec nejlevnejsi a hlevne bez zalohy. Origo skoda dil po repasi tzn to Xkovy. Cena cca 18.000,- Ma tam totiz nekoho kdo mu je ty ceny schopny udelat s dobrymi slevami. Takze jsem si rikal super ale i tak jsem v tu dobu nemel dvacku nazbyt a nehralo mi to ze pri testech bylo turbo naprosto bez chyby a ted je najednou na vymenu

Dopadlo to tak ze jsme si koncem jednoho tydne volali ze teda uvidim ze ted nemam prachy a poresim to az budou.

Nicmene nasledujici tyden v pondeli vecer mi vola ze co a jak s tim turbem...

...tak jsem mu to rekl znova ze nic a ze to kaslu a po cca minutovem rozhovoru (jinak jsme si volali i kvuli picovinkam docela dlouho) polozil telefon a ja taky. Nejak jsem to ale nepochopil o co slo proc volal kdyz jsem mu to rikal uz ve CT a bral to jako hotovou vec.

 

Shodou okolnosti byla nebo jeste je v Usteckem kraji dobra parta a s klukama jsme se potkavali skoro kazdy tyden tak jsem se se dvema clenama o tom balvil no a nejak jsem se dozvedel veci vic.

 

Ten druhy kolega ma turbo taky nejake spatne a on to vedel (Chip). Auto padalo mu do nouzaku atd. Nicmene Chip mu nabizel nejake turbo za 8.500,-. S tim ze to je repas ukazoval od toho papiry atd. Kazdopadne se nedomluvili jelikoz mu tvrdil zre to je s origo strevama. To se mu ale nezdalo a tak se Chipa ptal dal. Ten se do toho zamotal. Rozesli s tim ze strava budou teda asi chiny coz ten kamos nechtel. Kam tim mirim. Zjistili jsme totiz ze tomu cloveku volal po tom co volal mi kdyz jsem mu rekl ze to turbo nechci.

Tim mi to vse docvaklo proc mi volal v PO znova. Selsky rozumem jsem si vse domyslel. Proste a jasne by me proste ojebal o 10.000,- (ja bych mel tzv. nove repasovane turbo za 18.000,- samo ze bych to nepoznal jelikoz jsem mu veril a nikdy jsem po nem zadny papir o nakupu nehtel pac jsem vedel resp. predpokladal ze je precizni dava zasadne origo dily (dopodud to takhle vzdy bylo) nebo takove dily jake sis rekl nebo mu treba donesl a on by se zbavil repasovaneho turba za 8.500,-.

 

Bohuzel ale je to slovo proti slovu, byl to clovek kteremu jsem veril a tak jsem to nejak bral ze to byl asi nejaky omyl a moje spatna dedukce. Bohuzel nebo v mem pripade bohudik nebyla jelikoz jsem zjistil ze jsem nebyl sam.

Par kluku ma taky nejake zkusenosti ale jsou to vicemene drobnosti. Nicmene jak pise Sejvi ze stovek se dostanes na tisice a to uz neni prdel.

A tim jak to Sejvi napsal ze ma takovou zkusenost tak se mi to ozivilo a utvrdil jsem se v tom ze jsem mel pravdu. Proto jsem se pridal k Sejvimu s tim ze s nim naprosto ve vsem souhlasim.

 

KAUZA Č.4 - člen OctaviaClubu PRCHY

 

Říkal sem si že sem mu naletěl a už sem to nechal za sebou. Ale když se ozvali kluci tak sem se připojil.

Na podzim roku 2012 sem si od Chipa nechal koupit kotouče Ate a desky Ate Ceramic a následně nechal namontovat. Nic méně na jaře jsem zjistil že brzdy brzdí jen na půl plochy kotouče.
Bral sem to tak že jsou v záruce a že je vyreklamuje a s tím sem za ním šel.
Neviděl v tom žádný problém alespoň první týden. Pak už se začal vykrucovat a vymlouvat na prodejce.
Stále výmluvy že jedná s prodjcem a že je nemaj atd.. Jelikož sem po něm chtěl aby sundat kotouče a hned vyměnit za nové ihned neboť auto potřebuji.
Takto se to vleklo do celorepublikového srazu. Po srazu z něj nakonec vypadlo co vlastně chci když tam mam kradený kotouče a desky. Že bych se jinak do té ceny nevešel. A to mě dorazilo a utvrdilo že tudy cesta nevede.

A po tom všem měl tu drzost mi říct že mi je může sehnat noví cca za 5000.

Cena tehdy byla lákavá cca 4000Kč za komplet plus práce.

Nyní mam Brzdy na výměnu a to maj nejeto cca 40000tkm.

Podotýkám že se jedná o zadní nápravu.

A po tom všem měl tu drzost mi říct že mi je může sehnat noví cca za 5000.

Nicméně sem u něj v březnu 2013 dělal brzdy na bratrovo Tiguana a to taky byla show

Objednával je asi měsíc.Tato relace naštěstí dopadla dobře.

 

Upozorňuji, že Chipmann, JIŽ NENÍ mezi schválenými servismany, dokud se toto nevysvětlí a nevyřeší ke spokojenosti zákazníků.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

chtelo by upresnit jak to myslis....

 

chytili jsme jednoho (chipmann) a v inzeratech objevili take jednoho podvodnika, ktery laka male zalohy na ucet.

 

to ze se to deje v ramci vubec zivota, to s tebou souhlasim, ale nerad bych aby to nekdo pochopil, ze tady u nas se neco deje.

 

.....

Odkaz ke komentáři

chtelo by upresnit jak to myslis....

 

chytili jsme jednoho (chipmann) a v inzeratech objevili take jednoho podvodnika, ktery laka male zalohy na ucet.

 

to ze se to deje v ramci vubec zivota, to s tebou souhlasim, ale nerad bych aby to nekdo pochopil, ze tady u nas se neco deje.

 

.....

 

Nemyslím tohle forum,ale celkově v životě.

Odkaz ke komentáři

Bohuzel je to tak jak pise Seda. Na FB napsal ze k tomu nema co rict, ze Sejviho resi uz mesic a dalsi nesmysly...

...nakonec neco v tom smyslu ze jsme kurvy a ze ted se teprve ukazalo kdo jsou pravi kamaradi.

Nakonec ze na to vsechno sere a ze na strankach FB Usteckeho kraje konci.

Zachoval se jako svine a jeste jako srab a zbabelec! Verim tomu ze to je opravdu jen cast toho jak posledni dobou fungoval.

Toto se nedalo ani okomentovat jelikoz se tim proste priznal.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Přidávám foto Chipmanovo práce. Někdy koncem léta-podzimu předělával kamarádovy xenony na OI z halogenů. Po nedávném rozebrání z důvodu problikávání výbojky jsme se nestačili divit. Prasárna nejvyššího kalibru.

To snad ani není mozne něco takového vytvořit.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Přidávám foto Chipmanovo práce. Někdy koncem léta-podzimu předělával kamarádovy xenony na OI z halogenů. Po nedávném rozebrání z důvodu problikávání výbojky jsme se nestačili divit. Prasárna nejvyššího kalibru.

 

Tak to jsem nežral , žádný stahovačky , žádná izolace, dobrý akorát tak vyhořet. Mám svýho mechanika kterej ,se teda nespecializuje přímo na Škodu , nicméně dokáže opravit a udělat vše co je třeba za rozumnej čas a peníze a jsem spokojenej , tady když vidim co píšete o tomhle borci tak bych mu nedal přezout kola.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Někdo se prostě jako hajzl narodí, někoho k tomu dovedou okolnosti, ale jedno je jisté... Na tohohle hajzla se někde vaří sakra velkej kotel s pořádně horkou vodou. Upřímně moc nechápu, že tenhle člověk, vzhledem k tomu, kolik dneska po světě chodí mag*rů, je ještě zdravej. Podle mě je jen otázka času jak dlouho mu to bude vycházet.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...