Přejít na obsah

Xenony

Guest Baltazar.T

Doporučené příspěvky

Guest Baltazar.T

Ahoj, potřeboval bych poradit, zda někdo neví, co by to mohlo být. Jel sem do práce a všiml sem si, že mi levé světlo párkrát probliklo. Potom následovalo takový větší zablejsknutí.. a po chvilce světlo zhaslo. Když ale zhasnu a znovu rozsvítím, světlo svítí zase nějakou dobu a pak udělá to samé.

Četl sem, že by to mohl být i ballast. V týhle zimě se mi nechtějí sundavat obě světla abych prohodil výbojky abych tim ověřil co to dělá. Jak dlouho výbojky sou ve světlech nevim. Nesetkal se s tim někdo?? Díky za rady a tipy.

Odkaz ke komentáři
Guest Baltazar.T

Napadlo mě, že by se to mohlo hodit na diag. pokud by to bylo tim ballastem, tak by se to tam mohlo objevit jako chyba..

myslim si, že by to mohla bejt výbojka.. v poslední době se mi zdálo, že světla svítí nějak na prd.. a co sem četl, ballast neni zrovna 2x levnej..

Odkaz ke komentáři
Guest Baltazar.T

No já sem z toho celej zmatenej :-) dneska sem jel do práce a z práce a prostě vůbec nic.. světlo si krásně svítí.. pohoda.. ani nebliklo.. předtim sem zkusil zahejbat z kabelama ke světlu.. tak nevim, jestli to pomohlo, nebo jestli je to dočasná slabost světla, že zase svítí normálně.

Odkaz ke komentáři

Ty máš jinou patici na výbojce tuším D2S a já mám D1S ale všiml jsem si po mých problémech se xenony že byly na jedné výbojce pokřivené piny. Možná proto to mi to stále blikalo až mi odešly trafa. Určitě bych vše zkontroloval aby se to neprodražilo. Např.. prohodit kabely k výbojkám (z levého na pravé) a pokud se to přesune tak je to jasné. A pak bych zkusil prohodit výbojky ale pokud bliká nenechával bych svítit dlouho!!!

Odkaz ke komentáři

Ahoj, nechci zakladat nove tema, ale me prestal svitit pravy xenon nekde na zacatku prosince, zkousel sem vsechno mozne, prohodit vybojky, to je v pohode, zkousel sem i uplne novy balast, a svetlo se naklapelo ale nesvitilo, zkusil sem si i koupit nove trafo, z vyse uvedeneho odkazu a po dnesni vymene to stale nesviti, nemate nekdo tip co by to jeste mohlo byt? Pojistky sem samozrejme zkousel. Na diagnostiku se jdu dohodnout se znamym tedko, ale jestli mate jeste nejakej levnej napad, tak to zkusim.

Díky Martin

Odkaz ke komentáři

Napájení do světla Ti jde OK? Pojistka sice může být OK, ale přechodový odpor může nadělat paseku hlavně při rozběhu HID, kdy si ten xenon celkem dost veme :)

Rekl bych ze jo, kdyz sem to zapojil na levou stranu, ostatni zarovky svitily, jenom ne xenon. A ten trojpin konektor co jde do starteru, tak tam jsme neco na voltmetru namerili. Leve svetlo je dodelavane, bylo to bouchnuty na levou stranu, uz sem to tak koupil, takze nemohu zkusit prehodit soucastky krome zarovky. Ten odbornik co to delal tak tam nejaky kabilky odstrihnul. Odbornik na slovo vzatej. Zjistil sem to az po 8 mi mesicich, do te doby sem do svetla nelezl.

Ketys - jestli myslis tu stribrnou krabicku, tak tu sem zkousel uplne novou, v jednom obchode mi ji pujcili na par hodin a zkusil sem ji prohodit. Jestli myslis nejakou jinou jednotku, tak nevim kterou myslis.

Jinak nesviti jenom xenon, mlhovky, dalkovy a parkovacky sviti a svetlo se naklápí.

Odkaz ke komentáři

Takže bych mrkl na jednotlivé piny konektoru světla - na pinech 5 a 6 by proti pinům 7,8 mělo být napětí baterky. Nejlépe měřit s připojeným konektorem ke světlu. Na kablíku z ballastu (někdo nazývá startér, stříbrná krabička...) bych nic voltmetrem raději neměřil, pro zapálení oblouku je tám pár kilovoltů :).

Pokud napětí bude OK, nezbývá než vzájemně prohodit výbojky a zkusit. Když bude podezřelá výbojka svítit v OK světle je skutečně chyba v ballastu (nebo vyjímečně kablíku k výbojce). Pokud svítit nebude, má to za sebou...

Xenon:
1. +12V - černo/bílá pojistka S2
2. K-vedení - šedo/bílá obě lampy (já zapojuji do ABS je tam taky)
3. parkovačka - šedo/černá
4. mlhovka - šedo/žlutá
5. dálková - bílo/černá
6. potkávací - žluto/černá
7. zem - hnědá
8. zem - hnědá
9. ř.j. ABS - zeleno/bílá Mark 20 - T25a/12, Mark 60 - T43a/10
10.---
11.palubní přístroje - fialovo modrá (pokud nemáte jednotku na kontrolu světel tak nefunguje
12.druhý světlomet,
propojit obě lampy kablíkem

na levém světle 4 pin. konektor (na čidla)
1. +5V - černá
2. zadní signál - modrá
3. přední signál - červená
4. zem - hnědá
svítit budou i bez +12V

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím, mám tady takový záhadný problém. Z ničeho nic náhodně začne blikat displej climatronicu, po chvíli se k tomu přidá kontrolka airbagu, která se rozsvítí a "pulzuje" ve stejném rytmu jako climatronic a občas k tomu na maxidotu vyskočí "snímač oleje do dílny". A teď se k tomu přidá i to, že pokud je to auto v téhle " chybě" tak nejde nastartovat, prostě jen točí a nechytne, musím třeba 2x 3x vypnout zapalování a zase zapnout aby chytlo. Tato chyba se objevuje absolutně náhodně a neobjevil jsem žádný spouštěč toho. Jinak auto jezdí absolutně bez problémů a vše funguje. Na odkazu video jak bliká climatronic.Díky za každou radu.https://drive.google.com/file/d/1LCbdYU5Kk29SsHvF5B61BJq0NzYHi9sQ/view?usp=drivesdk
    • Ahoj Jen to trochu oživím,  nechal jsem dodělávat tažné v autorizáku kde se mě technik ptal co s tím budu tahat a když jsem řekl že jen příležitostně klasickou vlečku na bordel a tak, tak mi řekl že chlazení a altík řešit nemusím, pokud bych chtěl tahat karavan tak potom už ano. nechal jsem montovat oddělávací tažné za cenu 15k s daní a bylo do na OIII combi Fl 2018
    • Dovoluji si předpokládat že ti nevylejzaj kuličky na čepu pořádně promazat a nezasunutou kouli vyzkoušet ve svěráku pomocí té páky jestli se ty kuličky aretují jak mají. upozorňoval mě na to technik že se to může stát
  • Vytvořit...