Přejít na obsah

účinná ochrana proti kunám?


Doporučené příspěvky

Ahoj, prosím o nějaké odzkoušené rady co použít proti kunám u motoru. Jelikož jsem sedl do auta a po ujetí par metru zacla bilkat kontrolka zhaveni, v navodu jsem se docetl ze mam zajet do servisu, dnes jsem tam zajel a kuny u motoru poskodily par kabelu. Koupil jsem sprej od motipu a prý po nastrikani na kabely to udela lepivy povrch a pak se na to lepi prach a ruznej brodel, zkusim tam dat jeste lidske vlasy.

 

Jsem zvedavej kdyz mam auto v zaruce jestli budu platit opravu, pokud ano tak nechapu proc uz od vyroby kdyz je to pomerne znama vec nedavaji na kabely nejake chráničky.

 

Diky moc za Vase rady a zkusenosti.

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Deramax svůj kun(d)oplašič upravil, bohužel zvětšil a zrušil napájení z autobaterie. Osadil ho 9V lithiovou baterkou, která má zaručit jeho napájení nepřetržitě na 1,5 roku.

Řešil jsem kam ho umístit u motoru 2,0 TDI 110kW, kde toho místa opravdu moc není a navíc už vůbec ne vhodného místa. Nakonec jsem snad jedno našel. Kunoplašička netrpí tolik teplem od motoru, spodní hranou se opírá o pevné dno a zároveň je bokem opřena o lištu. Zadní šroubovací víčko předního reflektoru jsem osadil 3M suchým zipem, což současně zaručuje, že lze kunoplašičku kdykoliv sundat a vyměnit v ní baterku po vyšroubovaní zadního víčka plašičky, či jí sundat, pokud by bylo potřeba vyměnit žárovku či výbojku v předním reflektoru. Zároveň, pokud by se plašička uvolnila, nemá kam spadnout, zůstane v tomto prostoru a ničemu nevadí. Foto zde:

 

 

 

post-6050-0-60500600-1425727077_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj a díky za foto. Kam je namířený ten reproduktor? Právě vzadu na tom tapeci by se mi to líbilo, protože ultrazvuk nemůže mít překážku pro své šíření. Leda že fungovaly odrazy, ale tam zase záleží od čeho, aby ho ta překážka nepohlcovala.

Koukám že máš také kablíky u konektoru holé, chránička se asi smrskla. V pondělí dávám auto na servisku a toto tam budu reklamovat, protože se mi to vůbec nelíbí.

Odkaz ke komentáři

Vidíš, toho jsem si nevšiml ;) Máš recht. No reproduktor je samozřejmě do prostoru. Na ten tapec dozadu jsem myslel, ale není to asi uplně ideální místo, za jízdy tam jde hodně horko od motoru, navíc ten sucháč by na tom ani pořádně nedržel, plašička by visela "ve vzduchu" a kdyby nedej bože spadla vibracemi, tak propadne dolů a vyjede za autem :)

 

Teď to zrovna popisoval znalec na konkurenčním škoda-home foru, že umístění pod kapotou "kdekoliv" je naprosto účinné a dostačující. Mohu potvrdit z praxe, měl jsem ji na O2 na baterce (to ještě byly plastové dekly), reprákem přesně do polstrovaného deklu víka a účinnost 100% ;)

 

Před tím jsem měl kunu v autě každou chvíli.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Taky si u nás pochutnávaly, i na protikuním sprejy od Wurthu :D . Bavil sem se o tom se servisákem a prý je většina hadic vyrobeného z eko-organického materiálu, který ma nasládlou chut, proto jim chutná.

Nakonec jsem to vyřešil Alu-folií, a už půl roku klid. Akorat je třeba kontrolovat a převazovat, protože rychle oxiduje.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Ještě dodám, že jsem se nechal inspirovat Clintem a zakoupil DERAMAX Auto a umístil jej tamtéž co on. Pojistil jsem to nástřikem hadiček a kabelů - po předchozí zkoušce jejich odolnosti mimo auto - směsí Ajatinu a nejsilnější náplně do el cigarety... Snad ti hladovci hlodavci s kunami včele nejsou kuřáci :smich: !

Odkaz ke komentáři

Slyšel jsem o lidských vlasech, psích chlupech, tygřím trusu, a různých jiných "zaručených", výše zmíněných prostředcích. Pod střechou měli známí kunu, zkoušeli celý víkend co byli pryč rádio na plné kule, nastražili sklopec, sehnali ze zoo trus tygra, taky mají psa, a kuna tam vesele bydlí dál...Asi je hluchá a přišla o čich. :wacko:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...