Přejít na obsah

Problém - studené starty + ABS

Doporučené příspěvky

Zdravim ... potreboval bych poradit. Vzdy kdyz ted v zime startuju a motor je studeny, tak se pri samotnem startovani motor dost hlasite ozyva a mam pocit, ze mi vyskoci z pod kapoty. Jsou to fakt nezvykle zvuky. Kdyz jsem zkousel mit pri startu otevrene okynko, od motoru sly doslova "řinčivé" zvuky jako když vám spadne hrnec na zem. Chtěl bych se zeptat co by mohlo byt příčinou, zda-li nedostatečné žhavení nebo něco jiného. Mám 1,9Tdi 66kW chip na 81kW první zimou.

Dál bych chtěl poradit, co by mohlo být za závadu v ABS. Většinou je vyřazené, jelikož mi v létě při průtržých mračen zřejmě někde odešlo čidlo, ale teď v zimě se mi občas ABS sepne a při zcela obyčejném dobržďování u křižovatky mi nakope víc, než když brzdím ze 100km/h na 0km/h. Jakmile mi takhle nakope, děsně to potom od motoru hučí a špatně brzdí. Během několika málo vteřin se pak zase ABS odpojí.

Díky moc za pomoc

Odkaz ke komentáři
Zdravim ... potreboval bych poradit. Vzdy kdyz ted v zime startuju a motor je studeny, tak se pri samotnem startovani motor dost hlasite ozyva a mam pocit, ze mi vyskoci z pod kapoty. Jsou to fakt nezvykle zvuky. Kdyz jsem zkousel mit pri startu otevrene okynko, od motoru sly doslova "řinčivé" zvuky jako když vám spadne hrnec na zem. Chtěl bych se zeptat co by mohlo byt příčinou, zda-li nedostatečné žhavení nebo něco jiného. Mám 1,9Tdi 66kW chip na 81kW první zimou.

Dál bych chtěl poradit, co by mohlo být za závadu v ABS. Většinou je vyřazené, jelikož mi v létě při průtržých mračen zřejmě někde odešlo čidlo, ale teď v zimě se mi občas ABS sepne a při zcela obyčejném dobržďování u křižovatky mi nakope víc, než když brzdím ze 100km/h na 0km/h. Jakmile mi takhle nakope, děsně to potom od motoru hučí a špatně brzdí. Během několika málo vteřin se pak zase ABS odpojí.

Díky moc za pomoc

No nejlepší by bylo zajet na diagnostiku vím není to co jsi chtěl asi slyšet ,ale bylo by to nejlepší takhle se to bude podobat věštění z koule je tam toho dost a diagnostika by ti to dost ulehčila :D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...