Přejít na obsah

stav nabití akumulátoru


pajau

Doporučené příspěvky

No já nevím, já mám po každé jízdě i krátké stav 100, když auto stojí týden tak 80, když nechám v kufru zapnutou lednici tak po hodině třeba je na 60 a po cca 30 ujetých km opět 100

 

No vida, počkáme na další kolegy a jejich postřehy. Pak bude třeba nutné nechat prověřit baterii a dobíjení. Tak je pravda, že mě nenapadlo se podívat hned po třeba delší jízdě, ale až následující den. Budu to ještě pořádně sledovat. Přemýšlím, co by užíralo eletriku, mám sice napojenu kameru, která je stále v provozu na nabíječku, ale ta je v pohotovostním režimu, zapíná se jen při detekci pohybu. Tak snad je to minimální odběr, myslím.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

1,8 TSI, Start/Stop, po dojetí 100%, po 2 dnech v garáži 80%, ale to asi zůstane i po více dnech. Jednou jsem nechal zapnutá světla asi 3 hodiny a byl jsem na 40%.

Ale překvapen jsem byl, když jsem přes noc nechal omylem zapnutou autoledničku, tak skutečně jela asi 10hodin (kompresorová, spotřeba 2-3A, ale podle potřeby se zapíná a vypíná). Dříve zabrala ochrana ledničky, která ji odepla, aby něco zbylo v autě pro start. Takto lednička jela v klidu až do rána a baterku mi to ukázalo 80%. Mám tam 68Ah.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
Při vypnutém zapalování (a zavření všech dveří, včetně kufru!) stisknout a nechat stisknuté tlačítko 0,0/SET tak dlouho, dokud se nezobrazí Stav akumulátoru. V tom okamžiku tlačítko pustit.

 

Ale prý tu funkci nemají všechny modely. Pak se dá dokódovat přes VCDS.

 

Dá sa táto metóda použiť aj u OII, MR2011?

Prípadne dokódovať?

 

Ospravedlňujem sa za offtopic..

 

Upraveno uživatelem boco818
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Je to napříč koncernem - leon 3 to má taky - taky tlačítkem na reset ujetých KM... Mám SS a ukazuje mi to 80-100% jak kdy.

 

Nechci zakládat nové téma - nenapadá vás nějaký důvod, proč mi přestalo fungovat DO? Zamykání - odmykání, solo odmykání kufru fungují, ale nefungují okna a zrcátka. Když jsem podržel zamknout, tak se vytáhla okna a přiklopila zrcátka a na podržené odemknutí okna sjela dolu. NIc jsem v autě nepřepínal, navíc jsem to v menu auta zkontroloval a je to povolené. Zkusil jsem to vypnout a znova zapnout ale nic. Pořád si myslím, že to je nějaká blbost alá přepnutí čudliku zrcátek na R aby se při couvání sklápělo...

Ještě chci zkusit druhý ovladač? Reset do default a znova naprogramovat...? Any idea?

Díkes

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsem dnes za stálého klení seškrabával starou dálniční známku a lepil novou. Přitom jsem si v garáži svítil lampičkou u zrcátka. A pak si říkám, že jen tak ze srandy mrknu na stav nabití akumulátoru - auto stojí asi 5 dnů - a hle - 0% . No to jsem se jenom zasmál, bylo mi jasné, že je to nesmysl. Tak jsem nastartoval asi na 5 sekund, vypnul a znovu změřil - 60%.

Mě to utvrzuje, že tento ukazatel je o ničem. Šidítko a je otázkou podle čeho se to chová. Tady zřejmě byla zátěž té stropní lampičky a hned to ukázalo 0%. Prostě dokud to nebude ukazovat 20% a míň tak se nevzrušuji.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahojte,

 

ja mam MR2016, vyrobene v aprili 2016, a ked skusim podla tohoto navodu zmerat nabitie, evidnente nevie zmerat nic (dve horizontalne ciarky a znak %) na otcovej (asi) MR2015 (november 2014) to funguje bez problemov.

 

Premyslam ci to pre MR2016 (alebo aj skorsie) nedeaktivovali, lebo to nemam ani v manuale ku autu.

 

A len taka otazka naviac, ci xenony + columbus cucaju dako viac z baterky ked tam automaticky davalo 180A alternator v konfiguratore.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...