Přejít na obsah

Zkušenost s 1.6TDI 66kW


Doporučené příspěvky

Včera jsem po dlouhých 9 měsících čekání převzal v autosalonu O3 Combi s tímto motorem. Vše bylo o ceně, tedy 3 měs. klasická dodací lhůta a 6 měs. předváděčka, samozřejmě úspora 35tis. na motoru oproti 77kW byla podstatná. Vycházel jsem z mlhavých vzpomínek na O1 TDI 66kW, kterou jsem před 15 lety považoval za "raketu". Zkrátím to. Sice jsem se s autem svezl, když mělo najeto 52km a rozdíl výkonu oproti mé tehdejší O2 2,0 TDI CR byl značný, nepřipadlo mi to ale zas tak špatné. Nyní má auto najeto 11tis. a já jsem s ním najel prvních ca 100km a naprostá spokojenost. Samozřejmě, že si musím uvědomit, kde se pohybuju výkonově a myslet např. při předjíždění (sám mám teď 2.0/110kW), ale oproti 77kw, který jsem měl ca 2 týdny půjčený velký rozdíl necítím. Oproti zvyku z 2.0 je potřeba motor držet nad 1500ot., pak duní a vesnice "z kopce" lze jet na 4°, jinak to chce 3° (byť rádce řazení říká 4°).

Pokud to shrnu, pro klidné řidiče mohu doporučit a ušetřené finance radši investovat do bezpečnostní výbavy (což bylo i v případě tohoto vozu).

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...
  • o 4 měsíce později...
Guest Josef Kukla

Hodíš sem prosím nějaký info o spotřebě? Jsou aspoň trochu reálný ty papírový hodnoty (5.2/3.5/4.1)? Jsi tady zřejmě jediný s tímto motorem :)

Mám tento motor cca týden najel jsem cca 500 km a spotřeba průměrná 4,4 l ..cestuji po okrskách do 110 a po dálnici 140 ..KM takže oproti Octavii II co jsem přwdním 1,6 Tdi 77 o 1 lidr menší spotřeba... ale víkon znatelně menší ..11kw je opravdu znát hlavně při jízdě do kopce např na hory ....po záruce určitě budu čipovat ....

Odkaz ke komentáři
Guest hanzulka

Hodíš sem prosím nějaký info o spotřebě? Jsou aspoň trochu reálný ty papírový hodnoty (5.2/3.5/4.1)? Jsi tady zřejmě jediný s tímto motorem :)

Zdravím, taktéž jezdím s tímto motorem a výkonem, ale spotřeba 3,5l ?? Jel jsem do Prahy z vysočiny po staré, takže opravdu žádná divočina a spotřeba 3,8l. Spíš bych se přikláněl ke spotřebě okolo 4,5 l.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...