Přejít na obsah

Zavírání 5. dveří


Octavius16

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Rád bych se zeptal na takový detail- který mě docela trápí.

Mám Octavii III Combi 1.6. TDI 77Kw a jde mi o to, že když nechci zavírat 5. dveře "třísknutím" tak je zavírám pomalu do té doby, dokavad se nedostanou do polohy, kdy se sami zavřou- a to je onen problém. Když je z této polohy pustím, tak se milé dveře sice zavřou, ale nedovřou- jakoby v kufru chyběl přetlakový ventil, který by měl být někde dole u rezervy, který propouští přetlak v kufru.

Prostě ty dveře zavřou vzduch, který nemá kam uniknout a tím se to víko nedovře úplně, takže musím otevírat některé z bočních dveří, aby se víko zavřelo z té polohy úplně anebo se tedy musí s tím praštit... Nevím co s tím. Zkoušel jsem se koukat do prostoru okolo rezervy a našel jsem tam jen gumovou průchodku kabelů a napravo od ní takové 2 kulaté zaslepené otvory s "brčkem" uprostřed.

 

Je zajímavé, že v Octavii II Combi se víko samospádem dovřít úplně.

 

Pokud jste můj krkolomný dotaz pochopili, máte stejný problém? Nevíte co s tím? Servis?

 

A když už píšu nové téma, ještě by mě zajímalo, zdali se vám taktéž stává, že za jízdy po nerovné vozovce se zatažená roletka v kufru občas uvolní a vylétne ze svých kolejnic a zapříčí se o stěny v kufru?

 

Děkuji za odpovědi předem. Pokud by jste snad dotazu nerozuměli, dovysvětlím, či se pokusím přidat nějaké fotky..

Odkaz ke komentáři

čau,

s kufrem musíš prostě trochu víc třísknout. Taky to tak mám. A co se roletky týče, půlroku byla v pohodě a teď jak sou ty vedra (asi), tak se mi taky někdy sama od sebe zroluje, ale většinou když auto někde stojí zaparkovaný, za jízdy občas. Ve Škodovce sem to řešil ale nepochodil sem, prý mám víc tu roletku zacvaknout :D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

S kufrem to mám stejné, taky se sám úplně nedovře. Roletku ti neřeknu, mám na zadních oknech od kufru černé folie a roletku nepoužívám. Mám ji pořád srolovanou.

Taky to mám stejné a abych se přiznal, dost mi to vadí.

 

Nechce se mi s dveřmi třískat, ale když se pouze pustí, nezavřou se. Lituji, že jsem neobjednal zavírání tlačítkem...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Taky by to mohlo být tím, že v karoserii schované pod zadním nárazníkem jsou takové klapky, které toto mají řešit - přetlak při zavírání kufru nebo dveří a odvod přebytečného/použitého vzduchu, který tam žene větrání/topení.

 

http://www.ford-club.cz/2010/02/odvetravani-pro-posadku-ff1/

 

Můžou být zaseklé nebo ucpané blátem.

 

Je to sice ford, ale u všech aut je stejný princip.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Ahoj,

mám to samé. Hlavně na dipleji mi to ukazuje autíčko , jako když máte dveře otevřené , ale přitom jsou na tom obrázku všechny zavřené. Tak chodím kolem auta a dobouchávám dveře. Vždycky je to ale kufr.

Edit:

 

Dneska mi rekli v servisu , ze se mam naucit s tim kufrem vic bouchat. To je masakr. auto za 500000 bez DPH . Jeste , ze je to sluzebni.......

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • jakože ja to prikryvam ještě kryci plachtou, takže to by se moc neotestovalo ... spíš by mě zajímalo, kde by byla jaká promáčklina, protoze nektery ty kusy byly fakt tezky...
    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
×
×
  • Vytvořit...