Přejít na obsah

Problém so štartovaním,vypnutie motora počas jazdy


Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám Octaviu 1.9 TDi 66kW AGR (r.v. 2000).

Pred týždnom som išiel do obchodu(vzdialeného asi 3km), auto v poriadku naštartovalo, všetko bolo ok.

Zaparkoval som a vypol motor. Za 2 minuty som bol naspäť a auto nechcelo naštartovať(len točilo a nenabehlo).Pred štartovaním mi svietila červená kontrolka batérie. Išiel som sa pozrieť či nieje zasunutý ten zdochýnací ventil. Všetko vyzeralo OK. Nasadol som znovu do auta a po cca 1min som skusil znovu a motor nakočil uplne normálne(po cca 1-2s). Vrátil som sa domov. Na druhý den to isté. Ráno idem do obchodu, vypnem motor, prídem za 2 min a nechce naskočiť. Zdochýnací ventil bol ok. Po 2 minutách som to skusil znova a motor pekne nabehol. Tak som vyšiel z parkoviska a po 200m na križovatke zastavil na červenú.

Zaradil som neutrál, pustil spojku. Auto po cca 15 sekundách zdochlo. Znova nešlo naštartovať, len točilo.

Po 2 minutách pekne naskočilo a došiel som domov. Kedže mi pred štartovaním svietila červená kontrolka batérie myslel som si že je snád baterka vybitá(kedže som celý týžden jazdil krátke trasi po meste ked sa ani motor nestihol zohriat). Tak som sa vybral na dlhšiu trasu (cca 60km) nech sa trochu nabije. Štart bol ok, vyšiel som z mesta na obchvat a po cca 5km pri rýchlosti 90km/h sa ozvalo pípnutie, rozsvietila sa červená kontrolka oleja, otáčky spadli na 0, vypol sa posilnovač riadenia a motor(niesom si celkom istý či to bolo v tomto poradí, stalo sa to rýchlo). Zastavil som, skontroloval hladinu oleja v motori aj v serve( všetko ok).

Po 2 minutách sa mi znova podarilo naštartovať a dojsť domov(pri rýchlosti 50km/h).

Dneska som bol nanom v práci( znova krátka trasa asi 4km) a všetko bolo ok. S autom som doteraz jazdil len dlhé trasi po dialnici, každý den 100km tam a 100 naspäť. Nikdy nebol žiadny problém. Akonáhle som len pár dní jazdil tieto krátke trasi začalo sa diať toto.

Napadá niekoho čím by to mohlo byť alebo nemal niekto podobný problém?

Dakujem za ochotu a ospravedlnujem sa že je to tak rozpísané a za prípadné chyby(niesom automechanik ani som nemal jednotky zo Slovenčiny).

:)

 

Odkaz ke komentáři

A to môže spôsobiť vypnutie motora počas jazdy? V autách sa nevyznám ale myslel som si že ked raz motor naštartujem tak žhavenie už nieje treba.

Zajtra skontrolujem poistky(bude ich treba premerať multimetrom alebo sa dá nejako vizuálne rozlišiť či je poškodená?), ak budú ok kúpim relé a vymením ho.

Vieš mi povedať ktorá je to poistka? Na tomto linku http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=208 som v tabulke nenašiel pojem poistka žhavenia.

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahojte... dnes se mě stalo něco podobného jako oneHalfovi...jedu z města deset kilometru domů a najednou mi motor zdechnul pak najednou zase chytnul a hned zase zdechnul ...tak jsem najel na bok...nešlo už nastartovat...já sám jsem na nic nepřišel, proto jsem zavolal kamarádovi přijel a zjistil že na čidle ktere je na levo od čerpadla po směru jízdy(jsou tam dvě vedle sebe to druhé vede do té řídící trysky- ta je ok ) , ale na tom druhém čidle byl upadený drátek (jsou tam celkem 3) tak jsme to spojili a auto chytlo takže závada odstraněna...

 

Najednou mi ale začalo blikat žhavení celou cestu až domů...čili si myslím že je to chyba motoru ale nevím jaká...

 

Moje otátka ...to čidlo kde jsem měl upadený drát je na co?jen na nastartování ?

Nevíte proč mi bliká to žhavení?

 

díky

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...