Přejít na obsah

Zarezonování při startu a při rozjezdu


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Mám ještě takovej jeden problém. Mam O2 1.9 tdi 77 kw BXE DSG. Při nastartování a to nejvíce za studena, pak už je to jemnější, ale pořád dost výrazné a při rozjezdu a popojíždění v nízkých otáčkách se ozývá dost výrazně rezonování. Silembloky na motoru jsem zkontroloval a vypadají ok. Přetáhl jsem je a to i nápravnici, spodní šusplech a dokonce jsem vyměnil i to gumové uložení na horním zakrytování na motoru a také nic. Setrvák tam mám tak 50000km a dsg řadí nádherně hladce. Lehce mi rosí egr ventil pod membránou. Nemůže to být v tom? Už jsem tak trochu bezradnej. Zapomněl jsem, že výfuk jsme také zkontrolovali a nic. Je tam vše jako nové a to mám najeto 180000 km. Můžete poradit?

Děkuju.

Odkaz ke komentáři

Děkuju za radu. Pojedu o víkendu za kamarádem ten to napíchne a bude jasno. To video nahraju o víkendu a pošlu. Tohle nenapadlo ani profesinály. Jen se bojim aby nebyla výměna egr ventilu k ničenu, protože když začíná téct olej tak to znamená turbo pomalu ko. A to měnim olej tak po 8000 km a chladim a chladim. Ale zatím musím říct že tah má naprosto plynulý a chová se jak má.

 

P.S: ještě se chci zeptat je nutné to načíst za studena při prvním startu co?

Odkaz ke komentáři

Abych to napsal od začátku. Vše bylo v pořádku do té doby, než jsem před časem pospíchal. Druhý den se i začalo ozývat nejdřív takový tupý dunění při šlápnutí na plyn a zvuk se ozýval jako za motorem jak je egr vetil. A taky v ten samej čas začal rosit olej z egru. A ted se k tomu přidalo tohle. Budu to muset ještě pri startu vypozorovat. Ale už mě to opravdu sejří.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Modelový rok je 6/2006 1.9 tdi BXE. Najeto 174000km. Auto jsem nechal napíchnout a žádná závada ohledně motoru a podobně se nekonala. Jen pokles baterie, ale to je tím že mi dlouho svítily světla a hrálo rádio. Už je to tak dva roky co můj soused měl problém s EGR a projevovalo se to nadměrnou kouřivostí a přechodu do nouzového režimu. Nic takového se u mě neprojevuje. Projevující se zvuk určitě nahraju protože už se to opravdu nedá.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...