Přejít na obsah

Octavia Tour Trumf


Doporučené příspěvky

Nevím Peťo jak často teď s octou jezdíte a jak dlouhý trasy, ale pokud auto stojí několik dní v takové zimě, tak je normálně, že baterka zeslábne. Možný by nebylo špatný ji nechat otestovat na zátěžáku, ale pokud jseš rozhodnutej pro novou baterku, tak buď vyšší řadu od Exide nebo Vartu silver dynamic popř. můžeš pořídit AGM baterku třeba od Bosch http://www.autobaterie-pema.cz/autobaterie-bosch-s5-agm-12v-70ah-760a-0-092-s5a-080_157169.html nebo Vartu AGM http://www.autobaterie-pema.cz/autobaterie-varta-silver-dynamic-agm-12v-70ah-760a-e39_70831.html , ale je to taky o tom, kolik jseš ochotnej investovat... ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Dlouho nic :D

Octa má aktuálně najeto 130000 +

Moc s ní teď nenajezdíme, od jara do podzimu jsem v jedné stopě, tak nás Octa vozí především po výletech a nákupech, prostě rodinné vozidlo, maximální spokojenost :)

 

V posledních měsících / dnech se stalo:

samozřejmě olej + filtry + čištění klimy ozonem

přezuto na zimní

včera komplet nové zadní brzdy Zimmermann

dnes nová STK, vše pohodě, nicméně s mechanikem jsem domluvený na výměnu předních silentbloků a potom samozřejmě geometrii - ta bude první od novoty), možná přední brzdy, to ale počká na jaro :)

 

Škodovka si za Octavii I zaslouží pochvalu, to auto nám slouží celé ty roky k naprosté spokojenosti, náklady na údržbu a servis jsou podle mého minimální a auto stále bez problémů jezdí :) Já za ten rok dám vlastně asi víc peněz za wapku, než za servis :lol:

Za pár dnů má Octa narozeniny - vyrobena 17.12.2009

 

Až bude čas pořídit nové auto, nevím nevím, jestli se tohoto vzdám a nezůstane doma natrvalo.

Adepti jsou, ale uvidíme, co přinese čas :)

 

 

 

 

 

post-341-0-00510300-1513274852_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Ahoj, tak po dalším dlouhém čase nějaká akualizace:

Octa dostala kompletně nové brzdy, technická minulý týden proběhla bez jakýchkoli připomínek, jen odpoledne hned po ní přestala svítit jedna žárovka ve zpátečce, vydržela přesně 10 let.

Nastala třetí závada: po dvou předních ložiskách začlo blblout otevírání kufru, sundal jsem plast na 5-dveřích, prohlídnul, ale na pohled vše v pořádku. Uvidíme jak moc to bude zlobit dál, ale protože zase vozíme kočárek, tak je to někdy nepříjemný.

Aktuální stav tachometru 152xxx.

V úterý Octa slavila narozeniny - 10 let, tak dostala pořádnou sprchu, zase se na ní i v tomhle počasí dá dívat.

Úpravy žádné nejsou, kromě dvou nálepek - malou vpravo jsem měl doma několik let a tu vpravo na zadním skle už vozíme 16 měsíců :smile:

foto zezadu.jpg

Odkaz ke komentáři

Dakie: dostává vše, přesně tak, jak to má být + je taky výhoda, že je celou dobu garážovaná, to je na ní vidět.

Co se týká dětí, tak jsem vždycky páreček chtěl a ano, vyšlo to :smile:   Je s nimi víc radostí, než starostí, aspoň zatím :tongue:

 

breta: nejsem teď doma a nepamatuji si to už úplně přesně, ale bylo to 320-330t.

Slouží skvěle, naprosto vyhovuje, na dovolenou nás odveze i s kočárkem a ještě bylo v kufru trochu místa.

Jo, je to skvělý auto :smile:

 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj Peťo. Paráda že pořád slouží. 

Co se týče toho otevírání kufru, tak mi taky začalo zlobit, a zjistil jsem že je to mikrospínačem na tom tlačítku, ale problém je, že se mi ho nikde nepodařilo sehnat novej (je jinej než na zámku). A přední ložiska jsem taky už měnil.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Byl tady dotaz na cenu-já jsem svoji kupoval 23.10.2009,mám combi v naftě,sport paket,stejná barva,připlácel jsem alarm 2500,boční airbagy 8900,dálka k centrálu-3999,rezervu 1199,obě bederky a výšku spolujezdce 3000,loketka přední 4000,8 repráků 3000,mlhovky 3000,celková cena 365 499 kč,zvlášt jsem doplatil už jenom montáž vlastního radia s adapterem napájení za 752 kč,to je komplet

a ten sport paket samotný stál 21 499 kč

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Mikrospínač v pátých dveřích opravil mechanik, co mně servisuje auta, takže kufr už je v pořádku, ale teď stejný problém nastal v řidičových dveřích.  Nejspíš ho nechám vyměnit při přezouvání i s palivovým filtrem. 

Jediná novinka na autě je rakev na střeše, protože v rámci odrostlejších dětí a nutnosti pořád vozit i kočárek a tahat čím dál více krámů, kufr přestal stačit. Tomu jsem spoustu let nevěřil. Já Vás teď zdravím z prodlouženého víkendu, jsme ubytovaní v Lipová Lázně. Auto slouží stále na 1*20200919_174018.jpg.8b7424109fd425f200dc890af4f2e554.jpg

Odkaz ke komentáři

Je to taky možnost, o které ale nejsem přesvědčený, že je správná. 

Prodej není na místě, vždyť už za 10 let bude mít dcera 18 a Octa by mohla být její první auto 😃😃😃  Měnit se nechystám. 

Vlastův inzerát jsem viděl, má to asi stočený, tak malý nájezd a už to chce prodat 🙂

Odkaz ke komentáři

Hodne octavek ma tazny, takze tim auto urcite nezprznis a pokud bys koupil odnimatelny, tak by ani nemuselo byt pri sundane kouli moc poznat, ze tazny mas. Ja osobne jsem za tazny nesmirne rad. 

To dava logiku, 10 let utece jako voda a dcerka bude mit na nauceni super auto. 

Nevim kolik ma jeho auto najeto, ale vim ze maji jeste jednu octavia 1 2.0, tak mu treba bude stacit jen jedno auto. 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Ty mikrospinace jsou na pytel. Staci koupit nove a jen je vymenit, nic tezkyho to neni. Pokud to do jara (az bude teplo) nebudes mit opraveny, tak bych se ti na to podival 😉

Jinak tazny super a i ta krytka pekne ladi s octou. To mas pevny nebo odnimatelny? Vozik uz mas nebo budes kupovat? 

Odkaz ke komentáři

Pokud se neobjednám k Vašovi, tak by to Marťo bylo super 🙂

Tažné mám odnímatelné, na dva šrouby. V garáži, kde mám před autem vozík, teď mám už jen cca. 10-15cm k vratům. A vozík bude širší, než mám teď a chci abych to tam mohl takto parkovat i dál.

Dívám se např. po tomto:

 

https://www.agados.cz/prives-handy-8-sklopny-rampa-n1-750-kg/

 

Dakie: uvidíme, je to taky možnost. 

Poznal jsi to přesně, SVC Náchod

Odkaz ke komentáři

Mam taky SVC Nachod, ale odnimatelne, tzn. chytnu za packu a bajonet je behem nekolika vterin sundany. Ty mas tazne na pevno, proto mas bajonet chyceny 2 srouby, ale samozrejme muzes i tak tazny sundat, jen to delat nebudes, protoze te to nebude bavit se s tim drbat. Ja i kdyz ho mam odnimatelny, tak i to jsem linej ho porad sundavat a nasazovat 😂

S Agadosem chybu neudelas 👍

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...