Přejít na obsah

Octavia Tour Trumf


Doporučené příspěvky

Tažné SVC jsem používal leta na různých autech, ale poslední bylo na Octavia 3, kdy 2x vyhořela ŘJ tažného a ve finále mi nakopli kompletní software auta tak, že jsem v nouzáku odjel do autorizovaného servisu, kde ho museli komplet přehrát. Bohužel. Montováno přímo u nich ve firmě. Nakonec se musela vyhodit i ta jejich, extra za příplatek drahá, prý originální elektroinstalace a dala se tam levná CANová, univerzální a až pak to začalo fungovat. Co si budeme povídat, nakonec to vše bylo dražší, než originální originál. Holt se někdy nepovede ... .  Na konci roku jsem objednával tažné kamarádovi na Octavia 1 sedan a kupoval jsem slovenské  Galia. Jeho obrovskou výhodou je, že je žárově zinkované a tedy dlouho nezrezaví (již vyzkoušeno), na rozdíl od SVC (ale i jiných včetně origo), které jsem stejně max po 5ti letech sundával, nechával pískovat a dávat do žárového zinku. A cenovka i s univerzální elektrikou a poštovným 2069,-CZK. Už ho jen namontovat 🙂 .

Odkaz ke komentáři

Doufám, že problémy s elektrikou a nejen s ní se my vyhnou a bude to vše v pořádku, ono přece jen je Octavia 1 jednodušší.

Dnes odpoledne jsem byl nechat zapsat do TP tažné a zároveň jsem si požádal o třetí SPZ na nosič na kola.  Formuláře jsem měl předvyplněné a byl jsem objednaný, takže jsem šel okamžitě na řadu a za chvíli jsem to měl vyřízené, za lidových 50+600 Kč.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Dneska byla octava na opravě čelního skla. Žena dostala kamínkem ke spolujezdci a kousek se vyštípnul, takže stačila dle názoru servisu oprava scelením. Čelní sklo je pořád ještě originál, tak snad to bude v pořádku.

A taky se nám dnes potvrdilo, že uchází pravá zadní guma. Investice do opravy nebude, pneu jsou na vyhození, takže ještě dnes chci objednat nové, příští týden odjíždíme na dovolenou, chci to mít vše v pořádku.

Máte někdo rychlý tip na pneu?  205/55/16.

Odkaz ke komentáři

Klobouk dolu, ze ti na octe vydrzelo sklo 11 let 😯. Jen ja jsem daval uz 3 skla a kolik skel bylo predemnou meneno netusim, jen vim, ze pri koupi octy uz origo sklo nemela. 

Ja jezdim na cinskych gumach a nemuzu rict kriveho slova. Myslim ale, ze s kazdou lepsi znackou neslapnes vedle 😉

Odkaz ke komentáři

Ano, sklo je ještě originál z výroby. Používám hodně tekuté stěrače a myslím, že to nesjpíš dost pomáhá. Stěrače opravdu minimálně.

Díval jsem na Dtest a letošní vítěz v 16" jsou Continental PremiumContact 6.

Ještě nikdy jsem nejezdil na Barumkách, ale jezdí na nich celá rodina, celý roky a jsou spokojeni.

Jdu projít net a uvidím.

Na současných Goodyear EfficientGrip jezdíme 8 sezon, od roku 2014.

Výborný výsledek.

Odkaz ke komentáři

Myslim si, ze u letnich moc rozdil v kvalite u ruznych znacek nepoznas. Velky rozdil nastava u zimnich. U letnich bych se Barumek nebal. Ja mam letni cinsky Landsail a priste si je s klidnym srdcem zase koupim 😉

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

S tím sklem je to o štěstí a stylu jízdy a místě, kde se člověk pohybuje.  Nechci se rouhat, ale i když již bylo párkrát namále, mám na jednom autě sklo 59let, na druhém 43 a na jednom Berlingu 18let a 260tis.. Ale zase z druhé strany mám zkušenost, že jsem loni nechal sklo vyměnit a do týdne tam byla díra ... . Oboje se stalo na dálnici.

Gumy jsou už koupeny, ale dost let jsem se Barumkám vyhýbal. Loni jsem ale koupil náhodně  na obě Berlinga Barumky (téměř nové z druhé ruky) a jsem hodně pozitivně překvapený. Jedny jsou Brillantisy a druhé Bravurisy.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...