Přejít na obsah

Po vymene oleja zvlastny zvuk zo spojky


Doporučené příspěvky

Ahojte. Mam Octaviu Combi 2, 2.0 TDI CR, rv 2010. Pred nedavnom som si nechal v servise vymenit olej, kedze som pri kupe auta dostal poukaz na gratis vymenu oleja.

Odvtedy sa ale ozyvaju divne zvuky zo spojky, ktore po stlaceni spojky prestanu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gyh8Tz8zBDI&feature=youtu.be

 

Do vymeny oleja to nerobilo, mozno je to len blba nahoda.

Nema vplyv ci je motor studeny alebo nie, ci sa jazdila dlhsia trasa alebo nie. Skratka pri volnobehu ten zvuk pocut, po stlaceni spojky prestane, po uvolneni ho znova pocut.

Moj najazd je aktualne 148000km.

 

Mate nejake rady co by to mohlo byt? Ci sa mam pripravit na vymenu spojky, pripadne je to nieco ine? Vdaka za vase skusenosti a nazory.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím pánové,

tak trochu k tomu zvuku co se zde nejspíše řeší kolem stavu 150-160 tis. Na youtube je video: https://www.youtube.com/watch?v=gyh8Tz8zBDI&feature=youtu.be kde majitel OCT nahrál zvuk pocházející kdesi od spojky. Pro mne už je bohužel pozdě ale na spoustě zahraničních diskuzích jsem našel podobné dotazy. Tedy: pokud se z vašeho motoru line také tento zvuk tak sundejte platový kryt pod motorem HNED ne ZÝTRA a modlete se aby jste nenašly kovové šupinky (prach, špony ....) nebo převodový olej. Všichni mechanici vsázeli na vadné ložiško ale špony???? Auto jede normálně akorát vyluzovalo tento zvuk. Za 2 dny zněj začal vytékat ( vytekl) jak když podříznete prase- převodový olej. Prej gufero :-) A ono prd. Nadstandartní výbava. Z převodovky NFP se stal soustruh nebo teda ze spojky. A ten zozřízl skříň převodovky.Ano zozřízl. S tímto zvukem jsem jezdil pár dní ( než jsem sehnal mechanika) a najednou zmizel. Buch druhej den vytekl olej. Nebudu sem vkládat fotky ale stačí otevřít odkaz a číst. Berte to jako první signál že je něco v haj...... . Mam OCT2 CFHC 2.0 TDI CR rok 2011 převodovka NFP spojková sada SACHS nájezd 158tis ( originál- auto je 8000 km po záruce, kompletně servisováno). Nová převodovka 120tis. Hodně zdraru a ať tento zvuk nikdo neslyšíte.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Hmmm kdybych tak tušil....

Včera jsem vzal Oktávku na roční servis. Dneska telefon. Servis hotov, ale problém. Divné zvuky. Prasklá pružina na přítlačáku, která drhne o skříň převodovky. Olej teda zatím neteče, takže mi to asi objevil mechanik ve Škodovce včas.

 

Já sám jsem pozoroval loni z kraje zimy při akceleraci takové rachocení. Po zahřátí nic. A od vánoc až dodnes klid. Přisuzoval jsem to naftě, nebo tak.

A vono toto.

Že koncern neumí dělat motory, to víme. Ale on už neumí ani spojky  :facka:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

Tak dnes ráno  při cestě do háku zničeho nic slyším přesně ten samý zvuk jako na tom videu s tím pašíkem... šlápnu na spojku a zvuk pryč, pustím na volnoběh nebo i s rychlostí a cvaká, sice normálně zabírá i jede, ale trošku mě to vyděsilo... takže budu volat do servisu a snad to nebude úplně drahý...

Odkaz ke komentáři

Jestli je to na mě, tak za prvé teda taky Ahoooj :-) a výsledek?

Hned ten den jsem to dal do škodovky (byl teda fakt problém sehnat servis, kde by mi to vzali hned, všude mi do telefonu hlásili že nejdřív za týden nebo za dva), a nakonec teda opravdu prasklá pružina ve spojce, přesně jako na fotkách z podobnýho vlákna:

Říkal šéfík ve škodovce, že zázrak, že tam vydržela tak dlouho (původní od 2012 a přes 280k), že prej to praská už mnohem dřív... A taky že dobrý, že jsem s tím přijel hned, jinak by se ta pružina probrousila ven...

No ve středu večer jsem to dal do servisu a v pondělí odpo si ho jel zase vyzvednout... Bylo to ve škodovce, takže i s prací a po slevě za 15tis... :-(

 

Díky za tohle a jemu podobná vlákna tady na fóru, člověk díky Vám tady většinou hned najde co potřebuje...

Upraveno uživatelem Martin666Belial
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...