Přejít na obsah

Spodní kryt motoru_zvuky


Doporučené příspěvky

Ahojte,

mám Škoda Octavia II,Kombi r.v. 2005, 2.0 FSI a při přidání plynu se ozve zvuk jako kdyby něco zavrnělo. Při rychlém rozjezdu se to podobá skoro dieselu. Vlezl jsem pod auto a vidím, že na krytu motoru(plastový) chyběl jeden šroub, tak ho doplním a stejně to dál dělá. Při bouchání rukou do krytu to přesně tak vrní. Objevují více děr na šroubky, ale do proti nic není. Pochybuji, že by se šrouboval tento plast přímo k motoru.

Prosím nemáte někdo nějaké schéma jak by tento kryt měl vypadat u tohoto motoru? Mám podezření, že tam něco chybí. Nebo je to obvyklý problém ? Lze to nějak řešit ?

 

Děkuji za rady a za tipy

TommyMe

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahoj, mě to dělá taky, ale myslím si, že s tím plastem to nebude mít nic společného. Nevím teda, jestli myslíme to samé, u mně je to takové celkem hlasité zarachtání (jako kdyby se o sebe něco rychle oklepalo) při prudším rozjedu, nebo i na volnoběh při silnějším sešlápnutí plynu.

Když se rozjíždím normálně s citem, tak je ticho. A mám pocit, že i při hodně prudkém rozjezdu, kdy už prohrábnou kola, se ten zvuk neozve. Jinak myslím, že ten plast je zhruba jen do půlky motoru, dál už nepokračuje, alespoň u mně ne.

Osobně tipuju buď díru ve vlnovci, nebo umírající setrvák. Někde jsem taky četl, že něco podobého způsobují nějaké trubičky vedoucí pod řidičem, které klepou o kastli.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...