Přejít na obsah

Servisny interval


Doporučené příspěvky

Zdravim,

 

vie mi niekto potvrdit, ci je servisny interval (cize vymena oleja alebo prva servisna prehliadka) az po

2 rokoch alebo 30 000 km od zakupenia vozidla. Objednal som sa standartne po 1 roku pouzivania,

po prichode do servisu mi bolo zdelene, ze este nieje potreba menit olej. Cize vpodstate zbytocna strata casu, v servisnej knizke sa pize len, ze podla cisla mam premenlivy servisny interval oleja a ze treba pouzivat presny typ oleja vhodny na tento interval.

 

Samozrejme typ auta a motora OCTAVIA III 2.0 TSI RS

 

Vopred dakujem.

 

 

Odkaz ke komentáři

Samozrejme viem, ze co sa tyka servisneho intervalu alebo vymeny oleja tak to najdem v infotainmentu. Ale ide o to, ze som mal nastavene

vymenu oleja po 20 000km zasvietila kontrolka tak som isiel do servisu. Po prichode do servisu mi, ale povedali, ze to servisak na zaciatku nastavil zle a ze tam malo byt 30 000km a podla PC ma olej zivotnost este +/- 10 000 km. Takze nemenili nic len to prenastavili na 30 000km. Od kupy auta prebehol cca 1 rok. Preto sa pytam ako je to teda s tou vymenou? U ostatnych aut chodim na vymenu oleja kazdy rok, zas je pravda, ze na nich najazdim viac ako 30 000 rocne. Ako to teda presne uvadza skoda?

Odkaz ke komentáři

bud mas po roce nebo 15 000km podle toho co nastane driv a nebo prodlouzenej interval kde si to auto " pocita" z poctu startu, studenych startu, poctu kratkych jizd zivotnost oleje. Ja osobne bych tam v 20tkm mel uz treti napln. Menil bych nekde mezi 5 a 7 tkm a pak v pulce toho co rika infotaiment a pak az ve skodovce az si auto rekne. Ale zalezi jak dlouho chces to auto taky mit ze jo.

 

A pak zase v pulce, takze pokud bys vymenil olej ted v 20tkm ve skodovce (kdyz reknes ze to chce udelat nevidim duvod proc by to neudelali pro ne jsou to jen penize navic) tak ti to dalsi vymenu napise v 50tkm po pul roce jezdeni tam budes mit treba udaj ze mas je na vymenu v 42 tkm tak bych pokud se to na tech km ustali zajel vymenit v 31tkm mimo autorizak a pak v 42tkm do autorizaku. Takhle budes mit pod kontrolou ze i kdyby v autorizaku sidili a treba redili tak tam minimalne jednou bude kvalitni olej a tech dalsich 11 - 15tkm to proste da.

Odkaz ke komentáři

No tiez nechapem, preco ho nevymenili. Proste tam pridali este 10 000km a poslali ma off, pritom som im vravel, ze kludne ho mozu vymenit. Dostal som odpoved, ze sa meni pri 30 000 km, tak sa asi objednam niekde inde, myslel som, ze to je v poriadku ale ked sa ma po 15 000 km tak to ho pojdem vymenit.

Odkaz ke komentáři

Tak je pravda, že většina lidí, tam prostě přijede až jim to v autě zahlásí výměnu oleje.... takže asi proto tě poslali pryč, abys je ještě nepomluvil, že ti olej mění zbytečně dřív, než je potřaba (a tahají z tebe peníze)... je to o přístupu, pokud bys na tom trval, taky nechápu, proč by ti to neměli udělat..... když si to zaplatíš....

 

Záleží na tobě, většina praktiků doporučuje výměnu po 15 tis Km,... já měl několik aut a vždy jsem měnil podle ukazatele a všechna najela bez větších závada 250 tis Km a víc, ....je to hodně složité téma, co člověk to názor.... každopádně je to tvoje rozhodnutí, nikdo ti to v ŠA nemůže zakazovat to měnit dříve...

 

Dokonce myslím, že interval umějí nastavit tak, že ti to bude hlásit samo už po 15 tis Km...

Odkaz ke komentáři

Proč tam lejt 5W30 507.00 longlife, když můžeš o něco levnější a hlavně lepší 502.00 5W40... Hold longlife po delší době většinou zanechává v motoru bordel třeba v hlavě, ale ovšem po delší době, kdo viděl tak 5W30 longlife moc asi nechce no :(.

 

A mě učtovali cca 312kč za výměnu oleje(práci)... Dnes s cenou oleje, směšným objemem oleje v motorech, to dnes je opravdu zanedbatelná částka....

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nevěřím, že si dneska nějaký autorizovaný servis lajzne fixlovat s olejem a šidit to. Důvody proč ne tu už padly, jim bohatě stačí prodávat litr za 1300 a můžou být v klidu.

A zrovna tak bych nepřeháněl s tvrzeními, že pevné vs. proměnlivé intervaly jsou jen o tom, jak dlouho kdo auto chce mít.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

MrZ: Mne sa práveže zdá, že z prvovýroby ide Shell. Možno rok-dva dozadu o tom bola aj nejaká tlačová správa, že Škoda si vybrala Shell za dodávateľa prevádzkových kvapalín.

Mimo témy - nemal si predtým Fabiu? S tvojim nickom na Spritmonitore bol ešte za pradávnych čias Fabia Yahoogroupy možno aj 15 rokov dozadu jeden Peter z východu...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o rok později...

Čaute

Nechcel som zakladať nové téma, tak som to bumpol hore.

Moje RS 2.0 TSI 2014 ročník už má za sebou prvých 100k, tak mám pár otázok.

 

Aké sviečky original, alebo?

 

Aký olej? Doteraz mi to menili v škoda servise, neviem čo tam dávali, už s nimi nehodlám spolupracovať, nasrali ma :-D Niekto mi odporúčal 10W-60, ale neviem...

 

Brzdové platničky odporúčate aké? Sú porovnatelné origi napr. s ATE alebo TRW?

 

Čo odporúčate na zvýšenie db prúdiacich z motora, už to neni nové auto, chcem mu pridať na zvukovom prejave. Máte niekto skúsenosť s nejakým filtrom, alebo celým saním?

 

Ďakujem za odpovede

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Caute, mam v motoru nality castrol titanium 5W30 longlife(kvuli zaruce) a do konce vymeny mi to ted pise nejakych 9800km. Chtel bych si vymenit olej sam, ten jejich interval na tu 5W30 mi prijde premrsteny. Koupil jsem olej Millers 5W40 longlife, takze otazka, muzu takhle vymenit 5W30 za 5W40 a nesahat do nastaveni servisnich intervalu? Za dalsich 10tis bych ho nechal zase vymenit a po zaruce necham asi nastavit pevny interval na 10tis km.

 

Diky

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...