Přejít na obsah

Hyundai i30 combi - 1.6 GDI ;)


Doporučené příspěvky

Hoši, teď jsem studoval tak hodinku stránky Hyundai, když tady tak básníte a stále nějak nechápu, co je na tom tak zajímavého? Cena mi zajímavá nepříjde, motory taky nic oslnivého a kvalita teda nevím. Já se snad budu muset zajet podívat naživo, když o tom tak básníte jakej pokrok udělali.


spíš genesis vypadá pěkně :D

Za ty prachy máš něco zcela jiného...

Odkaz ke komentáři

Tady ale nikdo nebásní jaký to jsou "nadauta". Každopádně si myslím, že tahle značka udělala velký krok dopředu. A pro člověka, který hledá pěkně vybavený auto za slušnou cenu mi to přijde jako dobrá volba. Ne každý si holt může dovolit prémiovku a zároveň upřednostńuje nový auto se zárukou před ojetinou, do který ve finále může finančně vykrvácet.

Například Vorlajze i30ka mi za ty peníze přijde jako super volba

Odkaz ke komentáři

No a kolik že jsi za to Vorlajzi dal? A co to má za výbavu? Já se tam asi fakt musím podívat. Jinak koukám, že jako jedni z mála ještě mají 1,6 atmosféru, respektive vůbec 1,6. Teď jsem koukal na Loudu a to je tragédie, v benzínu samé 1,0, 1,2, 1,4. To je prostě v řiti a pro mně nepoužitelné. Ale Mazda! Tam dávaj i do malejch ještě 2,0.

Odkaz ke komentáři

Takže je to 1.6 GDI 99 kW

 

Výbava je super ;) alu 16", led denní sviceni, projektorove halogeny se statickym prisvecovanim do zatacek, mlhovky, osvětlení klik a nastupniho prostoru, led zadní lampy, auto klima, vyhrivane sedacky a volant, potahy v kombinaci kuze a latka, destovy senzor, samostmivaci zpetne zrcátko... Atd. :)

 

Velka spokojenost ;)

 

Cena 432.900,- plus 13.900,- metla.

 

Sleva na auto Kč 60.000,-

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Hele jak funguje automatické odmlžování oken? .... mě se na i30 líbí ty osvětlené kliky nevypadá to vůbec zle. Mno každopádně ať ti to jezdí, mám právě známe co mají neustále problém, už jim aj motor kompletně měnili. Samozřejmě Hyundai se škubal ale autorizák to nějak vybojoval.

Odkaz ke komentáři

Korni... Funguje to proste tak, ze když se začnou okna mlzit... Tak se automaticky sepne větrák a odmlzi přední okno... Fakt je ten... Ze okna se mi v podstatě nemlzi... To v předchozí i30 to bylo o dost horší :)

 

Jaký motor měnili? Naftu či benzin.. ?

 

Dnes 54 km... Průměr 64 km/h a spotřeba 6,2 l dle PP

Jo a ty kluky... To je spica... Stejne jak bezklickove startovani ;)

Odkaz ke komentáři

Ta cena je sakra pěkná, na tu výbavu :-) ty slevy dělají hodně.

 

Tome: Ta mazda3 mi stále vrtá hlavou, už jen díky těm motorům, aspoň někdo se drží klasiky, taky mě moc nelákaj ty oturbený 1.2 :) Ono když to sečteš, tak co se dá pořídit za atmosféru, aby to mělo alespoň těch 100kw, co by stálo za hřích - gdi, 2.0 od mazdy, 1.8 lancer (prožranej), 1.8 civic, ...už mě nic nenapadá, když nepočítám ty starý prožraný motory, který se ještě někde montujou do nových aut.

 

PS: to turbo vypadá fakt parádně!

Odkaz ke komentáři

Já to vidím asi tak, bud si chce člověk udělat rodost a koupí si něco jiného co bude opečovávat nebo k tomu přistoupit čistě jako ke spotřebáku, srát na auto, koupit, nechat po dobu té záruky a pak zas prodat a nové. A mít aut u prdele. V tomto "přístupovém" modelu Hyundai dává smysl. Typicky si to takto umím představit u firmy, kde jsou nějací řadoví zaměstnanci, nafasujou na 5 let na dobu záruky auta, našmejkají 200 tis a auto jde do prdele.

Odkaz ke komentáři

já mám v plánu si ho opečovávat... :) vždycky jsem se o auto hezky staral a nikdy jsem ho neměl u prdele... normálnímu člověku, co o něj bude pečovat to auto vydrží déle než 5 let.... ;)


každej si nemůže dovolit auťák za 750 tis. :) i když by se mi to taky líbilo.... ;)

Odkaz ke komentáři

V tomto "přístupovém" modelu Hyundai dává smysl. Typicky si to takto umím představit u firmy, kde jsou nějací řadoví zaměstnanci, nafasujou na 5 let na dobu záruky auta, našmejkají 200 tis a auto jde do prdele.

 

Jo, zní to logicky, ale jen do té doby, než auta "přestanou fungovat", servis si s tím neví rady, resp. zastoupení Hyundai se k tomu staví poněkud odmítavě a řadoví zaměstnanci firmy místo aby dělali svoji práci, tak řeší dilema jak vycouvat z parkovacího místa (protože nejde řadit zpátečka).

 

Což je zkušenost jedné brněnské firmy, která do vozového parku v době krize zkusmo zařadila 5ks i30. Popisoval to tady Lugo, čím vším si během tuším dvou let prošli. Špatný převodovky u dvou aut, kdy nešla řadit zpátečka - servis jim v podstatě řekl, že to opravit nejde, ale Hyundai jim prostě neschválilo výměnu skříně za novou. Blbý bylo, že u firmy parkovali auta čumákem proti zdi. Oloupaný volanty, který po půl roce vypadaly jak po 500tis km jim měnili opakovaně (tuším u tří aut), ale to naštěstí bralo H jako běžnou věc a nedělali problém. Brzdový desky odešly po 30tis km. Dle servisu běžné opotřebení - tohle já osobně nevidím jako problém, ale Lugo z toho byl docela špatnej, protože do té doby měli ve firmě samý škodovky a desky neměnili dřív než po 80-100tis km.

 

Takže konkrétně u nich to bylo docela fiasko a pokud vím, vrátili se zpět ke škodovkám. Ono na jednu stranu chápu, že firmě je jedno, jestli se zaměstnanci tlačí v malé fábii nebo mají pohodu ve větší i30, hlavně, když auta jezdí.

 

PS: Tím se nechci navážet do Hyundai nebo je srovnávat. Dneska je ta kvalita určo zase někde jinde než před třemi lety, to by ostatně Vorlajz mohl potvrdit nejlépe, měl starší i30 a teď má novou, žejo :palec:

Odkaz ke komentáři

Korejci sli kvalitou opravdu nahoru, nehlede na to ze komponenty pro auta vyrabene v CZ a SK dodavaji firmy, ktere dodavaji i jinym evropskym automobilkam. Co jsem prodaval predchoziho Ceeda SW se 148 tis. km, tak interier bez problemu, stejne tak druhy, ten mel najeto o neco mene. Ted mam na novem najeto 90 tis. a interier v naproste pohode.

 

A jeste k tem reklamacim, Hyundai je pri reklamacich mene vstricny k zakaznikovi nez Kia. Kamarad mel i30 a ted si kupoval Ceeda, ze Hyundaie kvuli pristupu pri reseni reklamaci nechce. Potvrdili mi to i lide ze servisech kde Hyundaie i Kie servisuji.

 

Odkaz ke komentáři

Hele reklamovat se nechce nikomu. At je to Hyundai nebo Audi nebo Skoda. Vzdyt tak znamy problem s koncernovym motorem TSI, ktery preskakoval o sto sest. Skodovka o tom moc dobre vedela a stejnak se k tomu postavila zady. Nebo moje Audi S6, staci si precist, kolika majitelum se stalo to co mne. A Audi? Taky nic. A to to bylo auto s porizovackou kolem 3 mil.

Odkaz ke komentáři

Uvidíme co me čeká... Faktem je ze mi zatím všechny reklamace vyřídili... Mluvím o původní i30... Třebas ten volant... Nechali ho obsit jinou kůži a byl super... ;)

 

Halt Tomas zije v jiném světě... Stále si trvám na tom ze za ty peníze jsem nemohl koupit lip... Možná Ceeda ... Ale u me rozhodl desing a interiér... Ten se mi u i30 líbil víc :)

Odkaz ke komentáři

Tak ono pokud člověk auto kupuje soukromě, tak bych se nebál v žádné značky. Tam je člověk přeci jen v pozici spotřebitele a ze zákona je celkem dobře chráněn. Pokud by snad servis nechtěl nějaký problém řešit, tak jim auto vrátím a odstoupím od kupní smlouvy, nazdar.

 

Horší pozice je při koupi na firmu, tam už je to tak trošku o dohodě. Ale zas člověku vrátí DPHčko. Jinak je pravda, že záleží dost na prodejci, resp. servisu. Jeden člověka pošle do háje a druhej mu to vyřídí a ještě se omluví, že k problému vůbec došlo.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...