Přejít na obsah

Vrzání podvozku


Adiscz

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

tak jsem dal auto tentokrát do Jarova a konečně úspěch.

 

Bylo mi řečeno, že na tyto věci vrzání silantbloků a prolínání tlumičů jsou oficiální svolávací akce.

Vrzání mi opravili speciální pastou na bázi silikonu, čili vydrží na trvalo mazat různými jinými mazadly nemá celkem smysl.

 

Nechci dělat reklamu ale pokud jste z Prahy - doporučil bych Vám Jarov a dát to jako garanční opravu. Zatím mám klid a vypadá snad, že i na trvalo :-)

Odkaz ke komentáři

Dali tam originální mazadlo od Škoda Auto, které vydala speciálně pro tyto účely, jak jsem již dřív psal jsou to oficiální závady nových octavií.

 

Mazadlo je na způsob silikonu,to znamená, že se nevypaří jako třeba různé oleje. A mělo by vydržet na pořád.

 

Jestli máš auto v záruce, tak navštiv nějaký lepší servis Škoda. :palec: a uvidíš. Já jsem spokojený s Auto Jarov (nedělám reklamu jen doporučuji).

 

Odkaz ke komentáři

Jo, přesně vím o čem mluvíš. Když to řeknu vulgárně taky jsem byl nasraný. Měl jsem 1 octavii a tam jsem měnil v podstatě jen olej a tankoval naftu. Nikdy žádný problém....

 

Tohle vrzalo jak blázen. Dvakrát jsem byl v jiný škdovce a nic až tepreve na Jarově mi pomohli. Neříkiám, že je to úplně top ale z 80% mám klid.

 

Jak jsem již uvedl tohle jsou oficiální závady: vrzání silentbloků, prolínání tlumičů, rány z palivové nádrže, protože odflákly přepážky.

Nechci být hnidopich ale bohužel Škodovka již není ten top co byla, je dělaná zvlášť pro východní blok a zvlášť pro Němce, Rakušáky a podobně.

 

Když bych si dneska zase kupoval nový nebo roční auto tak asi 7 Golfa v kombíku, nebo bych si nechal dovézt Octavii z Raichu.

Taky by měl smysl třeba 5letý Passat taktéž z Německa či Touran. Ale jinak Škodovku mám rád a fandím jí !!

 

U Faceliftů to už nebude 100% ;-)

Odkaz ke komentáři

Tak mi to po létě taky začalo vrzat - OIII, 1.2 TSI 81 kW nájezd 30 tis. km. Při brzdění v malé rychlosti a jízdě přes retardér bylo od pravého kola slyšet vrznutí. Za deštivého počasí nic slyšet nebylo. Podle rady lukyy7 jsem nastříkal silikonem zadní uložení (puk) pravého ramena a světe div se, vrzání utichlo! Takže díky za radu! Jen jsem se divil, že uložení ramen je jiné než u OII (puk je horizontálně a ne vertikálně, jak je to u OII).

Když bylo auto skoro nové, řešil jsem ještě podobné projevy - skřípání / vrzání. Při dobržďování před křižovatkou na rovné silnici při prvním sešlápnutí brzdy se ozýval skřípot. U nové ! OII jsem řešil úplně to samé. Nevím proč tak ve výrobě šetří mazivem, ale třmeny brzd byly úplně suché! Stačilo lehce přimáznout a bylo po problému. Pro jistotu při výměně kol letní/zimní třmeny lehounce přimáznu a je klid. :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Chci se zeptat mám, mám najeto 30000 km a je to asi dva měsíce co mi začalo něco vrzat od podvozku ale jen při nastupování a vystupování. Zvuk je jako když skáčeš na starým gauči. Nedělá to když je mokro, jen za sucha. Byl jsem s tím v servisu škoda a tam mi řekli pokud to před nimi nepředvedu nemají co opravovat. Jenže když mi to udělá a já tam dojedu tak tam nic a oni to nepřevezmou do opravy, protože po vyzkoušení auto nevykazuje nic podezřelého. Už nevím co s tím. Při jízdě je auto absolutně tichonký ani koleje, retardéry, brzdění - nic nevrzne. Nemáte někdo s tím zkušenost?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Nahrál jsem to a v servisu pustil. A odpověď? Jsou to brzdy a na ty se záruka nevztahuje.Víc se se mnou nebavili!!!

Kamarád mi poradil jednou za čas při jízdě nech chvilku zataženou ručku.Prý jezdím moc slušně.Občas jezdi jako prase a pořádně vezmi za brzdy ať se vyčistí. A ono to pomohlo.

Už je to v pohodě.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Tiez mi vrzga predna naprava!!!!! Som z toho nestastny, strasne sa mi to nepaci... Vrzganie pocut ked idem nizskou rychlostou a na ceste su nerovnosti, prechadzam cez spomalovace, ked vychadzam na chodnik, atd... V servise tiez nic nenasli, uz som dal podvozok prezriet viac krat... Pri aute tejto kategorie by sa taketo neprijemne zvuky z podvozja nemali objavovat.

Pre info dodavam, ze mam 1,8 tsi.

 

Prosim poradte, co to moze byt, co mam dat opravit/vymenit

 

Dakujem, Daniel

Jsou to silentbloky me to dělali v servisu teď ok

Odkaz ke komentáři

Zdar chlapi, tak jsem tu zas! Začalo mi vrzat auto při točení volantem na místě. Když jsem v autě sám, tak nevrže, když vezu spolujezdce, tak to při točení koly na místě vrže. Nejprve jsem podezříval manželku, ale tou to nebylo :-) Když někoho vezu a parkuju, tak je to trapas s autem 2 roky stáří a najetých 43t km... Při zhoupnutí už to nevrže (pomohlo namazání silentbloků přední nápravy) a brzdy to taky nejsou... Že by se ozývalo horní uložení tlumiče? Co vy na to? Projevuje se uložení tlumiče i jinak? Jo a když je mokro, tak je jedno, koho vezu - v autě je ticho a žádné vrzání není slyšet...

Odkaz ke komentáři

Zdar chlape, to je přesně co to dělá mě. V servisu mi řekli,že je to brzdami,tak mi vyměnili zadní destičky i kotouče na jejich náklady.

Když sedíš v autě a točíš až nadoraz kolami sem a tam tak to vrže a začnou se kroutit až plechy u zadního kola. Po tomto upozornění v servisu mi bylo zděleno, že je to normální a dělají to všechna auta (OCTAVIE 3).Ukázal mi to na WRSu za 1 mega a vrzalo taky jako starý kolotoč! Manželka dostala novou služební Octavii 3 a dělá to taky!Já mám najeto 37000 a už vím, že to je poslední škodovka v baráku a teď si vybírám jiné auto za které ji vyměním.

Odkaz ke komentáři

Myslím si, že to brzdami nebude. Když málo zatáhnu ručku, tak je pravda, že se při otáčení volantem zezadu ozývají vrzavé zvuky, které jsou slyšitelné i zvenku. Dělá to asi každá Octávka. Megoš to nedělal - měl vzadu bubny :-) U mě je to slyšitelné jen v kabině, venku nic neslyším... na brzdách nohu nedržím a ručku zataženou nemám... A nesedí mi do toho ta manželka :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Zdravim lidi prosim o radu. Po vymene podvozku na me O3 RS TDI za sportovni eibach pro street s vrze predni naprava. Deje se to v nizkych rychlostech a prejeti nerovnosti. Stejne tak nataceni napravy na miste. Vzdy v urcitem bode jakoby nekde neco prezkocilo. Bylo mi maximalne receno ze mam vymenit horni ulozeni za tvrdsi ( sportovni) a problem prestane. Nechci vyhazovat x tisic. Pokud mate nekdo zkusenost prosim o koment. Moc dekuji.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o rok později...
V 22. 9. 2016 at 15:39, Guest kolomann napsal:

pri novom aute si take veci riesil? to je sranda clovek by povedal ze nove auto nebude mat taketo problemy

Zdravim,

Mam octavii radu 3.1,6 tdi.r.v.2016.

Vrze mi to kdyz mam vytoceny kola a sjizdim z nejake nerovnosti.Nebo kdyz brzdim a spomaluji tak slysim ze mi tam neco zavrze.

Potreboval bych radu co by to asi mohlo byt.

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...