Přejít na obsah

Nenaskakují xenony


Doporučené příspěvky

Xenonova vybojka potrebuje na zapálení výboje 60kV. Xenony se budi Vf napetim a protoze vyboj ma malinkaty odpor pro omezeni proudu se pouziva pulzní kondenzator. Ten je namáhaný hlavne pri zapínání. Časem u kondenzatoru zmeni kapacita cimz se zmeni jeho "odpor" a pokud odpor vzroste výbojka se nezapálí. Opakované zapnutí funguje protoze se kondík nabije. nevim jak jsou origo xenony resene u HID xenonu je na kabelu od balastu krabicka ve ktere je tento kondik i s odpory zalitý.

 

Odkaz ke komentáři

Dělá mi auto něco podobnýho. Pokud se hned po nastartování rozsvítí světla, většinou se pravý xenon nerozsvítí. Pokud se po nastartování počká pár sekund a zapnou se světla, vždycky se rozsvítí oba. Možná než se srovná napětí v síti, nevím.... Zkus to vyzkoušet :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, nechci zakládat nové téma protože je to moje hodně podobné. Vyzkoušel jsem různé výbojky od neznačkových přes značky jako star až k philipskám a pořád ten samý problém. Mám taky dení svícení ale rozvěcejí se mi výbojky hned při otočení klíčku. A děje se mi to že se rozsvítí obě ale třeba za minutu jedna zhasne .. tuhle jsem jel v noci a bez varování najednou zhasli obě :D ale jakmile vypnu zapnu světla tak se zase rozsvítí. Taky pozoruju že třeba u té co zhasla po opětovném rozsvícení dost mění barvu když nabíhá. Neví te čím to je ?

Tohle je už 3-tí sada žárovek za posledního půl roku a pořád to samé nejdříve ty žárovky měsíc svítí bez problémů a pak začnou takhle zlobit a to i ty philipsky.

 

A Taky jsem si všimnul že než ta žárovka zhasne tak většinou dost nápadně rychle slabounce poblikává. Vypadáto že svítí ale když se podíváš pořádně tak bliká. Pak třeba najednou opravdu blikne že zhasne a rozsvítí se a pak vzápětí zhasne uplně ..

 

Dík za rady ..

 

Karel.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
  • o měsíc později...

vetšinou to je výbojkou .. koukni na diagnostiku bude tam zapsaná chyba .. u mě to nakonec taky byly výbojky. Dal jsem tam OSRAMky a je klid vsechny problemy najednou prestaly...

 

Chci se zeptat v jaké sekci najdu řídicí jednotku xenonů? Tedy spíš asi jakou má adresu u O1? Děkuji!

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...