Jump to content

Nenaskakují xenony


RedDevilCZ

Recommended Posts

Xenonova vybojka potrebuje na zapálení výboje 60kV. Xenony se budi Vf napetim a protoze vyboj ma malinkaty odpor pro omezeni proudu se pouziva pulzní kondenzator. Ten je namáhaný hlavne pri zapínání. Časem u kondenzatoru zmeni kapacita cimz se zmeni jeho "odpor" a pokud odpor vzroste výbojka se nezapálí. Opakované zapnutí funguje protoze se kondík nabije. nevim jak jsou origo xenony resene u HID xenonu je na kabelu od balastu krabicka ve ktere je tento kondik i s odpory zalitý.

 

Link to post

Dělá mi auto něco podobnýho. Pokud se hned po nastartování rozsvítí světla, většinou se pravý xenon nerozsvítí. Pokud se po nastartování počká pár sekund a zapnou se světla, vždycky se rozsvítí oba. Možná než se srovná napětí v síti, nevím.... Zkus to vyzkoušet :)

Link to post

Ahoj, nechci zakládat nové téma protože je to moje hodně podobné. Vyzkoušel jsem různé výbojky od neznačkových přes značky jako star až k philipskám a pořád ten samý problém. Mám taky dení svícení ale rozvěcejí se mi výbojky hned při otočení klíčku. A děje se mi to že se rozsvítí obě ale třeba za minutu jedna zhasne .. tuhle jsem jel v noci a bez varování najednou zhasli obě :D ale jakmile vypnu zapnu světla tak se zase rozsvítí. Taky pozoruju že třeba u té co zhasla po opětovném rozsvícení dost mění barvu když nabíhá. Neví te čím to je ?

Tohle je už 3-tí sada žárovek za posledního půl roku a pořád to samé nejdříve ty žárovky měsíc svítí bez problémů a pak začnou takhle zlobit a to i ty philipsky.

 

A Taky jsem si všimnul že než ta žárovka zhasne tak většinou dost nápadně rychle slabounce poblikává. Vypadáto že svítí ale když se podíváš pořádně tak bliká. Pak třeba najednou opravdu blikne že zhasne a rozsvítí se a pak vzápětí zhasne uplně ..

 

Dík za rady ..

 

Karel.

Link to post
  • 2 years later...

Super, díky. Řeším právě, ze občas jeden xenon nenaskoci, tak jsem je chtěl zkusit prohodit a přitom jsem narazil na toto.

 

A co parabola? Vydrží ještě nějakou dobu? Nebo už bude svítit výrazně hůře oproti novým? Jinak nikde propalene apod nejsou..

Link to post
  • 1 month later...

vetšinou to je výbojkou .. koukni na diagnostiku bude tam zapsaná chyba .. u mě to nakonec taky byly výbojky. Dal jsem tam OSRAMky a je klid vsechny problemy najednou prestaly...

 

Chci se zeptat v jaké sekci najdu řídicí jednotku xenonů? Tedy spíš asi jakou má adresu u O1? Děkuji!

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Příspěvky

    • Zesilovač má svou pojistku a ta je v pořádku. Ale děkuji za snahu pomoct 
    • Nemá soud system svou vlastní pojístku ? jen mě to napadlo, možná jiní poradí a nebo je system KO, možná jej prověřit, nebo zapojit rádio bez sound systému a otestovat,
    • Dobrý den. Mám problém s rádiem Audience na své Octavii 2 před fl. Nedopatřením se mi podařilo vyzkratovat pojistku rádia. Po výměně pojistky rádio svítí, jde ladit stanice atd... ale nejde zvuk z reproduktorů. Repro systém sound system. Prosím o radu po čem pátrat případně co vyřešit. Děkuji 
×
×
  • Create New...