Přejít na obsah

Kontrolka dobijeni - problem v desce budiku


Syki

Doporučené příspěvky

Zdravim,

chci se zeptat jestli jesli by nekdo z Vas nevedel nebo neumel spravit budiky. Nesviti na nich kontolka dobijeni, takze to nenabudi altik. Ani pri testu akcnich clenu se jako jedina nerozsvitila ale kdyz sem budiky rozdelal tak po prilozeni 3.5V baterie primo na diodu normalne svitila. Nikde sem nenasel zadnou prerusenou cestu nebo studeny spoj. Koupil jsem nove ale je mi lito tyto vyhodit protoze se jedna o budiky roku 99 s cislem 1U1 919 034 G. Dekuji za vselijake rady.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj,

pri otoceni kluciku do tej polohy, kedy zasvietia kontrolky a po case zhasnu sa mi stava, ze kontrolka dobijania nesvieti, po case zacne slabucko svietit, preblikavat a niekedy naskoci uplne.. niekedy ziadny problem a svieti od zaciatku. Po nastartovani zhasne, co je ok.

 

Skusal som ten kabel k alternatoru, ale ten na tu kontrolku vplyv nema aspon nie pocas vypnuteho motora, kedze aj ked som ho vytiahol z altika, tak kontrolka ostala svietit.

Takze sa domievam, ze je tam nejaky pull-down (pull-up), ktory riadi tu diodu... Ma niekto presnejsiu schemu, ako je zapojena ta kontrolka, prip. stretol sa s takouto poruchou niekedy? Cital som tu o padajucich budikach, podsvieteni a pod, s nicim nemam problem, len s tou jednou kontrolkou...

Meral som voltmetrom, altik stale dobija, aj ked pred nastartovanim nesvietila kontrolka. Teraz neviem, ma kontrolka vplyv na budenie, alebo casom uz kontrolka pracuje ok, takze preto som uz nameral, ze to dobijalo...

Odkaz ke komentáři

Tochu OT

Kolem alternátoru se točí dost dotazů, moc bych se přimlouval, kdyby se mohl vyjádřit opravdu někdo fundovaný.

Z běžné dostupné dokumentace elektrické instalace nelze zjistit, jak je kontrolka alternátoru zapojená, je tam pouze symbolicky něco nakresleno.Je tam kontrolka alternátoru kreslena jako žárovka - není to ale ve skutečnosti LED?

To vyvolává ale dotaz - přes LED přece není možné budit alternátor, kdysi se budilo přes žárovku 12V/2W což je proud 160mA a ten určitě do vinutí rotoru přes ledku neteče. Lze prosím někde zjistit nebo sehnat:

-jak je řešeno buzení a kontrolka nabíjení?

-je možno nahlédnout do skutečného obvodového schema?

-je možno nahlédnout do skutečného obvodového schema celého panelu přístrojů, nebo alespoň do jeho části?

-mají vůbec třeba i značkové servisy tato schémata k dispozici?

Jistě je tady někdo na foru, který ve značkovém sevisu pracuje a mohl by prosím na to odpovědět?

Odkaz ke komentáři

jasne, budenie je cez nejaky riadiaci obvod. Odpozoroval som, ze ked vytiahnem kablik z altika, nastartujem, tak nedobija, co je prirodzene. A ked tam vrazim kablik za behu, aj tak nezacne dobijat.

Ale ked najprv nastartujem(dobija), za behu vytiahnem (nedobija), naspat zasuniem, tak zase dobija. Vyzera to na nejake riadenie, ze na zaciatku si kontroluje status a ked ma napr. preruseny obvod, tak budenie nenastartuje uz neskor. Az opatovny restart. To len taka poznamka, skor ako zaujimavost.

Ale moj dotaz na kontrolku som zatial nevyriesil, asi to bude len nejakym studenym spojom na ledke, dufam. Rozobratie pristrojovky necham na teplejsie dni, dufam, ze zimu to vydrzi.

 

 

Odkaz ke komentáři

Tak aktuálně řeším tu samou závadu. Altík začne dobíjet až po protočení motoru na 3000 otáček. Kontrolka dobíjení po zapnutí klíčku nesvítí a nejde rozsvítit ani testem akčních členů. K tomu mi napětí při dobíjení kolísá mezi 13,6 a 14,7V. Altík mám náhradní, zkusím jej (snad zítra) vyměnit a uvidíme jestli se něco změní. Jinak mě asi čeká krásný večer ve společnosti multimetru a budíků a bude se hledat průser :) Dám vědět, když na něco přijdu.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...