Přejít na obsah

Vodna pumpa a rozvody


Doporučené příspěvky

Zdravim Vas ,

 

zacala mi pri 125.000km tiect vodna pumpa , za 3 mesiace musim doliat tak 1/2 litra chladiacej kvapaliny. Na vymenu rozvodov mam podla papierov este cas , ale takto sa bojim ist s autom na dlhsiu trasu? Co radite? Vymenit uz komplet?

Nepoznate nejakeho machra v BA? co si nevypyta 200e ?

 

Dakujem

 

Lotus

Odkaz ke komentáři

Ahojte všichni. Měnil jsem rozvody včera, najeto 70000km, vodní pumpa začínala téct, tak jsem to udělal hned všechno. Vodící kladky už začínaly vrčet,(při roztočení v ruce mimo motor). Vše bylo původní INA, a nevím, jak by to vypadalo po předepsaných 210000km. Já mám FL 2011, a vidíte, že díly odchází mnohem dříve. Bohužel, šetří se všude.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Sic vodní pumpa netekla, ale při chodu motoru byl slyšet takový "šelestivý-sykavý " zvuk. Výměna provedena na 130.000 km. Vyměněna komplet sada rozvodů, vodní čerpadlo, vodící klapka, řemen. Po výměně zvuk OK. Po najetí cca. 1.000 km provedena kontrola řemene ( správnost sednutí -zda není otřepený, případně prášek ..)- perfekt. Závěr - u tohoto motoru je přístup k této výměně jak k penězům. Hrůza. Jak by řekl klasik -pomsta za Sudety.Vím, někdo namítne měl jsem už horší. Ale tak to je

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, mám na voze najeto 152900 km a zatím chodí vše tak jak má, což jsem velmi rád :-) jen by mne zajímalo kdy bych měl nechat udělat rozvody, vyměnit palivový filtr a mám občas dojem, že auto hůře startuje... Jen někdy, spíše déle točí a potom chytí a po nastartování v chladnějším počasí zní jako traktor :-)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

koupil jsem zánovní kousek a má podle papírů 158tis nalítáno. Preventivně ho chci dát na výměnu rozvodů, ale říkají mi v servisu 10tis. kč. Zdá se mi to nějak hodně i na to, že je to autorizovaný servis v Ostravě. Do autorizovaného chci, abych měl záznam v servisní historii Škoda kvůli případnému pozdějšímu prodeji....

Poradí někdo levnější autoservis ?

Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

četl jsem tvůj předchozí příspěvek, jen se mi to zdálo být nějak málo :-D materiál 5900kč, když mi borec nabízí za 11300kč, což je za práci 5400kč a to je zase nějak moc, jen nevím kolik to stojí v autorizáku, na materiál na šekovou knížku dává škodovka 15% slevu.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...

Chlapi, chystám se na výměnu rozvodů. Našel jsem si sadu https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l198119f-rozvody-1-2-tdi-cr-1-6-tdi-cr-2-0-tdi-cr-ina-21673.html , pumpu https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l121011j-vodni-cerpadlo-tdi-cr-skf-28481.html , klíňák https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l903137c-klinovy-remen-tdi-contitech-14133.html a napínací element https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/038903315am-napinaci-element-de-9242.html je tohle všechno nutné / dostačující? Mám CAYC 2010 s nájezdem 173t.

 

Jaké značky se držet? Škoda prvovýroba nebo i ten Contitech, Hella, Gates ?

 

Předem díky

Upraveno uživatelem Generic
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...