Přejít na obsah

Dodatečná montáž navigace


Doporučené příspěvky

Tak to je super, a da sa aj taky, co uz bol v aute? Mam moznost kupit z buraneho auta, bud Columbus alebo Amundsen, mne by stacil asi aj Amundsen. Mam este v pamati poslednu informaciu, ze sa dali len nove nakodovat, uz pouzite z iného auta nesli. Tak ze uz aj pouzite idu?

A hned aj otazka, kto na SK to vie namontovat (nakodovat, sfunkcnit...) ?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Ceny skáču hore dole, orientačne od 1000 do 1300 eur za 100% funkčnú a odblokovanú jednotku. Treba dať pozor ale na pôvod a nenechať sa ulakomiť na nízku cenu v inzerátoch. Je množstvo jednotiek zo sérií, kde sú vadné dosky a proste z ničoho nič rádio ztíchne a prestane vydávať akýkoľvek zvuk. Takisto zatiaľ z neznámeho dôvodu zvykne u novších jednotiek s SW3xx spadnúť soft a jednotky sa dookola reštartujú a z neustáleho reštartovania sa nedá nijako dostať. Samozrejme predajca od toho dáva ruky preč a zvaľuje to na vadné kódovanie - týmto pozdravujem pána AP z Prahy :loool: A to už nehovorím, že sú aj "majstri", ktorí jednotku predajú a namontujú do auta bez nahratia potrebných datasetov - veď hlavná vec že idú mapy :blink:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Ak by niekto mal záujem o plne funkčnú dorábku Columbusu do O3 v BA a okolí, ozvite sa mi.

Ahoj.

Ja by som mal záujem. Mám Octaviu3 4/2015 a v nej Bolero od výroby. Chcel by som nový Columbus. V Skode tvrdia, že sa nedá, nakoľko mám inú anténu atd. Vedel by si mi to odborne a bez poškodenia namontovať? :palec: A samozrejme by som potreboval aj samotný Columbus ( funglovku ).

Dik za odpoveď

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Chlapi, když bude v autě použita navi jednotka z Amundsena a displej bude Columbus, poběží vše jak má, nebo nesmí být jednotky kombinovány vůbec?

5E5919606+5E0035874A(Columbus)

5E0919605D+5E0035864A(Amundsen)

 

Dle čísel jsou navi jednotky odlišné. Jde mi tedy o možnost záměny mezi sebou.

Odkaz ke komentáři

Mozno niekoho prekvapim, ale mne mapy idu, a to nasledovne:

Mam Amundsen MIB I kupeny z auta na SK,kde si majitel hned po kupe menil Amundsen za Columbus, takze Amundsen 100% legalny a pravne cisty z VIN pôvodného auta (aj pre aktualizaciu map), online cez Skoda Auto odblokovana ochrana komponentov. Mne mapy na takto dodatocne doplnenom Amundsene idu, avsak navigaciu (teda cele autoradio) musim zapnut cca po 1-2 min chodu motora, ked uz auto prestane testovat komponenty co su v nom. Dovtedy mi pise hlasku "navigace:tahle funkce neni podporovana"...po cca 2 min zapnem autoradio a navigacia ihned naskoci a stale funguje, pokial nevypnem motor a zapalovanie na dlhsi cas nez 2 minuty. Pokial po vynuti zapalovania necham radio s navig bezat pri odstavenom motore, tak navig stale funguje, vzdy az do vypnutia autoradia na cas dlhsi nez 2 min ;-) Takze skuste to niekto vysledovat ci sa to tiez tak nesprava ja som to zistil len nahodou. Uz mi takto funguje 2 roky a bez problemov, viem ze radio s navig zapnem po 2 min a je to ok, zvykol som si ;-) A taktiez funguje vsetko vratane bluethoot, ktory je tiez viazany na navigaciu. Zdôraznujem - jedna sa o MIBI !!! Lebo z MIB II je problem... neviem zatial preco...

 

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o měsíc později...

Ahoj ESX mám odzkoušeno a nebylo to špatné, ale kvalit originálu to nedosahuje. FM tuner je o poznání horší než originál, nicméně je zde výrazné zlepšení oproti ostatním OEM systémům. Přelaďování neprobíhá plynule, spíše v případě již nehrající jedné frekvence, dojde na přeladění na druhou. DAB i přes pouze položenou anténu na pal.desce hraje skvěle a v plné kvalitě, ale pouze po Praze.
Přehrávání multimediálních souborů bez problémů, včetně tagu a obrázků alb v případě MP3. Obraz videa je možný pouze u zatažené ruční brzdy. Navigace je velmi dobrá, jedná se o IGO, zobrazuje i návěstidla a povolené rychlosti. Napojení na originální usb ve vozidle se nepovedlo. Menu a ovládání car systému pouze v AJ, nicméně přehledné a funkční, snad jen, že v menu jsou přístupné všechny položky včetně těch funkcí které dané vozidlo nemá. obrovskou nevýhodou je nemožnost automatického ztlumení jasu displeje.

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o 2 roky později...
  • o 5 měsíců později...
V 13. 2. 2017 at 17:31, tecki napsal:

Mozno niekoho prekvapim, ale mne mapy idu, a to nasledovne:

Mam Amundsen MIB I kupeny z auta na SK,kde si majitel hned po kupe menil Amundsen za Columbus, takze Amundsen 100% legalny a pravne cisty z VIN pôvodného auta (aj pre aktualizaciu map), online cez Skoda Auto odblokovana ochrana komponentov. Mne mapy na takto dodatocne doplnenom Amundsene idu, avsak navigaciu (teda cele autoradio) musim zapnut cca po 1-2 min chodu motora, ked uz auto prestane testovat komponenty co su v nom. Dovtedy mi pise hlasku "navigace:tahle funkce neni podporovana"...po cca 2 min zapnem autoradio a navigacia ihned naskoci a stale funguje, pokial nevypnem motor a zapalovanie na dlhsi cas nez 2 minuty. Pokial po vynuti zapalovania necham radio s navig bezat pri odstavenom motore, tak navig stale funguje, vzdy az do vypnutia autoradia na cas dlhsi nez 2 min 😉 Takze skuste to niekto vysledovat ci sa to tiez tak nesprava ja som to zistil len nahodou. Uz mi takto funguje 2 roky a bez problemov, viem ze radio s navig zapnem po 2 min a je to ok, zvykol som si 😉 A taktiez funguje vsetko vratane bluethoot, ktory je tiez viazany na navigaciu. Zdôraznujem - jedna sa o MIBI !!! Lebo z MIB II je problem... neviem zatial preco...

 

Ahoj, vyřešil si nějak tento problém? Z ničeho nic mi to začalo u auta taky psát, je to ale jen problém u navigace, bluetooth normálně funguje. Zkoušel jsem vypnout rádio, zamknout auto na hodinu, odemknout auto, nastartovat ( na radiu blikali hodiny ), po cca 2 minutách jsem to zapnul-ihned jsem měl ale připojený telefon k bluetooth ( takže předpokládám, že radio nebylo vypnuté ale jen v nějakém sleep mode ). Poradíš prosím jak na to? V autě by mělo být vše origo, jen jsem dokódovával nějaké věci. Díky!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...