Přejít na obsah

anténní zesilovač


Doporučené příspěvky

zdravím. Odešel mi anténní zesilovač, byl vevnitř pěkně uhnitej . Zajímalo by mě, jakou variantu byste zvolili, nebo máte vyzkoušenou. 1. Plošňák vyhodit a napojit napřímo anténní konektor 2. Zapojit např. průběžný vkv zesilovač, který umožňuje napájení středovým vodičem 3.Neřešit to a koupit nějakej neorigo(originál mě opravdu nepřesvědčil.-)) Příklady z praxe vítány. Jo a mám tam obyčejný rádio Sencor, takže to zas nemusí být žádná hitparáda.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
zdravím. Odešel mi anténní zesilovač, byl vevnitř pěkně uhnitej . Zajímalo by mě, jakou variantu byste zvolili, nebo máte vyzkoušenou. 1. Plošňák vyhodit a napojit napřímo anténní konektor 2. Zapojit např. klasický Tv zesilovač, který umožňuje napájení středovým vodičem 3.Neřešit to a koupit nějakej neorigo(originál mě opravdu nepřesvědčil.-)) Příklady z praxe vítány. Jo a mám tam obyčejný rádio Sencor, takže to zas nemusí být žádná hitparáda.

No já bych koupil origo a dal jí zase z5 co se týká signálu tak toe problém jakmile nemáš origo rádio tak vlastně zesík v anténě nefunguje vím že se musí koupit nějakej převodník nebo tak něco pak vše funguje na jedničku poptám se kamaráda ten to řešil

Odkaz ke komentáři
No já bych koupil origo a dal jí zase z5 co se týká signálu tak toe problém jakmile nemáš origo rádio tak vlastně zesík v anténě nefunguje vím že se musí koupit nějakej převodník nebo tak něco pak vše funguje na jedničku poptám se kamaráda ten to řešil

Musí bejt fantomový napájení... Origo radio napájí anténu přímo po anténním kabelu a jiná rádia to neumějí. Taky jsem měl s tím fantomovým napájením problém,ale pájka a nakonec bratorovo šikovné ruce (ne že bych to nezvládl, ale ta lenost je mrcha...) to zvládli opravit... A nebylo to prý poprvé co ten drátek upadl...

 

edit: Jinak TADY jsem našel odkaz jak to vypadá a o co jde... ;-)

Upraveno uživatelem Spooky1
Odkaz ke komentáři

Jo,jo, tohle všechno vím, nepřesně jsem to popsal. To fantomový napájení mám v pořádku,ale přímo držák antény, co je na střeše má v sobě plošňák zesilovače a ten odešel. Nejde to nahradit univerzální anténou(např. do Feldy) , ta má zvlášť drátek pro napájení a musel by se dovést pod tapecírunkem na ten 5. pin na konektoru.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

kluci, mám dotaz. Někdo tu zmiňoval,že origo rádia napájí antény přes anténí kabel. Jak jsou na tom ty první octávky r.98 a víš, které neměly origo rádio? ( nebo mě opravte :D )mám na anténím kabelu menší kablík a podle mě je to napájecí na anténu.jde z konekoru od rádia.

Potřebuji vyřešit taky problém, s rádiem. Koupil jsem si neorigo anténu s kablíkem na napájení a když připojím napájecí kablík, tak mi funguje velice špatně a když kablík odpojím, tak se signál zlepší? :( chystám se vyměnit anténí kabel,jelikož jsem ho poničil u fajfky. Mám to předělat na to fantomové napájení? dík

Odkaz ke komentáři

Octy z 98 roku mají jak píšeš napájení antény zvlášť přes káblík, který zapojíš do ISO konektoru na 5tou pozici. Mám tam ten káblík taky, ale anténu stejně napájím fantomovým napájením přes koax a funguje to taky ;)

 

Co se týká té neorigo antény, tak pokud máš poškozený koax u fajfky, tak buď opravit (pokud to jde) a nebo vyměnit. Co se týká toho napájení, tak je divný že se po zapojení anténího zesilovače signál zhorší, můžeš kdyžtak zkusit použít to fantomové napájení (jak už jsem naspal, mě origo anténa jde napájet i přes koax) a nebo koupit jinou pořádnou anténu http://www.correct.cz/detail.php3?typ=Aa8.3&odvetvi=auto.aant :)

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Já mám origo anténu už taky načatou a až budu kupovat novou, tak koupím taky tu co jsem dal v odkazu, sice bude víc napřímo (mám menší sklon než origo), ale to mi nevadí, hlavně aby byl dobrej příjem. Jinak to fantomové napájení se u této antény nepoužívá, ta má na napájení právě ten extra káblík (jako ta, co máš teď), takže stačí jen dát novej koaxiál se vhodným zakončením. Kdyžtak pro více informací napiš členu miklisek, ten tuto anténu dával na Octu a psal, že je s ní nadmíru spokojený, tak by mohl poradit i co vše použil na zapojení ;)

Odkaz ke komentáři

ahááá, to je dobré vědět. a co říkáte na tohle? http://www.rapid-autohifi.com/stresni-autoantena-se-zesilovacem-amp-7671-6579.html# je to anténa i s kabelem :) sice mě trochu děsý co u ní uvádějí, a to že je stejná jako originál :D každopádně jsem koukal na net a kabel k té anténě co jsi posílal se dá koupit do 250 kč i s napájecím kablíkem, tak to nebude nic strašného. :blink:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, já si tam taky dával tuhle anténu, Aa8.3P a k tomu rovnou i novej anténní svod CVH 500, pak se můžeš rozhodnout sám, jestli použiješ fantoma nebo ten přídavnej napájecí kablík, ta anténa vezme oboje (pochopitelně stačí jen jedno toho). Rozhodně se mi příjem touto anténou rapidně zlepšil, je čistější a signál mi dýl vydrží (oproti původní anténě). Takže hodně zdaru :-)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
Guest Vlastimil H

Zdravím. Mám problém se přijmem signálu na OCTAVIA II radio stream s mp3. Vypadá to,že na vině je anténa originální sklopná. Anténa Aa8.3 - LUXIII mne zaujala. Jaké jsou s ní zkušenosti po čase, je možné ji sklopit nebo odmontovat?

Vozím na střeše lodě a nerad bych ji ulomil. Děkuji za informace.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj, chci se zeptat na antenu Shark.LUXIII. Kopupil jsem tuto anténu protože mi začalo špatně hrát autoradio. Napájení mám přes fantoma a v popisu u této antény bylo napsáno, že si poradí s napájením jak přes fantoma, tak napájením přes drát. Tak jsem ji připojil a ono nic. Někde jsem četl, že je stejně potřeba tam dovést napětí přes ten drát, tak to chci ještě zkusit, ale příjde mi to divný. Když to tede nejde, začal jsem hledat. Měřil jsem napětí přímo na fantomovi a tam jsem naměřil 11,46V, takže ten by měl být vpořádku. Ještě to zkusim přímo u antény a uvidíme jestli je vpořádku kabel. Ale co mě zarazilo bylo, že když jsem měřil to napětí na fantomovi, takže to radio začalo hrát jako z praku :blink: . Přiložil jsem jeden hrot na plášť konektoru a druhý do zdířky a fakt to hrálo jak by mělo. Není to divný? Jinak nechá se ta anténa nějak změřit, kdyby tam to napětí fakt šlo a a ona nefungovala, abych to mohl poslat na reklamaci. Co si o tom myslýte?

Odkaz ke komentáři
  • o 7 let později...
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...