Přejít na obsah

Výměna termostatu

Doporučené příspěvky

Guest zetozeto

Když má na klesající teplotu vliv rychlost jízdy a nastavení topení, bude to určitě termostat. Vem něco pořádnýho - Wahler..Behr atp. a budeš mít zase na dlouhou dobu pokoj :palec: Spolu s termostatem vyměň i plastové víko http://www.skoda-dily.cz/data/items/4/49838bef548fd_t.jpg Může být prasklá plastová příčka uvnitř - termostat se pak nemůže dostatečně otevřít a to by mohl být důvod přehřívání. Horká voda se okruhem nedostane do chladiče v dostatečném množství a ventilátor se nesepne.

Kdyby se motor přehříval i po výměně termostatu a ventilátor se nerozjel, hledej problém okolo spínače ventilátoru, vedení atd.. ;)

Díky. Zítra se do toho pustím, pokud se tedy díky povodním dostanu někam do mototechny. :blink:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Zdravím pánové a otevírám toto témátko.

Protéká mi lehce chladící kapalina u termostatu. Mám velké podezření na těsnění mezi skříní termostatu a hlavou.

Hledím do eshopů našich partnerů, ale nacházím jen celou skříň termostatu. To vážně kvůli ztvrdlému "O" kroužku mezi skříní termostatu a hlavou musím vyměnit celou skříň???

Neměnil jste někdo? Je tam "O"kroužek? A pokud ano, tak jaký rozměr?

Odkaz ke komentáři

Taky zdravím,

náhodou při repasu hlavy motoru jsem ten O kroužek ztratil, bylo mi skoro od každého řečeno že ho asi neseženu, že budu muset koupit komplet, ovšem opak je pravdou, sehnal jsem ho, zkusím najit odkaz :) pamatuju si zě stálo kolem 50kč.

Edit: tak tady ho máš: http://ecat.elit.cz/Tesnici-krouzek-ELRING-EL622370/005JlJFRlBBR0U9QXJ0aWNsZUJyb3dzZXImVE5WPTYzN3wtMzIyMTF8LTMyMjEwfDImVFQ9Y2FyJlZlaGljbGVJRD01NTgyJlZlaGljbGVUeXBlSUQ9MSZUVGFiPUZhbHNlJlBhcnREZXRhaWxJRD1FTDYyMi4zNzA=

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

chalani, je to sice felda no tiez 1.6 aee.... kedy vam spina ventilator? :) prva teplota je obyc za jazdy a druha je kedy sa mi uz zapina ventilator... mam v riti cidlo? pricom som ho ale skusal na 1.3jke felde a vyzeralo ok... bojim sa ci ju nemam stale troska podchladenu, a ci mi to nelezie o nejake to deci do spotreby :)

post-24561-0-32835100-1400935968_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

kupil som novy termostat na Octaviu I 1,6 74kW, vypustil chladiacu kvapalinu, zhodil hadicu, uspesne odtiahol hornu skrutku, ale nepodarilo sa mi ani po hodine odtiahnut tu spodnu skrutku!!!

Skusal som aj imbus klucom, aj nastrckovym 6-hrannym klucom z GOLA sady, ale beznadejne.

Je to M10 hlavicka? (lebo nastrckovy kluc 10 ma trocha volu, ale M9 sa uz neda nasadit)

Skusal som tomu pomoct aj kladivom, aj predlzit kluc trubkou,, ale skrutka sa ani nehla.

A je tam velmi blby pristup.

Tak som to opat zlozil, nalial chladiacu kvapalinu a plny beznadeje neviem co s tym - ako odtiahnut tu spodnu skrutku.

Na alternatore zospodu je drziak kabla zaisteny s matkou M8 - aj ked som to odmontoval, stale som sa tam nemohol nijako dostat k tomu srobu.

Kto poradi?

Dik.

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Tak v sobotu z ničeho nic mi šla teplota nahoru, tak jsem zastavil, počkal až motor vychladl, abych dojel domů. Horní hadice vřelá a chladič studený. První co mě napadlo, že to bude termostat a taky že jo. Zkusil jsem ho vydělat a bez něho se auto už nepřehřívalo ale taky moc neohřívalo. Dám tam nový.

Jenže se mi stalo, že jsem spodní šroubek u hrdla termostatu zlomil. Holt byl úplně shnilý, takže mi tam zůstal jen pahýl šroubu bez hlavičky. Sice to neteče a hrdlo drží jen na horním šroubu, ale je to spíše časovaná bomba. Jak ale pahýl šroubku nejlépe vytáhnout? Nemáte na to nějaký fígl, krom teda toho, že vezmu vrtačku a šroubek vyvrtám. Ale závit je tuším v plastu, tak mám obavu, že ho vrtáním zničím.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...