Per Odesláno Červenec 4, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2016 cim to davkujes ? ja sa vzdy nakoniec zajbem ako prasa od tej plechovky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 4, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2016 (upraveno) V tych sackovych rukaviciach, co maju na pumpach...a nalievam do odmerky, co je na vrchnaku :) Toho smradu na rukach sa potom tazko zbavis, uz som sa za tie roky poucil :D Upraveno Červenec 4, 2016 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Per Odesláno Červenec 4, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2016 tiez to tam davam roky..ale vzdy sa mi to nejak otvori a vytecie do igelitky.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Per Odesláno Červenec 15, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2016 Ja davam od novoty VIF, ale len kazdu druhu, alebo tretiu nadrz. Inak tankujem len v Rakusku na Avanti. <br />Aj tak mi je to prd platne, ked uz jeden vstrek mam nacaty :D <br />Prečo nie kazdu nadrz? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OKTACR Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 A proč netankovat Vervu ? na benzině , však ta v sobě už má aditiva? Pokud na Slovensku je Ale také mě mechanik říkal ,tankovat Vervu a ještě k tomu přidávat VIF. Jestli vstřiky vydrží déle a DPF taky,to netuším . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 Prečo nie kazdu nadrz? Neviem, to je tak v priemere...nemyslim na to stale a niekedy neni na to ani cas :) Verva u nas nie je. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Per Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 Ale bolo by myslíš lepšie to da furt? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 Ak tankujes na SK, tak myslim hej. Ja tankujem len v Rakusku a myslim, ze ich nafta je o trosicku lepsia. Kazdopadne s tym nic nepokazis, ked to budes davat vzdy...je to len prevencia :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 (upraveno) Sice nemám DPF ale pokud bych ho měl ať v PD nebo CR (a dělám to i když ho nemám), vyhejbal bych se naftě s MEŘO a používal k tomu VIF. Zrovna třeba Avanti ho má v naftě maximum. Btw lejt VIF do Vervy je zbytečný, už ho obsahuje a jeho zvýšením už se ničeho nedocílí. Jedině se zlepší dobrej pocit :) Upraveno Červenec 16, 2016 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Per Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 nemoze obsahovat vif..aditivum ano,ale vif urcite nie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 Proč nemůže obsahovat VIF? A VIF není aditivum? Máš k tomu prosím tě obsáhlejší info? Co sem já vyčuchal tak Benzina používá aditivum od výrobce který vyrábí aditivum VIF. Každopádně je asi všeobecně nesmysl aditivovat aditivované palivo. Lidi to zřejmě dělají jen kvůli tomu pocitu nebo nevěřícnosti ale za poslední dobu se u nás podle ČOI paliva výrazně zlepšila. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Per Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 ja pouzivam zakladnu naftu na shell..ta aditiva neobsahuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OKTACR Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 No kdyby na Sk jste meli Vervu tk nemusite nic resit , diky bohu , ze tohle neresim.to Sulda- to byla jen takova otazka , protoze me je jasny , ze to bude jen kvuli dobremu pocitu , ze tim uz nic nezlepsis na cisteni vstriku atd. Ted jde jen o to jestli se nevyplati Vif v plechovce plus od Cepra nafta :-) ale to je tema zase jinam :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Červenec 16, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2016 jj, patří to jinam ale tou cestou jak zmiňuješ bych šel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petanecek Odesláno Srpen 16, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2016 Trošku odběhnu, zejména pro Kyselinku: Já zasádně v AT tankuji jenom u AVIA. Z toho co jsem tady ozkoušel má nejlepší tah a motor toliko neběsní. Je o něco klidnější a toliko "nesmrdí". Avanti jsem ještě nezkoušel, to musím přiznat, ale když je spokojenost s AVIA, tak proč běham někam, kde si nejsem jistý s výsledkem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Srpen 16, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2016 Proč nemůže obsahovat VIF? A VIF není aditivum? Máš k tomu prosím tě obsáhlejší info? Co sem já vyčuchal tak Benzina používá aditivum od výrobce který vyrábí aditivum VIF. Každopádně je asi všeobecně nesmysl aditivovat aditivované palivo. Lidi to zřejmě dělají jen kvůli tomu pocitu nebo nevěřícnosti ale za poslední dobu se u nás podle ČOI paliva výrazně zlepšila. No ono to také může být tím, že ty nikdy nevíš, jaká je koncentrace aditiv v té konkrétní naftě. Nikde to není stanoveno. Takže stačí opravdu minimální množství, aby to nebyly bráno jako podvod na zákazníkovi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Srpen 16, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2016 Petanecek>> AVIA sem tankoval několik let a změnu sem nepocítil, oproti jiným z AT. Taky to je řepoňa a ta podle mě není to pravý ořechový nejen pro DPF. Rozdíl sem zaznamenal až když sem zkusil BP Ultimate Diesel, ale asi jen ve spotřebě. Pawouk01>> Zrovna u Benziny bych nečekal že to bude šulit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Srpen 16, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2016 No, když svého času potichu zrušili aditivování N95, shodou okolností těsně po tom, co tento benzín vyhrál v jednom testu... Jak říkám, žádná norma neupravuje množství těchto aditiv, tudíž nikdo z nás nevíme, v jaké koncentraci tam jsou přítomna. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OKTACR Odesláno Srpen 29, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2016 Takže , vlastně je lepší si VIF koupit ,než věřit VERVĚ. Pro klidný pocit ,že tam opravdu je to množství ,které by mělo obsahovat v poměru 1:1000, což je taky diskutabilní . Ale to už je na každém, co si z toho veme a nebo čemu bude věřit . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petanecek Odesláno Říjen 24, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2016 Ještě jednou k AVIA AT., všiml jsem si, že někde nabízejí naftu bez BIO složky. Je asi o 4 centry dražší. Bohužel jsem neměl ještě možnost ji okoštovat. Jinak AVIA u dieslu prezentuje, že obsahují další aditiva, než jsou jenom povinné složky, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Říjen 24, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2016 jj, je to jen někde AVIA Diesel biofrei -30°C, mit Effizienz-Additiv a třeba ve Zwettlu to dělá rozdíl od "obyčejný" 9 centů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petanecek Odesláno Říjen 24, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2016 A zkoušel jsi to? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Říjen 25, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2016 Nezkoušel. Kolem čerpaček kde ji mají skoro vůbec nejezdím a co sem se díval tak v tom Zwettlu ji nemívají pravidelně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petanecek Odesláno Říjen 25, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2016 Nu právě.. já se tam nikdy nedostanu, aniž bych měl prázdnou nádrž. Druhý problém je již vyřešen jejich zákaznickou kartou, na kterou to tankujou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petanecek Odesláno Listopad 14, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2016 Tak hlásím, že jsem si minule udělal čas a nabral do 55 l nádrže 40 litrů toho echt dieselu. Ca 13 centů dražší, ale o hodně lepší. Proč aditiva, když je lepší prostě jenom diesel. Nevím, jak to udělali, že to tady prodávají, ale rozhodně to za to stojí. Výkon, odezva, chod motoru a hlavně už "nesmrdí olejem". To jsou výhody, kterých jsem si ihned všiml.Je jenom škoda, že zatím mají jenom čtyři stanice, kde to nabízejí. Dvě v OÖ, jednu v NÖ a jednu v T. Snad se jim to bude rozrůstat, neb za mě je to jednička. Uvidíme, co to udělá se spotřebou, ale i počítadlo si toho všimlo a ukazuje příjemnější čísla (tuk na dřevo, at to tak vydrží). To mi neukazovalo ani těch "aditivních" dieslech. Takže žádná adivitiva, to nemá cenu. Prostě jednoduše diesel. Bez příměsí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest tomxass Odesláno Leden 6, 2018 Sdílet Odesláno Leden 6, 2018 Nepokazim nic, ked davam skoro dvojnasobnu davku VIFu v zime? Najviac sa mi osvedcila obycajna nafta z OMV + 5 panaky VIFU. Skusal som aj premiove nafty bez neho, ale najviac km dam v takejto kombinacii. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sandál Odesláno Leden 7, 2018 Sdílet Odesláno Leden 7, 2018 Stačí předepsaná dávka Vifu jak letního tak stejně zimního.Je zbytečný tam lejt vyšší množství,samozřejmě motoru předávkování nevadí,plechovka Vifu pokud není v akci,je dost drahá záležitost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Leden 7, 2018 Sdílet Odesláno Leden 7, 2018 Prave na plechovke sa pise ze v zime sa dava dvojnasobna davka. Ale je to skor ked su minusove teploty, ked to davas v takomto teple, tak tym zbytocne mrhas. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.