Přejít na obsah

CHIP 110kW


Doporučené příspěvky

No pokial dobre viem, tak turbo ine nie je (ale mozem sa mylit), vstreky neviem, ale naviac ma 135kW verzia vyvazovaci hriadel/hriadele a iny softver samozrejme. Ja mam 110kW s dsg, chip na 136kW. Ked si velky petrol head, tak urcite ta to potesi, ak tie spominane diely vymenis, ale inak su to podla mna vyhodene peniaze a radsej bolo treba priplatit pri kupe auta. Na emisnej kontrole to urcite nezistia a myslim, ze ani v servise by na to len tak neprisli...

image.png.6328daa8dfd4878ed13fc20e9e09d188.png

Odkaz ke komentáři
On 3/8/2019 at 5:52 PM, Beerheineken said:

Je tu někdo, kdo má již delší dobu provedený chip? Nejlépe motor CKFC s manuálem. Rady, tipy? Popřípadě jak dopadla ta výměna turba za to silnější 135kw? Podařilo se? Je tam nějaký problém nebo se výmění kus za kus? Četl jsem, že krom turba má rs ještě lepší vstřiky a mazání. Jdou tyto další věci taky nahradit výměnným způsobem? Chtěl bych si na to postupně z výplat našetřit a pak to šoupnout k někomu do dílny.+ rozvody (pumpa již měněná) Třeba motorpower nebo tdifun? Co emise? Poznají to v servisu? Motor má aktuálně najeto 104430km. Cena takové úpravy? Nejlépe tak napsat seznam dílů,  co je vše potřeba sehnat. Vyplatí se to? Má to smysl nebo jen čipnout? Nebo radši nechat v základu skrze životnost?

Mam CKFC chipnuty na 190hp(pri 3915rpm) a 408nm (pri 1960rpm) a chipoval jsem pri 84t km).

Od ty doby jsem najezdil cca 40t km behem 2 let a jedine co jsem si vsiml ze kdyz hodne jezdim dalnice ve vyssi rychlosti trosku vic to zere olej a dolejvam 250ml kazdych 8 tisic km.

Spotreba se mi v prumeru drzi porad stejne cca 5.8. Mesto nejezdim i do prace to mam 13km po dalnici.

Odkaz ke komentáři

Mam po chipe momentalne +- 35 tisic km. Chipoval som na Slovensku, firma MTE v Bardejove pri 147 tisic km. Spotrebu mam dlhodobo 5,3-5,7l/100km (podla pomeru jazdy v meste - niekedy viac, inokedy menej). Hned ako som doviezol auto, slo na chip, takze neviem prilis porovnat spotrebu, ale ja osobne som spokojny. Jazdim 70% plne auto (4 osoby + batozina), 20% sam a 10% vo dvojici. Jazdim na 80% mimo mesta (dialnica 130-140kmh, oresky 90-110kmh) a 20% mesto, ale netravim vela casu v zapchach. 

Priznam sa, ze na brzde som merat nebol (MTE nema brzdu), no nie je to moje prve auto s chipom od nich a pocitil som ten stvrtinovy narast vykonu. 

Ad olej...zatial som behom dvoch intervalov dolial po cca 0,75l oleja. Neviem, ci je to chipom, ale to si nemyslim, pretoze nejazdim 160+ dlhodobo, len ked potrebujem. 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Graf vypadá hezky, průběhově ,ale rád bych viděl ztrátovou křivku.Tlak na turbu, nesmyslně vysoko a ještě špatně změřeno.

Zcela bez zátěže, nebo brzda vůbec nemá retardér. V reálném provozu budou hodnoty trochu jinde. Na moravě dojeď přeměřit K FUNovi , v Praze a okolí ke mě , nebo na Jarov, či DP. Proti mě sice také trochu přeměřují, ale výsledek bude reálnější než tento. Dále naloguj požadavky, a reálné hodnoty na klice-torque.

 

Upraveno uživatelem motorpower
Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...
V 24. 2. 2016 at 12:45, jELDA napsal:

mě by spíš zajímalo jaký je strop u DSG spojky 🙂

Ahoj

pokud to je 6 stupnova dsg v tdi tak bude typ DQ250 a tam je strop 350nm,mozna vydrzi i vic otazka jak dlouho

pokud 7 stupnovy dsg (zacal se myslim davat od mr2018 -ja ji mam v Octavia 3 vyroba 2018 tak se bude jednat o DQ 381 a tam je strop na 420nm

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...