Přejít na obsah

Lpi, Lpg


Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Mám RS .

systém Lovato

Problémy zatím žádné

Spotřeba takových 10L/100 v zimě si připočti ještě takých 0,2Kč/km určitě. Jede to chvíli na benzín vždy než se zahřeje.

+ já tam mám nad určité otáčky každý 10tý vstřik benzínu kvůli ochraně ventilů.

Pokles nějaký je, ale skoro zanedbatelný.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Mám LPG od Stagu v 1.8t AUM s automatem + čip, najeto celkem 265tis km a z toho na LPG asi 50tis km. Spotřeba dlouhodobá je tam něco málo přes 10L a sedí to prakticky přesně jak na benzín tak na LPG. Na dálnici je spotřeba větší (automat je čtyřkvalt...) při delší cestě mimo dálnici naopak nižší 8-9l. Nutno říct že provoz nikdy nebrzdím.

 

Zkrátka když natankuju plnou 65l plynu tak vím že pokaždý ujedu 650km. Ale záleží taky kde auto jezdí, při dálkových cestách nesežere benzín prakticky žádnej, při popojížďkách do práce (častý studený starty) je třeba k tomu počítat ještě pár litrů benzínu...

 

Co se poruch týče, bylo jich už hodně ale nikdy ve spojitosti s LPG, to funguje dobře. Na výkonu neznatelný.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
Guest keenworth

Mám LPG v 1.8T načipováno na 150kW, RJ je Stag, reduktor a vstřikovače Magic a mám na tom najeto kolem 130 000km a jediné co jsem měnil byl reduktor po 100k km. Jinak jen filtr lpg.... co se týče spotřeby tak do 10l plynu, pokud jedu předpisově tak takových 8,5l se dá taky udělat... mám 4x4, takže to bude brát ještě o něco víc. Jezdí to za hubičku, jen je potřeba myslet na to, že nemůžeš parkovat v podzemních garážích, měl by si občas zajet na revizi a je o něco dražší měření emisí. A příjdeš o rezervu pokud si dáš toroidní nádrž místo ní. Ubytek výkonu tam je, ale pokud to budeš mít dobře seřízeno, tak to téměř poznat není.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahojte malinko oživím toto vlákno. Časem, snad v brzké době, je v plánu stěhování, s každodenním dojížděním 50km do práce s tím, že 40km z toho je dálnice (rychlost dle pravidel). V případě benzínu bych se asi nedoplatil, napadla mě výměna auta za naftu, ale zas nechci přijít o tento motor, zvykl jsem si na něj a vyhovuje mi. Ale napadlo mě dodělání LPG. Když jsem viděl ceny za plyn tak sem docela zíral oproti benzínu. 

 

Ročně počítám s nájezdem cca 30tkm, o kolik tam pak stoupne servis, co se týká plynu, když budu dodržovat vše co se má? Počítám že tak 2x nebo 3x za rok tam bude kontrola s výměnou filtrů, revizí a tak že?

A jak je to pak s olejem v motoru? Četl jsem, že spalování plynu nemá zrovna blahodárný vliv na olej, že ho to nějak narušuje a tolik nemaže. Tím, že to zrovna nevytáčím, tak zatím jezdím na 5w30 LL (od výroby auta) s tím, že se teď mění v krátkým intervalu, 10tkm nebo rok. 

A jak je to pak s rezervou? Nerad bych o ni přišel, nádrž ale chci toroidní. Je možné si jen tak vyměnit plnohodnotnou rezervu za dojezdovou? Musí se to někde hlásit? 

 

Díky za rady a postřehy. 

Odkaz ke komentáři

Servis LPG spociva ve výměně filtrů 1xročně nebo 20tis a 1x ročně revize. Já s tím většinou měním i svíčky (bosh iridium LPG) a celá ta sranda přijde asi na 2 tis. Nájezdím taky mezi 20-30 tis ročně.

Olej měním normálně po 15tis. a vůbec žádný problém. S plynem mám naježděno asi 150 tKm

Co se týče rezervy, tak toroidní nádrž obsadí místo rezervy, takže můžeš buď mít dojezdové kolo a nebo pro Octavii I je povoleno použít místo rezervy Originální sadu na opravu pneumatik od škodovky .. Hlásit nikde nic nemusíš .. 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

V servisu, kde mě dělali přestavbu říkali, že k nim hodně jezdí OI 1.8T, že to je nejlepší kombinace na přestavbu (ještě lepší je předělání RS), protože má pak řidič silné auto, které jezdí za nízké náklady. Tyto "staré" motory s LPG nemají žádné problémy (nemusí být ani přimazávání ventilů) a pokud se systém dobře odladí, tak se jezdí jen na pravidelné prohlídky, tzn. plynový filtr jednou za 20tis km, revizní prohlídka po roce nebo po 10tis km a jinak nic. Vše jsou to záležitosti řádově stokorun, jen je dřažší STK a emise. Jo a svíčky se mění častěji. Já teď dal ale svíčky Denso IK20TT (iridiové), které by měly vydržet 100tis km, tak jsem zvědavej :cool:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...