Přejít na obsah

Vybrat ET35 nebo ET38?


Vassa-RS

Doporučené příspěvky

Caute chlapi, uz jsem to tu s nekym resil asi pred trictvrte rokem, ale auto prislo pozdeji a uz nedoslo na kola, jen zimni a ted uz je twn pravy cas poridit kolecka na leto.

Takze....Jedna se o octavii III RS 2.0TSI. Pneu uz mam objednane, jedna se o Pirelli P Zero Nero GT v rozmeru 235/35 R19 a k tomu mam vyhlidle alu disky AEZ genua dark 8x19. A ted ta hlavni otazka, jake to ET zvolit u techto alu disku a rozmeru pneu? Na vyber je ET35 a ET38. Dopredu rikam, ze mi nejde o zadne predpisy a doporuceni vyrobce, ponevadz "legalni" a nejnizsi ET je 38, ale o to nejde. Jde mi o to, aby to na tom aute bez problemu fungovalo, bez toho, aniz by kola drela o podbehy bo blatniky.

Takze s timhle problemem naposled, chtel bych kola co nejvice s hranou blatniku, klidne i o chlup ven, jen aby to ale nedrelo v zadne zatacce nebo na nerovnostech(coz je vetsina nasich silnic) nebo kdyz si dozadu sednou dva lidi.

Takze poprosim o jednoduchou odpoved, popripade o rozepsani pripadnych problemu s tim a tim ET. Jake ET zvolit u kol 235/35 R19 8x19:

A) ET35

B) ET38

 

Dikec moc a zaroven se omlouvam, ze opet resim problematiku kol, ale mam tesne pred objednanim, tak nechci udelat chybu, protoze jsem vice rozhodnut pro ET35, pokud mi nekdo nenapise nejaky problem ;-)

Odkaz ke komentáři

Teraz mam 8x 18 et 35 a je to uplne v pohode. Na zimu mam 7x17 et 49 + 2cm podlozky cize et 29 a tiez pohodicka. Pneu 225/45/17 resp 225/40/18.

A mas to na RSovem podvozku bo nejak snizene?

Zase ale, pokud dobre pocitam, tak ty tvoje 18" s gumou 225/40 maji o nejaky ten milimetr vetsi obvod jak ty 235/35 R19, takze by s tema 19" a ET35 byt problem nemel, ze? Diky

Odkaz ke komentáři

No tak to je super, to znamena, ze na svem RSu nebudu mit s kolama 235/35 8x19 ET35 zadny problem, to jsem potreboval vedet.

Protoze jak jsi psal o tom snizenem podvozku, tak ja tehda u sveho golfa IV udelal chybu s podvozkem H&R, kdyz jsem se rozhodoval jestli zvolit snizeni 35 nebo 55. Ja vzal tehda tu verzi sport, takze -55 a nejen, ze to bylo katastrofalne nizke a vsude jsem drel, ale taky si pri vetsi nerovnosti o sebe klepnula poloosa o stabilizator, kdybych vzal tu verzi komfort -35, bylo to ok, proto ted nechci udelat stejnou chybu, vyhodit cca 25tis za litaky a pak zjistit, ze mi to lesti hranu blatniku a muset je pak s velkou ztratou prodat a řešit nove.

Takze das ruku do ohne za to, ze mi to ET35 nebude delat na aute problem, jo? :-) (a nemyslim tim pojistovnu ani policii :-))

Odkaz ke komentáři

No ja bych rekl, ze menim pouze parametr ET, protoze typovy list, tudiz kola ktera nemohou na aute delat urcite zadny problem, dostanu na 8x19 a to k sirce pneu 225,235 a 245, jen je tam pouze to ET38. A pokud nemas na aute odzkouseno a delalo ti to nejaky problem nebo znas nekoho, komu to problem delalo, tak asi budu verit tem, co to na aute maji a bez problemu ;-)

Navic tovarni disk, jak ty rikas, je 7,5x19 ET51, coz je jako ty 17", co tam ted mam na zimni a jsou uplne nechutne zarazene do blatniku, vypada to fakt hrozne. Na zimni dobre(prakticke), ale na leto hnus velebnosti ;-)

Odkaz ke komentáři

Tak se omlouvam, pocital jsem to narychlo spatne. 8x19 s pneu 235/35 bude mit prumer celeho kola vetsi o 1cm oproti 225/40 8x18. A pneu na nich poleze jeste o 5mm vice ven oproti těm 225. Ani to nebude problem? Mas na tech 18" jeste rezervu cca tech 0,5cm? Tedy pri predstave, ze by se tve 18" zvysily o 5mm a rozsirily taky o 5mm. Kdyz to pak propruzi, neskrtne si hrana gumy o podbeh nebo dokonce blatnik? Fakt nechci udelat chybu :-(.

A jeste otazka, ty 225/40 8x18 ET35 jsi mel i na tom 4cm snizenem podvozku nebo az na tom RSovem?

 

Dekuji

Odkaz ke komentáři

Snizovat ja uz nehodlam, udelal jsem to s tim golfem a byla to hrozna chyba a ted si uzivam, ze RSo nikde nedre a vsude vyjede. 19" kola vyzkousim, mam uz totiz objednane pneumatiky. Kazdopadne jsem se rozhodl, dle te predchozi chyby se snizovanim, ze koupim alu s ET38 a 3mm rozsirovaci podlozky. Bude min problemum se zapsanim do VTP a kdyz bych zjistil, ze to treba nekde skrta, tak podlozky sundam a bude vse ok, takze to bude asi nejrozumejsi, ne? :-)

 

Kazdopadne moc dekuji za rady a ja sem pak na jare napisu, jak jsem dopadl, aby meli ostatni predstavu, pokud resi neco podobneho ;-)

Odkaz ke komentáři

Nene, na zimu mam 17" s ET51, zalezle je to jak krava, ale jak rikas, v zime to ma svuj ucel.

Trochu mi to prosim rozved, ja podlozky nikdy nemel a popravde jsem je vzdy odmital, protoze mne prijde divne podkladat necim kola, ale nejedna se o malou castku a nerad bych pak zjistil, ze to nekde dre, ikdyz treba jen nekdy, jako ten predchozi problem s poloosou a stabilizatorem. Myslis, ze 3mm podlozka muze delat nejaky problem? Kdyz se divam, ze nekteri davaji podlozky 25mm a vice, kde uz musi byt na podlozce i stredici krouzek, to uz bych si neudelal, ale tohle se mi zda jako nejlepsi reseni, ale rád si poslechnu zkusenosti a treba pak u toho ET38 zustanu i bez podlozek :-D

Jo a ty 3mm sice neni moc, ale kdysi jsem menil kola s ET45 za kola s ET38 a vzledove to byl obrovsky rozdil tech 7mm

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o 4 roky později...
  • o 3 měsíce později...

ET29 je moc. Ja mám disky 8jx18 ET37 na pred Face Octavia 3 RS a v predu je to zarovno a do zadu by to chcelo ešte asi 7mm podložky aby to bolo ideálne. 

Rozmer 245/40/18 je bude asi vysoký. K tým diskom čo píšem hore mám povolený rozmer 235/40/18,235/35/18 a 245/35/18. 

Ale oproti ET51 je to aj tak podstatne krajšie.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Jako přijít a vidět tohle pripadne na autě, asi by me to taky poslalo do kolen 🥲
    • Tvl, já jsem teď poslední dva nasranej permanentně, ale tohle najít na autě by mě asi rozbrečelo.
    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
×
×
  • Vytvořit...