Přejít na obsah

Vybrat ET35 nebo ET38?


Vassa-RS

Doporučené příspěvky

Caute chlapi, uz jsem to tu s nekym resil asi pred trictvrte rokem, ale auto prislo pozdeji a uz nedoslo na kola, jen zimni a ted uz je twn pravy cas poridit kolecka na leto.

Takze....Jedna se o octavii III RS 2.0TSI. Pneu uz mam objednane, jedna se o Pirelli P Zero Nero GT v rozmeru 235/35 R19 a k tomu mam vyhlidle alu disky AEZ genua dark 8x19. A ted ta hlavni otazka, jake to ET zvolit u techto alu disku a rozmeru pneu? Na vyber je ET35 a ET38. Dopredu rikam, ze mi nejde o zadne predpisy a doporuceni vyrobce, ponevadz "legalni" a nejnizsi ET je 38, ale o to nejde. Jde mi o to, aby to na tom aute bez problemu fungovalo, bez toho, aniz by kola drela o podbehy bo blatniky.

Takze s timhle problemem naposled, chtel bych kola co nejvice s hranou blatniku, klidne i o chlup ven, jen aby to ale nedrelo v zadne zatacce nebo na nerovnostech(coz je vetsina nasich silnic) nebo kdyz si dozadu sednou dva lidi.

Takze poprosim o jednoduchou odpoved, popripade o rozepsani pripadnych problemu s tim a tim ET. Jake ET zvolit u kol 235/35 R19 8x19:

A) ET35

B) ET38

 

Dikec moc a zaroven se omlouvam, ze opet resim problematiku kol, ale mam tesne pred objednanim, tak nechci udelat chybu, protoze jsem vice rozhodnut pro ET35, pokud mi nekdo nenapise nejaky problem ;-)

Odkaz ke komentáři

Teraz mam 8x 18 et 35 a je to uplne v pohode. Na zimu mam 7x17 et 49 + 2cm podlozky cize et 29 a tiez pohodicka. Pneu 225/45/17 resp 225/40/18.

A mas to na RSovem podvozku bo nejak snizene?

Zase ale, pokud dobre pocitam, tak ty tvoje 18" s gumou 225/40 maji o nejaky ten milimetr vetsi obvod jak ty 235/35 R19, takze by s tema 19" a ET35 byt problem nemel, ze? Diky

Odkaz ke komentáři

No tak to je super, to znamena, ze na svem RSu nebudu mit s kolama 235/35 8x19 ET35 zadny problem, to jsem potreboval vedet.

Protoze jak jsi psal o tom snizenem podvozku, tak ja tehda u sveho golfa IV udelal chybu s podvozkem H&R, kdyz jsem se rozhodoval jestli zvolit snizeni 35 nebo 55. Ja vzal tehda tu verzi sport, takze -55 a nejen, ze to bylo katastrofalne nizke a vsude jsem drel, ale taky si pri vetsi nerovnosti o sebe klepnula poloosa o stabilizator, kdybych vzal tu verzi komfort -35, bylo to ok, proto ted nechci udelat stejnou chybu, vyhodit cca 25tis za litaky a pak zjistit, ze mi to lesti hranu blatniku a muset je pak s velkou ztratou prodat a řešit nove.

Takze das ruku do ohne za to, ze mi to ET35 nebude delat na aute problem, jo? :-) (a nemyslim tim pojistovnu ani policii :-))

Odkaz ke komentáři

No ja bych rekl, ze menim pouze parametr ET, protoze typovy list, tudiz kola ktera nemohou na aute delat urcite zadny problem, dostanu na 8x19 a to k sirce pneu 225,235 a 245, jen je tam pouze to ET38. A pokud nemas na aute odzkouseno a delalo ti to nejaky problem nebo znas nekoho, komu to problem delalo, tak asi budu verit tem, co to na aute maji a bez problemu ;-)

Navic tovarni disk, jak ty rikas, je 7,5x19 ET51, coz je jako ty 17", co tam ted mam na zimni a jsou uplne nechutne zarazene do blatniku, vypada to fakt hrozne. Na zimni dobre(prakticke), ale na leto hnus velebnosti ;-)

Odkaz ke komentáři

Tak se omlouvam, pocital jsem to narychlo spatne. 8x19 s pneu 235/35 bude mit prumer celeho kola vetsi o 1cm oproti 225/40 8x18. A pneu na nich poleze jeste o 5mm vice ven oproti těm 225. Ani to nebude problem? Mas na tech 18" jeste rezervu cca tech 0,5cm? Tedy pri predstave, ze by se tve 18" zvysily o 5mm a rozsirily taky o 5mm. Kdyz to pak propruzi, neskrtne si hrana gumy o podbeh nebo dokonce blatnik? Fakt nechci udelat chybu :-(.

A jeste otazka, ty 225/40 8x18 ET35 jsi mel i na tom 4cm snizenem podvozku nebo az na tom RSovem?

 

Dekuji

Odkaz ke komentáři

Snizovat ja uz nehodlam, udelal jsem to s tim golfem a byla to hrozna chyba a ted si uzivam, ze RSo nikde nedre a vsude vyjede. 19" kola vyzkousim, mam uz totiz objednane pneumatiky. Kazdopadne jsem se rozhodl, dle te predchozi chyby se snizovanim, ze koupim alu s ET38 a 3mm rozsirovaci podlozky. Bude min problemum se zapsanim do VTP a kdyz bych zjistil, ze to treba nekde skrta, tak podlozky sundam a bude vse ok, takze to bude asi nejrozumejsi, ne? :-)

 

Kazdopadne moc dekuji za rady a ja sem pak na jare napisu, jak jsem dopadl, aby meli ostatni predstavu, pokud resi neco podobneho ;-)

Odkaz ke komentáři

Nene, na zimu mam 17" s ET51, zalezle je to jak krava, ale jak rikas, v zime to ma svuj ucel.

Trochu mi to prosim rozved, ja podlozky nikdy nemel a popravde jsem je vzdy odmital, protoze mne prijde divne podkladat necim kola, ale nejedna se o malou castku a nerad bych pak zjistil, ze to nekde dre, ikdyz treba jen nekdy, jako ten predchozi problem s poloosou a stabilizatorem. Myslis, ze 3mm podlozka muze delat nejaky problem? Kdyz se divam, ze nekteri davaji podlozky 25mm a vice, kde uz musi byt na podlozce i stredici krouzek, to uz bych si neudelal, ale tohle se mi zda jako nejlepsi reseni, ale rád si poslechnu zkusenosti a treba pak u toho ET38 zustanu i bez podlozek :-D

Jo a ty 3mm sice neni moc, ale kdysi jsem menil kola s ET45 za kola s ET38 a vzledove to byl obrovsky rozdil tech 7mm

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o 4 roky později...
  • o 3 měsíce později...

ET29 je moc. Ja mám disky 8jx18 ET37 na pred Face Octavia 3 RS a v predu je to zarovno a do zadu by to chcelo ešte asi 7mm podložky aby to bolo ideálne. 

Rozmer 245/40/18 je bude asi vysoký. K tým diskom čo píšem hore mám povolený rozmer 235/40/18,235/35/18 a 245/35/18. 

Ale oproti ET51 je to aj tak podstatne krajšie.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...