Přejít na obsah

Kdo máte chip a odkud?


Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte, chci se zeptat jak je to teď s čipováním a STK, četl jsem že od 1.7.2016 by měli na STK čísti důkladně diagnostiku a dokonce ji i odesílat na ministerstvo. Máte to už někdo ponovu za sebou? Budu teď muset po 220tis km měnit spojku tak jsem si říkal že bych to při jednom i čipnul.

Odkaz ke komentáři

odesílat na ministerstvo ? jo, určitě a když zjistí, že je tam chip, tak ti umře kočka, pes, manželka a shoří barák jo a zadře se ti motor :palec:

Aby mohli přijít na to, že máš chip, tak by musely mít buď válcovou brzdu na měření výkonu, což nemají, protože proč taky, a nebo, mít kontrolní součty všech SW v ŘJ automobilů ... a to nemají ani na ministerstvu :-)

Neboj, pokud ti to nehulí, tak není důvod proč by jsi neprošel, já jsem byl na STK na konci června (mám načipováno), načetli readness - OK, emise - kouřivost 0, mám funkční DPF. Jediné co mi řekli, že do konce června mohli napsat, že byla chyba v komunikaci s OBD a mohli pustit auto i bez toho, že bylo readness OK, od 1.7 se prostě musí spojit a načíst, když ne, tak to auto neprojde.

Tak klidně vyměň spojku (já taky měnil, dal jsem od Valeo jednohmotný přestavbový kit), čipni a jdi na STK, no problemo !

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Tak jsem si dnes udělal výlet do Prahy, resp. Újezdu nad L(l)esy ke cardiagnostik. Vzal jsem to při jednom s tempomatem a vypnutím upozornění nezapnutých pásů. Výborná domluva (prvně jsem psal ve středu). Trvalo to dohromady necelé dvě hodiny. Chip je znát, nechal jsem udělat optimal, bez zkoušky na brzdě. Spotřeba sice neklesla, ale to bude spíš tím, že cestou zpět na Turnov jsem to vzal rychleji. Zátah skutečně narostl, po nafouknutí turba ten tah je překvapující, snad až mírně "zastrašující", a to na všechny stupně. Na dálnici teď táhne i přes limit. Těším se na léto, resp. letní gumy a lepší cesty. Cena ve srovnání s ostatními více než přijatelná, domluva rychlá. Tímto ještě jednou díky

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...