Přejít na obsah

Oprava a udrzba laku


mikone

Doporučené příspěvky

zdravim ve spolek.

mel bych na vas znale par dotazu phledne opravy a udrzby laku.pokud to patri jinam prosim o presunuti.

 

auto mam te cerstve z druhe ruky,dote sem mel jen na dojezdeni auto a tam jsem se o vzhled prilis nestaral tak jsem v tom.novacek.je to Oktavka combi 2004 cerna metla.nejake napady a vizi uz mam jen bych ji potreboval zkonzultovat.

 

jde mi nejdriv o opravu poskrabanych mist a nasledne trochu zlepsit celkovy vzhled laku na nejake spotrebitelske urovni (nic eno nuno supr cupr luxusniho)

 

no co se tyka te opravy tak uz sem zkousel tuzku a to nic moc,aplikace dobry docela ale jak tam pisou ze se to ma utrit hadrou tak jsem to utrel i z te ryhy :-D. hlubsi skrabance jsem uz se rozhodl udelat Lakovou tuzkou koupenou v autorizaku a pak to prelestit (cim co ma prijatelny pomer cena ucinek).co i mensi ryhy zatrit tou opravnou (ne lakovou) tukou,ale neutirat to a pal to prelestit?slo by to?

 

smozrejme v ten moment uz bude auto umyte samponem v rucni mycce a oplachnute a suche (staci slunce a obyc rucnik nebo je opravdu nutne specialni rucnik?).ma cenu pouzivat sampony s voskem?pak opravit lak,rozlestit opravena mista a drobne skrabance,vylestit (staci nejake obyc lestenky,popr.barevne lestenky?) a pak dat vosk. Iron x a Clay,sou nezbytne nutny kdyz nechci dosahnout luxusniho extra vzhledu?s voskovanim a lestenim bych si hral po zime a pred zimou maximalne.pres rok jen rucni myti s samponem.

 

diky vsem.doufam ze se na me.moc nenastvete za ten dotaz,ale udrzba laku je pro.me jedna velka neznama a chci tomu obcas venovat cas (i kdyz ne s takovym.nasazenim a nakladama nljak nekteri zde :-P )

post-48738-0-15585000-1451575002_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím opět.

 

Dneska bylo konečně více času a zkoušel jsem se na to více mrknout co se všude dá sehnat a zkusit si udělat aspoň trošku přehled v nabídce.

 

Nejdřím jsem koukal po nějakém šampónu.tento?

http://www.carvin.cz/exterier/meguiars-nxt-generation-car-wash-autosampon--532-ml/

pak nějakou leštěnku na rozleštění po opravě laku lakovou tužkou a opravnou tužkou.tento?

http://www.carvin.cz/exterier/meguiars-swirl-remover-lestenka-na-lehke-az-stredni-defekty-laku--473-ml/

no pak asi nějakou leštěnku na použití když nebudu opravovat lak.tento?

http://www.carvin.cz/exterier/meguiars-cleaner-wax-liquid-lehce-abrazivni-lestenka-s-voskem--473-ml/

je po této leštěnce ještě potřeba používat vosk?

 

no a pak případně vosk.

http://www.carvin.cz/exterier/meguiars-deep-crystal-step-3-carnauba-wax-tekuty-vosk-s-prirodni-karnaubou--473-ml/

 

nebo myslíte že by bylo lepší sáhnout po nějaké sadě,například

http://www.carvin.cz/vyhodne-sady/meguiars-paint-restoration-kit-kompletni-sada-pro-obnovu-stareho-laku/

nebo

http://www.carvin.cz/vyhodne-sady/meguiars-sada-na-lesteni-a-voskovani-vozu--3-step-system-/

+ nějaký šampón (viz výše)

 

A chci se zeptat, jaká je spotřeba přibližně leštěnky a vosku? O1 combi černá metla.

 

díky moc.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, taky nejsem žádný specialista na detailing, ale podle toho fota co jsi tu dal, tak si myslím, že ty škrábance až na základovku už nikdo nerozleští, pokud máš lak hodně doškrabaný, tak je lepší to dát někomu kdo to strojově přeleští (žádná reklama jen co znám Matěj Vepřek, ale cenově je to dost vysoko www.matejveprek.cz )... určitě je tady mnohem více lidí co to dělají... něco se zadaří rozleštit, ale určitě né vše... když si tady na fóru popř. na tomto fóru www.detailingclub.cz něco naštuduješ tak to bude super začátek... jen co jsem čekl, na zaćátek auto umýt, pořádně osušit a potom použít (clay + lubrikace - kvůli odstranění hrubých nečistot), potom leštěnka buď 1 - 2 - 3 stupňová podle poškození laku (co jsem četl tak jsou dobré značky 3M, Menzerna - já pouźíval Meguiars a teď mám Menzernu) a potom vosk (co jsem četl tak nejvíce Collinite - velká výdrž)... tak se měj a ať se ti to podaří... Martin


A ještě jeden poznatek, ten SwirlX od Meguiarsu ti ty śkrábance jen schová, ale neodstraní, mám vlastní zkušenost u poškrábání u klik dveří na Octavii r.v. 2007, na nějaký čas byl pokoj, ale potom to tam bylo znovu, nevím jak dlouho to vydrželo... na deilingu psali, že je to jen chemické odstranění, jedině přeleštit, buď ručně a nebo strojově, ale předpokládám, že u těch klik to bude na rozdělání... jinak se tam člověk nedostane...

Odkaz ke komentáři

panove diky za rady.

 

psal jsem i na diteilingclub,prece jen tam tech lidi co se tomu venuji je vice :-)

 

jinak co jsem se tam dovedel,treba se to nekomu bude hodit.

 

meguiars mi nedoporucuji,pry je to zbytecne drahy na pomer spotreba/cena,spis mi pro me pozadavky ne top vysledku a pro rucni lesteni doporucili znacky napr.Valetpro,Chemicalguys popr Dodo v nekterych pripadech a je pravda,ze se mi to podarilo poskladat hezky,dam sem potom screen nakupniho kosiku co se vybralo.

 

add kapota...tez se tam mluvilo o tom ze to mozna moc rozlestit nepujde ze by to bylo spis na lak a premyslel sem ze bych ddo toho i sel,cca 2500 neni tak strasna palka a nel bych klid,oprava lakovou tuzkou a strojni rozlesteni,vzhledem.k tomu kolik tech skrabancu tam je,by ve finale prisla mozna i na stejnou cenu jako novej lak ne? a kapota by byla jak nova a mel bych klid,ty skrabance by tam stejne po te oprave mozna stejne sly videt.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Takže se opět hlásím :-) Nakonec jsem kapotu nedával přelakovat (auto původně mělo jen na svatbu a v něm nevěsta tak by bylo hodně focené, ale nakonec dostaneme jako dárek limuzínu) ale pokusil jsem se to opravit sám. A nejen kapotu ale i nějaký hlubší a výraznější škrábance v laku, který byly hodně vidět. A výsledek? sice drbačka neskutečná, i s ručním (nemám zatím leštičku) přeleštěním auta, vosk, clay atd práce na 4 půlky dne, ruce málem upadly ale s výsledkem jsem docela spokojen. Při vosku jsem pár nějakých škrábanců ještě našl ale to budu řešit až na podzim, teď už na to nebyl morál :-D

 

Hlubší škrábance jdou pod některýma úhlama vidět ale nesvítí už na 20 metrů jak předtím takže už to tak zatím nechám, až by byly nepotřebný finance tak bych to řešil dál.

 

Zeptám se, průhlednýho laku bývá na autě více vrstev nebo jen jedna?mám na nějkterých místech, hlavně za předníma kolama na dveřích takový ďobance, jak kdyby byl odprýsklý jen čirý lak, že je to černý ale jde vidět že tam nějaká vrstva chybí. Díky.

post-48738-0-18480700-1463137986_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak jsem dnes koupil leštěnku Turtle wax colour Enhancing Polish shades of black,spíše na bázi vosku

min. leštící efekt a výsledek viz foto.Pouze přední blatník.

Ve finále by to chtělo více do hloubky, ale nedovedu si představit tu mou ruku.

Výsledek i tak v celku dobrý.No jsem zvědav jak dopadnu při leštění celého auta.

post-87-0-81716600-1465233651_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o rok později...

Tak jsem byl dnes umýt auto.Při sušení ručníkem jsem na zadním blatníku narazil na pravděpodobnou korozi pod lakem, které půjde časem dál a dál.

Je lepší hodit auto do lakovny na opravu? nebo se s tím drbkat doma.

Samozřejmě v létě.Řešil jste někdo tento případ?

post-87-0-13221200-1513776307_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...