Přejít na obsah

Platnost dopravní značky – Jaká je platnost dopravních značek?


Doporučené příspěvky

Dobrý den, vím zřejmě to sem asi nepatří, ale potřebuji se někoho zeptat nemohu k tomuto tématu najít vhodnou odpověď v zákonech nejspíše špatně hledám. Dnes jsem se setkal s chováním našeho souseda v bytovém domě kde jsou jeho součástí garáže.

Pán nejmenovaná od jak živa nemá v garáží auto a nikdy neměl má tam jen staré harampádí tak jako všichni využívám místo před jeho garáží jako parkování. Dnes se na jeho dveřích garáže objevila vytištěná značka zákaz staní s upozornění na odtažení vozidla.

Rád bych věděl jakou platnost má tato "dopravní značka". pozemek před garáží zjevně není nijak součástí smlouvy o pronájmu garáže. Jsem povinný místo před garáží opustit a neparkovat a tam a kdyby zavolal dotyční pan Nejmenovaný Policii jak by se asi postupovalo a co bych mohl čekat? Děkuji za případné názory a odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Já si myslím,že parkování před vjezdem do garáže lze považovat za porušení zákona 361/2000Sb.,§27,odst1,písm n.

Pokud je to garáž,dá se předpokládat,že je do ní také vjezd.To,jestli tam zrovna někdo parkuje nebo ne,nebo jaká je četnost parkování zákon neřeší.Je to místo ležící mimo komunikaci stejně jako vjezd na benzínku,soukromé parkoviště apod.

Protože „místa ležící mimo komunikaci“zákon dál nespecifikuje,je asi otázka,jak se k tomu přivolaná policie postaví,nicméně garáž místem ležícím mimo konunikaci je a ostatním řidičům zákon zakazuje vjezd a výjezd na takové místo blokovat.

 

Vylepené značky nemají opodstatnění a neplatí,zákaz plyne z výše uvedeného §27,odst1,písm n.

Odkaz ke komentáři

Osobne to chapu tak, ze se pan uz nasral, ze mu tam furt nekdo stoji a zacal to resit :) A jestli pan nejmenovany ma v garazi auto nebo bordel, to je nakonec jedno, pokud je garaz jeho a nema tam mrtvolu nebo sklad zbrani. Znacku bych chapal jako prvni krok... pokud se to nezmeni, tak bude nasledovat nejspis druhy krok. A tezko rict, esli to bude, ze zavola mestaky nebo jestli Ti obejde autak klicema. Predpokladam, ze domluva o tom parkovani pred jeho garazi nebyla zadna, nebo ano? Pokud ne, uplne ho chapu, ze to resi

Odkaz ke komentáři

Osobně nechápu že se mu chtělo srát s tisknutím značky a lepením jí na vrata...kdyby zavolal na bezplatnou linku 156 a požádal o odtah protože mu tam brání ve vjezdu tak by udělal líp...a taky by si to líp zapamatovali ti co mu tam parkují když by to pak platili...

Odkaz ke komentáři

Tak ono to s těma švestkama nebude zas tak jednoduchý. Možná v Praze nebo Brně, ale co malý město, vesnice?? ...Tam městská třeba ani není a státní nemá odtahovku a jistě nebude mít ani chuť to řešit. Už je vidím, jak to auto bezradně obcházejí a vymýšlí, jak to zahrát do outu. To jen tak mimochodem. Takže bych si osobně vsázel spíš na vypuštěný kola :D

Odkaz ke komentáři

Zapomente.Nikdo by nikoho neodtahoval.Měl jsem soukromé parkovací místo a když mi tam zaparkoval nějaky blb tak jsem volal měštáky...sice přijeli ale řekli že nemaji oprávnění odtáhnout.At tam dám ceduli soukromý pozemek či to uzavírám závorou takže to neni tak jednoznačny jak tu někdo píše.P.S a nebydlím na vesnici ale v Hradci Králové :)

Odkaz ke komentáři

Tak co se týká Pardubic, tak opakovaná zkušenost je taková, že když se někdo postaví sousedce co má vyhrazené stání pro invalidy pro konkrétní auto(platí za to roční poplatek a platila i zřízení toho místa), když tam někoho vidím parkovat, tak jak je tam delší dobu, volám MP nebo PČR. Když u auta nikdo není, tak tam kolem toho nějakou dobu stepují, ale odtáhnout se to zdráhají. Spíše vyčkávají až hříšník příjde. Že prej to jen tak nemohou nechat odtáhnout. Taky už opakovaně bylo, že sousedka přijela, v autě dceru na vozejku, kterou musí tahat a její místo u vchodu obsazené. Pak musí parkovat jinde a samozřejmě potřebuje kolem auta více prostoru, aby ji mohla vytáhnout, dát na vozejk atd., takže tohle nejde jen tak jak může zaparkovat někdo bez vozejku. No ale jak MP, tak PČR jí vždy poprosili, jestli si ji tedy může vyložit třeba u vchodu a pak si jít zaparkovat... Tu odtahovku prostě nezavolají. Asi 2x co si pamatuji hříšníka odchytli přímo při činu po dlouhém čekání, tak to pak dlouze řešili a oflastrovali. Naposled to byla nějaká pizda kolem 30 let vzhledu kurvičky, která byla líná to postavit o 20 dál, aby nemusela moc daleko. Místa bylo o kousek vedle dost. Ale madam přijela Q7 s děckama odhadem tak z prvního stupně ZŠ k někomu na celé odpoledne na návštěvu. Máme tady tuším 3 místa pro invalidy, všechny pro konkrétní auto a místní tam neparkují nikdy, ale ti co sem jedou třeba do školky, školy, na návštěvu, tak no problem to nechat na invalidovi. Když si to tam někdo postaví na 5 minut, tak o nic moc nejde, ale to jsou experti, co to tam nechají několik hodin.

Odkaz ke komentáři

Nevím co tady řešíte. Je to moje garáž ? Není. Tak před ní přece nebudu parkovat. A jestli v ní má jen bordel nebo ne není podstatné. Nikdy by mě nenapadlo to zaparkovat před cizí garáž. A pokud bych tam chtěl parkovat, tak za dotyčným v klidu zajdu a slušně se ho zeptám, jestli tam můžu parkovat. Je to vždy o dohodě. Ale hold aut je víc a víc i lidé jsou líní udělat víc kroků a zaparkovat to dál.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Děkuji za názory. Máte ve všem pravdu. Ono to hlavně sere tady všechny protože garáž drží alkoholik, který nemá papíru nemá auto a má v garáži jen bordel a nedá se s ním domluvit po dobrým ani po zlým... takže asi tak. Nejsem líny zaparkovat dál jde jen o to že se jedná o p**u, která tu všechny sere tak sem ho chtěl srát taky... No nic děkuji za názory a hold se trošku projdu no :)... ten člověk by totiž tu garáž nedal ani za kamion vodky jelikžo je to bejvalej podnikatel a má tam svojí "kancelář", které se chodí jen zašívat a chlastat. Díkec.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...