Přejít na obsah

Teplota vody


Doporučené příspěvky

Zdravím, vlastním vůz krátce cca od listopadu, takže je to moje první zima a zároveň moje první nafta..Jezdím do práce 17km z toho cca 7 po městě a 10 po rychlostce stálou rychlostí 100-110km/h..

 

Dnes při cestě z práce například, kdy začínám rychlostkou a dojíždím městem při venkovní teplotě -8 stupňů jsem ani po dojetí domů nedosáhl teploty vody podle ukazatele na 90 stupňů..většinou to vyleze na tu první silnější čárku kde se to dost dlouho drží, možná ještě čárečku za ní..teplota oleje cca 68-70 stupňů..Je to normální po cca 17km?

 

Když jedu opravdu velkou dálku, což jsem zkusil asi 2x, tak teplota vyšplhala normálně na 90 a držela se celou cestu bez hnutí..když je tepleji, tak taky teplota vyleze na 90 a drží..tepleji myšleno v teplotách nad nulou..

 

Ale při těch cestách do práce a z práce to bývá tak jak píšu..někdy v téhle zimě vyleze těsně před 90, trochu klesne a podruhé už vyleze a drží na 90..

 

Mám podezření na termostat, ale nejsem si jistý jestli zbytečně neplašim a opravdu se to nestihne prohřát..Auto topí dost rychle, což je asi díky předehřevu a spotřebu taky udržim do 5ti litrů na téhle trase když chci..Díky za rady

Odkaz ke komentáři

15km, 2 krátke obce a okresky, 90°C na ručičke ani nie je, olej do 70°C... 50° mi to ukáže po cca 6-7km jazdy... vonkajšia teplota -6... ale mám dsg a tam je to so zohrievaním ešte trochu horšie. Ak by bol termostat KO, tak ani na dlhšej trase by si to na 90 nedostal...

Odkaz ke komentáři

I když pojede 100km/h tak to není rozhodující, pokud je terén kdy si to při tý stovce bude brát kolem 4l tak chladí. Se spotřebou do 5l se to neprohřeje. Zkus se na tý trase vybodnout na spotřebu a přilož víc pod kotel a uvidíš, samozřejmě to nervát ledový do otáček ale jet se snahou ohřát motor. Každou zimu s tímhle chodí lidi co mají ropáka první zimu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Mám to samé auto co ty, pouze o pár měsíců mladší a při takovýchto mrazech, když je venku -8, je při jízdě 100 třeba -20 stupňů. I já s tím bojuji a kolikrát neohřeju ani na těch 70 stupňů. Jakmile přijde kopec, zvedne se, na druhé straně sjíždím a zase spadne až úplně dolu.

Já mám navíc DSG, takže si automat řadí dolu a netočí do otáček.

Zkrátka buď v klidu a neboj se. Závada s termostatem to není.

Odkaz ke komentáři

V zimě je to normální. Diesel má oproti benzínu malé ztrátové teplo - tím pádem ale větší účinnost.

To teplo co v mrazech vyprodukuje tak tak stačí na vytopení interiéru.

 

Taky to pozoruju. Z podzimu se zahříval rychleji. Teď v chladnu záleží na profilu cesty. Když jede pod zátěží (stoupání) tak se ohřeje, ale jakmile jedete po rovině a jen to lechtáte, nebo z kopečka, tak teplota klesne.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Jezdím do práce vesměs rovina.Při teplotě -3 se teplota vody na 90°C dostane po cca 10 km jízdy při rychlosti

90-100 km/h otáčky 1500-2000, ale po zpomalení na 50 km/h (obec) teplota spadne na 80°C při stejných otáčkách 1500-2000.

Moc tomu nerozumím,ale pokud dodržuji stejné otáčky motoru a jedu pomaleji tak nedochází k ochlazení venkovním vzduchem tak aby teplota klesala. :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Mohu se zeptat jak?

Rád bych měl o svém vozu naprostý skutečný přehled a žádné tak nebo onak.

Jen podotýkám, že rychloměr má také odchylku cca +4 km/h, pravděpodobně záměr.Pří rychlosti 50 km/h dle tachometru je nutné podřadit na trojec jinak je motor na 4 podtočen.Při rychlosti 54 což je skutečnost, tak jede motor v klidu(žádné hučení,podtočení)

 

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...