Přejít na obsah

BMW 330ci cabrio


krocan

Doporučené příspěvky

jenže ty si to měl romane vočipovaný :-) a hlavně v naftě, tady se bavíme o benzínu, to je to palivo, které tě baví, víš:-)

tomáši, věřím že se s tím dá zajet nějaká cesta z bodu A do B za 7, ale pak z B do A bude za 10 a ještě jako lemra........  vím že si v testech chválí u nového benzinového třílitru spotřebu, dle tabulek uvádí spotřebu 6,9l/100km, jenže sáhněme si na srdce, kdo dokáže jezdit za tabulkovou spotřebu?

pro mě nejsi úplně tak "vypovídající" řidič, jsi extrémě jinej - destičky ti vydrží 161tkm, zadní ti odešly dřív jak přední (neznám snad nikoho, komu by odešly dřív zadky jak předky), nájezd na pneu obdobně, kouřivost dieslu 0,000 dle stk.......... neznám nikoho dalšího, kdo jezdí pilu, není brzda v provozu a má takové hodnoty :blink:

extrémně jinej si hlavně kvůli nájezdu, najezdíš hodně a 150kmh na dálnici je něco jinýho než město, časté studené starty atd........ věřím že ty by si s 540i dokázal jezdit pod 10, pod 8 už ale ne...........

já když lehce uvažoval nad 335i, tak tam je průměr 10-12, ano jsou co jezdí za 9, ale i za 15......

 

Odkaz ke komentáři

Já nejezdím pořád jen jedním stylem. Někdy mám náladu, tak fakt upaluju 160-180 po okreskách, jindy bublám 100. Na předešlém modelu Mondea se zadní destičky sjíždí standardně rychleji. Je to dáno tím, že při lehčím brzdění brzdí nejprve zadní kola a až pak se přidávají přední. S tou 540i jsem byl v průměru za celou dobu do 10 a to byly sprinty při předjíždění, velmi často rychlost přes 200, párkrát na omezovač rychlosti. Driftování na sněhu. Na druhou stranu tam bylo taky bublání 100km/h na delší trasu, abych taky viděl eko spotřebu, respektive limit. Ale nemysli si, to hezký zrychlení jsem si dost užíval. 

Ale však ono ježdění není jen o nakládání nebo naopak bublání. Je to podle nálady. S Mustangem jsem jezdil jak za 25, tak i za 9. Tak jsem měl tuším nějakých 16 finální průměr. Neber ty čísla úplně na přesno, taky už si to )plně přesně nepamatuju všechno. Tu 540i, když to ráno nakopneš studený, tak než se to zahřeje, tak to ukazuje okamžitou 15-20. Já jsem měl studených startů málo, což taky zlepší výsledek. Ale obecně já jezdím spíše delší trasy. Na Mondeu mám průměr dle tankování 5,67 na 165tkm. A tohle číslo je fakt přesné na setiny, protože to vedu přes appku v mobilu a velmi poctivě od prvního natankování, včetně toho co tam nalil dealer.

 

A samozřejmě nevím, jak moc BMW podměřuje dle palubáku. Bral jsem čísla z palubáku. Ale prej to u BMW sedí.

Odkaz ke komentáři

BTW, Kuga na 22,5tkm přesně vedená spotřeba, tak průměr 7,40 dle tankování. Tady přes zimu dost zvedá spotřebu nezávislé topení, na podzim jsem s tím jezdil v bahně, po poli a podobně na ryby, to je tam taky hezky vidět v grafu za dané období. Nejvyšší dosažená spotřeba na jednu nádrž 8,59. Nejnižší spotřeba na nádrž 6,5. Teď v létě se jezdí většinou pod 7. U spotřeby na nádrž to číslo nemusí být úplně pyntlich, záleží jak se povede nacpat až po kule. Ale ten celkovej průměr je absolutně přesné číslo opravdu na setiny. Většinu z toho odjezdila manželka.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

to je tátovo garáž, 3 minuty chůze od baráku, takže super:-)

2 roky zpátky mu ten co měl tu druhou půlku nabízel, jestli jí nechce koupit  (je to taková ta dvojgaráž) za pár kaček, já se to dozvěděl až když to koupil někdo jinej, naštěstí taky známej a ted to sere i tátu, že jí nekoupil a mě úplně........... bych jí koupil i já........

naštěstí ta garáž funguje jen jako skládek, táta tam auto nedává, ten novej soused výjimečně, oba důchodci, takže tam netuní auta, nebrousí, nelakujou:-) a podobný hrůzy...... takže fáro bude mít klidek........ když bude hezky a sucho, projedu, strčím na nabíječku..........

romane, totálně nasere, ale koukej na to, že to mohlo být horší...... v podstatě se jedná o lehce vyměnitelné díly, není to karoserie jako to bylo u mě....... kolem dokola........  od tý doby sem ho za tmy nikde nenechal stát........

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

letošní sezona nic moc, na začátek jsem neprošel technickou, nějakej k*kot to prostě asi dělal a potřeboval si udělat čárku do kolonky neprošel - nebrzdilo zadní kolo na ručku jak mělo, asi trochu i moje chyba, že sem měl ručku po zazimování trochu rozchodit, ale prostě já jí nepoužívám:-(  a vůle v silentbloku..... takže servis, vyměnit, trochu poštělovat ručku, geometrie a na stk, prošel sem......  do toho umřela baterka, která tam byla ještě původní!

no a v srpnu přestala makat střecha, takže objednání do icabria a termín na dnešek....... včera večer jsem to odvezl do prahy, dnes kolem poledne telefon a kabelovej svazek ko, cenovka za opravu bude něco kolem 15ti ☹️

takže cca 1500km letošní sezona a náklady cca 30tis, kua 👎

Odkaz ke komentáři

To už je skoro na taxíka :smile: Teda ne skoro, když započteš pojistky, beňo a nějaké drobnosti, tak jseš na ceně tága a možná i dál. Ale tak třeba jsi si to už vybral. I když ve vyšším věku to tak prostě je, ať používáš nebo ne, tak to odchází. A spíš to odchází víc, když nepoužíváš. Osobní zkušenost.

Odkaz ke komentáři

tak beru to tak, že na ceně to netratí, samozřejmě to není investice, když těchhle aut je plnej internet (zatím) a ta střecha, sou to prostě kabely, který se ohejbaj a lámou tam a zpátky a jestli ted vydržely 18 let, tak snad zase 18 let vydrží:-)

a je to víkendový auto, který se někdy může prostě hodit jako záložní, když bude nějakej průser s každodenním nebo firemním.....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tvl, já jsem teď poslední dva nasranej permanentně, ale tohle najít na autě by mě asi rozbrečelo.
    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
×
×
  • Vytvořit...