Přejít na obsah

Špatné starty (za studena/za tepla)


patas

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám Octavii 1.9 TDI 66kw, rok výroby 1999. Nějakou dobu špatně startuje, a není to pouze za studena, a taky to není při každém startu. Navíc se ty špatné starty neprojevují pokaždé stejně, někdy to prostě jen dlouho "točí" než to chytne, a někdy to pří startu několikrát "zaškytá" (omlouvám se,lepší výraz mě nenapadl) a pak to chytne. Při těchto startech jde z výfuku bílý kouř, ale žádné obrovské množství, a jen pár sekund. Řekl bych že "škytací" starty sou spíše u studeného motoru, zatímco při teplém motoru se stává že to déle točí. Točí dlouho i např. když startuju 15 minut po předchozí jízdě.

 

Nutno podotknout že každý start není špatný, řekl bych i že ty dobré sou v převaze. Nedávno jsem startoval v cca -10 a chytlo hned.

 

Každopádně se chystám jet do servisu, jen se trochu bojím co mi tam řeknou, nedokázal by mi někdo říct co by to mohlo způsobovat, popř. nějaký nejhorší možný případ a jeho následnou cenu? Žhavičky jsou rok staré Bosch myslím.

Odkaz ke komentáři

Toto je stále a pořád omílané téma u motorů 1,9 TDI stačí hledat. teplé starty dlouho točí předpoklady odstranění kvalitní akumulátor+ repase starteru.

Studené starty ano kontrola žhavicích svíček, ale pokud ti bez problému chytlo při -10 tak bych hlavně doporučil VAGem kontrolu nastavení předvstřiku. viz příloha

 

post-218-0-21036400-1458077925_thumb.gif

Odkaz ke komentáři

Děkuji za odpovědi,

svíčky proměřím, nemám sice žárovkovou zkoušečku ale mám multimetr takže můžu změřit multimetrem, dočetl jsem se že se měří odpor svíčky a měl by být něco přes 1 ohm (?).

Jinak dnes ráno -1 nastartovalo na "drc", po cca 30 minutách jízdy do jsem počkal asi 10 minut na parkovišti a zkusil jsem nastartovat znovu a točilo déle, takže asi bude problém spíše za tepla, tzn. dle vás baterka / startér, takže po svíčkách ještě nechám zjistit stav baterie a pak eventuelně ten startér..

Odkaz ke komentáři

Nemusí nic dalšího hledat vím co jsem napsal a za tím si stojím. Tato auta již mají najeto nějaké km a mnohdy stačí opravdu vyčistit starter a vymezit vůle výměnou pouzder a je klid. Pokud je ve starteru hodně prachu z uhlíků - ten je vodivý - starter má velký odběr a chybí mu pár otáček ,aby motor spolehlivě a rychle naskočil . Taky modely TDI měly do roku 2001 startery Bosch -10zubů na pastorku Od 2001 startery Valeo 11 zubů - tedy lepší. Jsou navzájem zaměnitelné.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o rok později...
  • o 8 měsíců později...

Zdravim mám octavku combi 1 1.9tdi 66kw v poslednej dobe nekcela štartovať iba točila a nechytila prišiel som na chybu v relatku č 109 kúpil som nové vymenil a pár dní to šlo .trz zase sa niečo pokazilo auto točí točí a nechytá dimy na bielo pri dlhšom točeni začne blikať kontrolka oleja.čo môže byť zle . nové rozvody hlava tesnenie klinovy remeň

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím, koukám, že mám stejný problém, Octavia r.98, 1.9 TDI 66kW, nedávno koupená. Problém starty. Když stojí déle, startuje déle, když stojí tři dny, nenastartuje. Za tepla točí dlouho, ale chytne. Nafta padala, vyměnil o-kroužky a chvíli ok, teď po třech dnech jsem chtěl nastartovat a nic, zavzdušněná není. Baterku musím dát na nabíječku, točil jsem až jsem ji vybil. Tak teď opravdu nevím. Je pravda, že když chytne, tak se vyvalí mrak bílého kouře. Pokud chytne ... Co s tím, co hledat, jak to vyřešit? Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Díky za radu, ještě mě napadlo, ta baterie pokud nedá dost proudu, startér asi nemá dostatečné otáčky, a já laik to samozřejmě poslechem nepoznám. Včera jsem baterku dobil, a chytlo to na první, ale dneska po třetím otočení zas vybitá. Koukal jsem E9 to je asi značení Varty, 70 Ah, 640A, 12V, ale nevím jak je stará, jenže tady by měla být 74 Ah, min. 680 A??? Objednal jsem diagnostiku. Na předvstřiky se zeptám. A pokud padá nafta to zkusím. Ještě jednou díky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...