Přejít na obsah

Octavia III 1.4 TSI DSG(7a) vs. 2.0 TDI DSG(6a)


  

15 hlasů

  1. 1. Doporučuji pro tvojepotřeby zvolit:

    • 1.4 TSI 110kW DSG7
    • 2.0 TDI 110kW DSG6
  2. 2. Raději se vyhnout DSG7?

    • Ano
    • Ne
    • I např. po repasování převodovky v 180tis km je to lepší volba, neb s 1.4 TSI je to dobrá kombinace.

  • Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny co rozumí a umějí poradit.

Zvažuji koupi Octavie III combi ve výše vypsaných dvou motorizacích. Obecně předpokldádám, že ji budu vlastnit do konce její dní a chovat se k ní a motoru tak, jak se má. Varianta prodeje po 4letech není jistá - může nastat. Teď to důležité:

Roční nájezd za poslední dva roky cca 24tis km. Jizní styl spíše na pohodu (bez zásadního kouknání na spotřebu - byť tomu někdy - jen když bude olej teplý, dám )
Jelikož bydlím cca 19Km od Brna a v Brně je většina našich dodavatelů, firem a i větší část zákazníků, tak 55% tvoří okresky, 30% město a 15% dálnice. Obvyklý den vypadá tak, že ráno vyjedu, jedu oněch cca 20km do Brna, zastavím, jdu něco nakoupit, popojedu přes půl města, jdu na schůzku, popojedu třeba dále atd., a na konci dne opět domů apod. Někdy naopak vyrazím na zaměřování/schůzku do Prahy, Ústí nad. Labem, Mladé Boleslavi apod., Ale obecně častěji to Brno a okolní. Taktéž jezdím na nákupy a za sportem (1-2x ráno za víkend) cca 10km daleko. Samozřejmě jednou ročně k moři a pár výletů po česku bude.

Otázky jednak směřuji ke kvaliám, poruchovosti a vhodnosti použití jednotlivých motorizací, tak i převodovek, kdy zrovna k té 7stup. nemám moc důvěru. Ideálně bych osobně kombinoval 1.4TSI s 6stup, ale to nedělají :) ..také srovnání servisních nákladů v horizontu let.

 

Měl jsem na čtyři dny 2.0 TDI DSG a absolutní spokojenost. Spotřeba 5,6-5,9L (běžné ježdění bez koukání na spotřebu, ba naopak jsem sem tam zkoušel co umí). S 1.4TSI DSG jsem nejel - nemají ho snad nikdy k půjčení.

DSG je bez debat a v rámci varianty TDi zvažuji i nezávislé topení z výroby (kvůli raní pohodě. Dokáže to ohřát i motor, respektive olej trošku?). Ostatní výbava je vybrána, jedná se spíše o motorizaci a převodovku. Jak se projeví servisní náklady, spotřeba apod. ve vzájemném srovnání. Děkuji moc za tipy, rady, postřehy a zkušenosti.

 

ps: pokud jsem zapomněl něco důležitého zmínit, rád doplním.

Odkaz ke komentáři

Jednoznacne benzin s dsg . Pri takomto kilometrovom najazde ako pises neni co riesit. Nezavisle kurenie pri tomto motore nepotrebujes takze radsej by som investoval do inej vybavy podla vlastneho uvazenia.

 

Děkuji za názor. Já si právě říkal, že těch cca 24tis za rok (spíše více nez méně) je už třeba i na diesel. Jinak ve výbavě mám už snad vše za co jsem ochotný zaplatiti, tak to nezávislé bylo spíše pro diesel, jestli mu to nepoůže. Jsem zvědavý na další reakce dalších zkušených :) ..

Odkaz ke komentáři

ono nejde ani o to, kolik km rocne najedes, ale na delce trasy ... 20 km je malo na naftu, navic pises, ze po Brne cestujes po "kouscich" tam zastavis, pak zase tam, to na naftu neni urcite dobre ... Taky bych bral benzin ... Zatim jsem nejak neslysel spatne zpravy pro 1.4 TSI, motor je vydareny a da se jizdit usporne i po meste

Odkaz ke komentáři

ono nejde ani o to, kolik km rocne najedes, ale na delce trasy ... 20 km je malo na naftu, navic pises, ze po Brne cestujes po "kouscich" tam zastavis, pak zase tam, to na naftu neni urcite dobre ... Taky bych bral benzin ... Zatim jsem nejak neslysel spatne zpravy pro 1.4 TSI, motor je vydareny a da se jizdit usporne i po meste

 

Díky za názor. Zatím TSI lehce výhrává. Nemáš zkušenosti s DGS osobně? Neb je to šílené. V jednom autosalonu ti řeknou že takovéto cestování je na TDI s DSG v pohodě a na nájezd 24tis ročně určitě TDI, a v druhém ti řeknou že určitě TSI. Hlavně scháním už nějaký pátek salon, který má na zapůjčení 1.4 TSI DSG. Tato kombinace je asi opravdu moc vzácná, neb i když nabídzím peníze (a ne zrovna málo, tak prostě ji nikdo na salonu nemá). Ještě jednou díky za názor.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

No, povím vám že sehnat 1.4. TSI DSG na půjčení je oříšek. Ale nakonec se povedlo s touto kombinací jezdit pár dní. Škoda, že už není zima a nemohl jsem vyzkoušet jak rychle má zahřátý motor oproti 2.0 TDI, ale jinak jsem více překvapení jak to perfektní svezení je. Motor na můj vkus drží nižší otáčky, ale jinak to opravdu krásně jede. Žádný kadle-kadle a krásné ticho. Spotřeba 6,8l a když jsem jednu 80km cestu opravdu spěchal, tak 7,5l. Na jízdní styl to bude vcelku dost háklivé. No, mám ještě pár dní na to vyřešit dilema viz téma :-) ..

 

Kdyby měl někdo tip jak porovnat servisní náklady 1.4 TSI DSG a 2.0 TDI DSG sem s ním prosím.

Odkaz ke komentáři

Sice mam S3, ale konstrukcne to je dost podobne s O3. Mam 1.4tsi, manual.

Mel jsem S1 1.8t a S2 1.8 tsi. Do S3 jsem chtel opet 1.8 tsi. Ale dostal jsem moznost pred koupi vic nez tyden jezdit s 1.4 tsi. A ten motor me dostal. Jizdni projev takrka totozny s minulou 1.8 tsi, spotreba nizsi v prumeru o dva litry. Dlouhodobou mam 6.1 litru. Ale predevsim je ten motor neskutecne tichy. Pri bezne jizde o nem clovek nevi. Na krizovatce ani nepoznam, ze start/stop motor vypnul. Mel jsem tyden auto v Boleslavi na vychytani much a pujcili mi 2.0 tdi, 110kW. A jak jsem byl rad za tu 1.4ku. O tom tdi vis od nastartovani prakticky porad. Uz jenom start je zazitek - vsudypritomne chveni a zvuk neda zapomenout. Jizdne mi vic vyhovuje 1.4 a ve spotrebe jsem zadne vyznamne rozdily nezaznamenal.... Takze muj nazor - ber jednoznacne 1.4 tsi s dsg. Bude to luxusni motrizace a urcite nebudes litovat.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...