Přejít na obsah

Octavia škube(cukne)při ubrání plynu


Doporučené příspěvky

Tak to se přiznám že jsem nezkoušel pozorovat, ale vyzkouším to. Já už jsem vyzkoušel kde co aby to neškubalo, ale bez úspěchu. To už i blbá felicie se v tomhle ohledu chová mnohem líp. A když jsem se tady dočetl, že by mohlo být spínačem, tak jsem zajásal. Jenže spínač je OK. A tak pátrám jak ověřit, že to informace ze spínače dorazí správně až do ECU. Nikdo neví, kde to v tom VAGu je? Je to tam vůbec?

Odkaz ke komentáři

Tak už jsem to našel - ve VAGu je to skupina č. 019, uplně pravé pole. Sepnutí nebo rozepnutí spínače spojky ukazuje třetí pozice z prava - xxxxx1xx. Ale pozor - je to funkční jen když je nastartovanej motor, nestačí mít jen zapnutej klíček! To mě ze začátku zmátlo, protože to se potom ta hodnota nemění. Já jsem zjistil, že hodnota se mi správně mění, ale auto pořád cuká, takže tímhle to u mě není 🙁.

Odkaz ke komentáři

Lanko plynu máš seřízený? Teoreticky by povolený nebo naopak přetažený lanko na klapce po ubrání plynu mohlo s motorem taky trochu kopnout.

Jinak všichni tu už máme s AKL určitou zkušenost. Preventivně vyměnit těsnění hlavy, pístní kroužky, převodovku, variabilní sání, klapku a až potom řešit neobvyklé projevy a závady. Samozřejmě nahodile houpající volnoběh nemyslím, to je další z vlastností motoru. Třeba se i škubání po ubrání plynu přidá do kategorie neodstranitelných vlastností motoru 1.6 74kW 😄 

 

Odkaz ke komentáři

No lanko plynu se mi zdá takový spíš volnější, určitě není moc napnutý. Na tý kladce spíš klechtá. Jak má být správně napnutý? I při uvolněným pedálu má být jakoby lehce napnutý? Nebo jak? A kde se to napíná?

Nebo že by to pravdu bylo jako od Microsoftu - při zvláštním chování prohlasí, že to není vada, ale vlastnost? 😀

Odkaz ke komentáři

Mam takovy poznatek. Uz drive jsem tu psal, ze mi motor taky cuka. Vymenil jsem SB motoru, prevodovky a reakcni vzperu. Cukani se zlepsilo, ale porad bylo citit. V unoru mi praskl kloub na prave poloose u prevodovky a zjistil jsem, ze s novym kloubem se cukani taky zmirnilo. Ted uz je to cukani male, takze je mozny, ze to muzou zpusobovat i vule v kloubech na poloosach. 

Odkaz ke komentáři

Já lanko napínám tak, aby při sešlápnutí plynu ihned zabíralo a otevíralo klapku bez prodlevy. Je to líp vidět, když ti v autě někdo šlape na pedál. Nastavuje se to posouváním pojistnýho klipu ve tvaru U v uchycení lanovodu kousíček od klapky. Lanovod má na sobě asi 10cm zoubků pro zasunutí klipu. Ale to škubání bych čekal spíš na přešponovanym lanku.

Jinak Konnyho zjištění mě moc netěší...ještě že na Octavia 1 vyjdou kompletní silentbloky a klouby nějak v řádech desítek stokorun 😄 

Jen mi nejde do hlavy, že mně motor šlape jako hodinky, ale občas mi začne dělat tyhle kopačky. Proto se mi moc varianta špatnýho uložení nezdá. Možná zkusit hodit předek auta na špalky a sledovat jak se po ubrání plynu kroutí motor.

Ještě podotknu, že v mém případě se závada objevuje tak jednou týdně a to buď ihned po startu a nebo až po hodince jízdy. Samozřejmě nepravidelně, nahodile, ale nikdy ne jindy. Takže klasická lahůdka 😄 

Odkaz ke komentáři
V 7. 6. 2021 at 10:22, Konny napsal:

S vagem neporadim, ale kdyz pustis plyn, tak s otackama na 1500ot. musi palubak ukazovat 0 spotrebu, pod 1500ot. uz nejaka spotreba musi naskocit. Pokud je to jinak (spotreba i nad 1500ot., tak je neco spatne). 

Tak jsem to konečně vyzkoušel a pokud pustím plyn se zařazeným kvaltem, tak okamžitá spotřeba hned padne na nulu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...