Přejít na obsah

zkušenosti s STK 2016


Doporučené příspěvky

to ti nepovím, co jsem se s nima bavil, tak mi říkali jen to, že do 30.6 prakticky šlo pustit auto, co nemělo v pořádku readness kódy, tzn. odpojený nebo nefunkční EGR, kat a podobně, zkrátka, mohli napsat, že se neposařilo spojit s OBD a hotovo, auto se pustilo. od 1.7 pokud nepřečtou readness, nebo bude readness v nepořádku, auto neprojde. Víc nevím.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Zdravím všechny, mám O1 1.8T 20V 110kw r.1998 a TK mám do 2017. Teď mám najeto 315 tis. a obecně to auto má hromadu nedostatků vzhledem k nájezdu,stáří a tomu, že úplně nejvíc pečlivě se o něj nestaralo a např. nefunguje ABS, teď mi taky přestaly fungovat budíky, s emisema to asi taky nebude úplně cajk, už jen po čuchu :-D a tak se ptám, jestli vůbec mám šanci ten další rok projít. Jestli nebude lepší se toho teď za včasu zbavit a ještě za to dostat nějakou korunu, než pak řešit problémy a sypat do toho. Díky

Odkaz ke komentáři

@BedaF problém je v tom, kam až jsi to nechal dojít ... osobně řeším závady na autě ihned, protože pak se to nasbírá a je to ranec za opravu ... ale k tvé otázce ... těžko říct, 1.8T smrdí ? divný u benzínu ... nefunguje ABS ? jen sondy na kolech, nebo bude problém většího rázu ? budíky koupíš za 1500 ... ale víš jak, dej mi do ruky křišťálovou kouli a já ti povím ... pokud je v pořádku kastle a motoricky OK asi by to stálo za to opravit. Já jsem prodal kámošovi svoji 1.8T, teď už má najeto taky hrubě přes 300 tkm a šlape jak hodinky ... ale já o ni pečoval ... ten motor je nesmrtelnej.

Odkaz ke komentáři

To ABS je špatná pumpa, mechanik na to řekl, že to nemá cenu měnit za tu cenu. Fakt to smrdí, když projdeš za zadkem při nastartovaném motoru, nebo vyjíždím z garáže, tak jsou hodně cítit zplodiny. Osobně bych o něj taky rád pečoval líp, ale auto putovalo tak různě v rodině a nejvíce času strávilo v praze, kde bylo několikrát vykradené oťukané ojeté klíčem apod., navíc u nás kromě mě nikdo není žádný motonadšenec a všichni berou auto prostě jako dopravní prostředek a já ho teď "podědil" a jako student bez peněz do něj těžko nasypu takový ranec ikdyž ho mám rád, takže jsem většinu závad pospravoval takovým DIY stylem no :smich: jinak kastle a motor je na svůj věk v neskutečné kondici a jede to jak pila. Jako vím že na silnici jezdí hromada větších šrotů, ale hlavně se ptám protože se v těch změnách na stk moc nevyznám, tak nevim jestli třeba vůbec na to ABS přijdou (kontrolka se rozsvítí až při rychlosti cca nad 20)

Odkaz ke komentáři

Mám taky 1.8T a ja osobně taky řeším závady ihned. Nesnáším že vím že něco nefunguje :) .. Jinak to že to smrdí to mi dělalo taky a emise byly uplně na hraně, málem jsem neprošel ale to bylo loni, takže to tam chlápek našteloval a když to zrovna bylo dobré zmáčknul tlačítko a vyjel protokol že OK :) A nakonec byl to blbej ventil odvětrání klikové skříně, ten dokáže emise neskutečně zvednout. Jinak ja bych se toho auta nezbavil za nic, mam to přestavěné na LPG a dokud se to nerozpadne a nevypadnu podlahou ven tak s tím budu jezdit :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...