Přejít na obsah

Koupě ojeté 1.4 TSI


Doporučené příspěvky

Ahoj, potřeboval bych poradit. V blízké době plánuji koupit nové auto a už delší dobu uvažuji o 1.4 TSI 90kW v kombíku. Tento motor mi přišel pro mě ideální, nejsem žádný extra závodník, ale zase nerad jezdím za kamionama...Máte nějaké typy, na co si dát u koupě této ojetiny pozor a nebo jestli je 1.4 TSI ve verzi 90 kW dobrá volba? Jezdím většinou město, nebo kratší trasy, ročně přes 20 tisíc km rozhodně nenajedu..Rozpočet mám max. něco málo přes 200 tisíc, a nerad bych pak hned solil obrovské částky za opravy...Díky všem za rady :)

 

Odkaz ke komentáři

Zkráceně ..... pokud je auto před rokem 2011, resp. tedy před MR 2012, tak prověřit rozvody a přestavovač vačky, ten bezproblémový má číslo dílu končící indexem E.

Zhruba okolo 160-190.000 km tě bude čekat výměna rozvodů, stačí řetěz, ten už koupíš inovovaný - "mohutnější", zesílený.

Město a krátké trasy není moc dobrý provoz pro tenhle motor.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Nazdar borci, bohužel jsem přišel o své auto 1,4 TSI  2012   (92028 Km)  (nehoda nevlastní vinou). Vletěl do mě kamion a bohužel totálka...  Chci koupit jeté to samé 1,4 TSI protože s tímto motorem jsem byl dost spokojen. Teďka neustále myslím na rozvody a jaké minimálně staré auto mám koupit. Nevíte v jakém měsíci a rok výroby se dávaly ty lepší a silnější rozvody ? Mám pocit, že to bylo nějak polovina roku 2011 ... ? Nemohu to na netu někte najít ...  Dále jaký kilometrový nájezd vlastně tento motor zvládne ... ? Nechci zase kupovat auto, které má najeto 150000 a více ... Díky za rady !

Odkaz ke komentáři
před 5 hodinami, datel.1 napsal:

Nazdar borci, bužel jsem přišel o své auto 1,4 TSI  2012   (92028 Km)  (nehoda nevlastní vinou). Vletěl do mě kamion a bohužel totálka...  Chci koupit jeté to samé 1,4 TSI protože s tímto motorem jsem byl dost spokojen. Teďka neustále myslím na rozvody a jaké minimálně staré auto mám koupit. Nevíte v jakém měsíci a rok výroby se dávaly ty lepší a silnější rozvody ? Mám pocit, že to bylo nějak polovina roku 2011 ... ? Nemohu to na netu někte najít ...  Dále jaký kilometrový nájezd vlastně tento motor zvládne ... ? Nechci zase kupovat auto, které má najeto 150000 a více ... Díky za rady !

inovované rozvody od 9/2011, co vydrží? ... každému podle zacházení a údržby, já mu dával dost "za uši", ale vždy měl nejlepší péči, tzn. olej max 15K km, svíčky max. 45K km, filtr to samé, olej 5w-40 .... když jsem ho dával pryč, mělo 295.000 km a nic se neprojevovalo

Odkaz ke komentáři

Jardo díky, 295 t.k. je celkem dost, tak to nemusím mít strach ... 🙂  Jinak olej jsem vždy měnil každé jaro a nájezd kolem 10-11 t.k. a jedině Castrol EDGE 5W30 LL. Teď jsem jenom zvědavej, kolik pojišťovna vyplatí podle nějakých jejich tabulek za totálku a hlavně za jak dlouho, protože oni mají na vše čas ... Už jsem skoro měsíc bez auta a to je šíleny ...

Upraveno uživatelem datel.1
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...