Přejít na obsah

Hučení auta

Doporučené příspěvky

Na geometrii sem nebyl.....Nemyslím si,že by tak veliký hluk mohla způsobit špatná zbíhavost....Je to takový valiví rolující zvuk.Při náklonu auta v zatáčce se i hluk přenáší z jednoho kola na druhé kolo......Já osobně jsi myslím,že to je něco z diferenciálem.......Volal sem známému co má servis a ten mě zase řekl,že u TDíček se převodovky nerozbijej.Vůbec navím co s tím dělat.

Odkaz ke komentáři

Divily by jste se jak jsou negdy TDI prevodovky rozbytelne a poruhove. Moje se uplne rozesipala na 140.000km (opravdovyh ne stocenih) a to bez nejakeho naznaku, proste z niceho nic, bum, neco se tam urvalo, prorazylo deklo a bylo po ni. Takovej zvuk jsem u predhoziho auta (Citroen BX diesel) uz zazil ale si nemuzu spomenout cim to bylo, ale opravylo se to.

Odkaz ke komentáři

Ze záčátku bych dal krk,že to jsou ložiska...Nejhorší věc je,že člověk neví co má opravit.Asi půjdu cestou výměny převodovky.Jediné štěstí je,že převodovka na TDI se dá sehnat za pár korun.Ono už tam totiž těch součástek co by mohlo hučet moc není.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Tak gdyz to furt huci tak to jdeod neceho co se furt toci (a prevodovka by nemnela hucen gdyz je neutral nebo seslapla spojka). Tak mozna ta geoska, ono to moc drahe neni a stejne to neuskodi udelat.

stále se v převodovce něco točí a je jedno jestli máš vymáčklou spojku a nebo zařazenej neutrál :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Jo jasne ale s tim jsem se jeste nesetkal ze by pri neutralnu neco v ni hucelo, spis pri zarazenem stupni. Hele a co zkusit v nekterem servisu co by to mnelo byt?

No právě když máš vyřazeno a hučí to stále tal bych to spíš viděl na tu zbíhavost a nebo diferák ,ale to by nejspíš přeskovalo ještě to může dělat nedostatek oleje

Odkaz ke komentáři

Záhada je vyřešena.U známeho v servise mě to dali na zvedák zařadili pětku a pěkně rozeběhli kola.Vzápětí mě řekl,že mě ve škodováckym servisu pěkně omrdali.Po vylisování ložisek řekl,že ty ložiska nikdo neměnil.Ted auto nehučí,ale zase jsem o 3500 Kč okradený autorizovaným servizem.Zítra ráno tam jedu a asi je postřílim zmrdy.A já už scháněl novou převodovku.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Záhada je vyřešena.U známeho v servise mě to dali na zvedák zařadili pětku a pěkně rozeběhli kola.Vzápětí mě řekl,že mě ve škodováckym servisu pěkně omrdali.Po vylisování ložisek řekl,že ty ložiska nikdo neměnil.Ted auto nehučí,ale zase jsem o 3500 Kč okradený autorizovaným servizem.Zítra ráno tam jedu a asi je postřílim zmrdy.A já už scháněl novou převodovku.

No vidíš a je po záhadě !!!!

Odkaz ke komentáři

No tak ložiska vyměněné za nové FAGy, hluk se krásně stišil, ale pro změnu to začalo za jízdy "vrumět". Ložiska mi měnil známý, dám za něj ruku do ohně. Ale připadá mi to jako kdyby odcházelo nové ložisko, přesně tak mi to dělalo to staré na začátku, když se chytlo. Geometrie dělána a v pořádku. Tak jsem z toho pěkně na prášky.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
No tak ložiska vyměněné za nové FAGy, hluk se krásně stišil, ale pro změnu to začalo za jízdy "vrumět". Ložiska mi měnil známý, dám za něj ruku do ohně. Ale připadá mi to jako kdyby odcházelo nové ložisko, přesně tak mi to dělalo to staré na začátku, když se chytlo. Geometrie dělána a v pořádku. Tak jsem z toho pěkně na prášky.

No jen aby byla provedena výměna tak jak má aby při lisování ložisek to nějak nepomr... :D potom to začne velmi brzo hučet

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
pardon za chyby, baterie v klávesnici nic moc.

Když to bude špatně nalisované tak je ložisko v háji prostě jak se to tam lisuje a místo aby si dával pozor a tlačil na úplný okraj toho ložiska tak tlačí víc ke středu a tam se to opírá o kuličky a ty okamžitě odejdou a pak to hučí :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

u mé octavie mi tohle dělaly kotouče. Při výměně je předchozí majitel kvůli urvaným šroubům nepřidělal a ted občas v zatáčkách zahučí...

Jinak mám taky problém, kdybyste někdo věděl, dejte vědět. Mám cca před 500km měněnou spojku a od té doby se mi podle mě zavzdušňuje. Válec byl prý OK, tak ho neměnili, ale ložisko měněné bylo. Hučí při vyšlápnutí, ale při našlapání jde OK. Tím pádem jde i zařadit, narozdíl od toho kdy hučí. To nezařadím a i na dálnici, když jsem řadil ze 4 na 5ku tak to škrtlo o zuby. Nevíte někdo? Dííííky

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest chipmann
Mám dotaz.Octavii mám krátce tak se chci zeptat, jak zkontrolovat olej v převodovce a poznat že je ho tam dost?

Když si lehneš pod auto tak na levé str.u řidiče je velký imbusový šroub je z boku toe kontrolní a zároveň nalejvací otvor a zespodu máš vypouštěcí šroub nejprve si zkus povolit ten kontrolní šroub!!!!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím, mám tady takový záhadný problém. Z ničeho nic náhodně začne blikat displej climatronicu, po chvíli se k tomu přidá kontrolka airbagu, která se rozsvítí a "pulzuje" ve stejném rytmu jako climatronic a občas k tomu na maxidotu vyskočí "snímač oleje do dílny". A teď se k tomu přidá i to, že pokud je to auto v téhle " chybě" tak nejde nastartovat, prostě jen točí a nechytne, musím třeba 2x 3x vypnout zapalování a zase zapnout aby chytlo. Tato chyba se objevuje absolutně náhodně a neobjevil jsem žádný spouštěč toho. Jinak auto jezdí absolutně bez problémů a vše funguje. Na odkazu video jak bliká climatronic.Díky za každou radu.https://drive.google.com/file/d/1LCbdYU5Kk29SsHvF5B61BJq0NzYHi9sQ/view?usp=drivesdk
    • Ahoj Jen to trochu oživím,  nechal jsem dodělávat tažné v autorizáku kde se mě technik ptal co s tím budu tahat a když jsem řekl že jen příležitostně klasickou vlečku na bordel a tak, tak mi řekl že chlazení a altík řešit nemusím, pokud bych chtěl tahat karavan tak potom už ano. nechal jsem montovat oddělávací tažné za cenu 15k s daní a bylo do na OIII combi Fl 2018
    • Dovoluji si předpokládat že ti nevylejzaj kuličky na čepu pořádně promazat a nezasunutou kouli vyzkoušet ve svěráku pomocí té páky jestli se ty kuličky aretují jak mají. upozorňoval mě na to technik že se to může stát
  • Vytvořit...