Přejít na obsah

jiri


Fireee

Doporučené příspěvky

Tak jsem se odhodlal a mezi těžkým rozhodováním jestli origo Columbuse, nebo 2DIN navigaci od soudruhů z Číny, nakonec zvítězila zvědavost, co mi to domů vlastně dorazí a to i s rizikem, že to vyhodím a nasranej půjdu pro Columbus ...

No, po zhodnocení 2DIN zázraků za 100 dolarů jsem se nakonec zastavil u 2DIN v přepočtu asi za 7500 Kč. Dobrej kontakt s prodejcem - rychlost odezvy, věděl o čem je řeč, dokonce i věděl že existuje Octavia II a systém CAN BUS :-)

No, objednal jsem ve středu, dopravce jsem zvolil UPS, dnes v úterý dorazil panáček v uniformě s logem UPS a hrdě mi odevzdal balík :)

Rozbalil jsem, první dojmy, zpracování OK, ani plast nesmrděl po petkách :))) Vyndal jsem audience mp3 a zapojil tenhle 2DIN zázrak. Zapojení naprosto trivka. Horší bylo ho tam napasovat, protože vzadu vadí ten CAN BUS převodník, ale nakonec se podařilo.

Zvuk subjektivně stejný, nebo dokonce lepší než audience, rádio taky OK. Vše funguje, akorát se nezobrazuje klima na displeji, jde to řešit novější komfortkou. FL verze už fungují v pohodě. CAN BUS komunikuje v pohodě, couvací senzory OK, dokonce mi zobrazuje stav paliva, teploty oleje, stav km. Přes vestavěnou aplikaci Torque vidíte i stav automobilu a máte možnost diagnostiky vozu.

V balení byla i vodotěsna zadní couvací kamera s led přísvitem (namotuji během zimy, teď nemám čas).

Vestavěnou navigaci IGo jsem odmazal a nahrál Mapfacor, protože je free a mám s ním dobré zkušenosti.

Obraz za jízdy nemusíte dávat nikomu odblokovávat za 3 litry, protože už je odblokován od výrobce :-)

Zkušebně jsem nainstalil aplikaci ČT 24, pustil ... jede v HD, paráda.

K zařízení můžete připojit LTE USB dongle (jako já) a jste neustále online, jak navigace, tak net. Pohodička.

Samozřejmá je podpora multifunkčního volantu. Podpora HD-DVB T. 2x USB port.

Možnost připojení přední kamery se záznamem na HD !!!

 

 

Co jsem to vlastně koupil ?

 

Displej 8 palců, rozlišení 1024 x 600, LED technologie

CPU Quad Core 1,6

1GB RAM

4GB SD karta

komplet kabeláž

 

První dojmy .... super pecka .... varování .... nekupujete nic pod 250 dolarů ...

 

Časem doplním o chování v mrazech, což mě celkem zajímá .... a horku :-) .... v létě .....

 

 

Odkaz ke komentáři

V ČR na nejmenovaném e-shopu to koupíš normálně za cca 12 500 Kč. Nechci dělat reklamu, nemám s nima nic společného ale strejda google to najde .... 2DIN rádia :-) Ale na ebay se to dá sehnat za cca 7500 Kč. Samozřejmě to koupíš od cca 100 dolarů, vypadá to na fotce stejně, ale ... není. Recenze třeba tady

Obecně, co koupíte nad 250 dolarů bude fungovat. Pardubicko a okolí, klidně ukážu to moje ...

Odkaz ke komentáři

no co vím od lidí z ebay fóra tak jsou problémy s kvalitou plastů, v mrazech s dotykovou vrstvou a je tam slabší HW - jako třeba LCD místo LED, potom méně RAM a podobně, taky jsou to většinou uhlopříčky 6-7 palců, hlavně ty slabší kusy kolem 100 dolarů jedou na windows CE, což sice znamená menší nároky na HW, na druhou stranu tam nedoinstaluješ apky jako na androidu.

Nebudu hyena, dokážu ho do ČR dostat za 8 litrů i se zaplaceným clem, a ještě mi zbyde na pivo. Dodávka do 7 pracovních dnů. Jen čekám na tu přechodku na anténu, abych potvrdil, že to rádio bude OK. Osobně, je mi to celkem jedno, vrazil jsem tam datovou SIMku a rádio jedu přes TuneIn a data, takže si pustím jakoukoli stanici, ale rozumím tomu, že rádio pro někoho může být překážkou. To co jsem si pořídil já tak pasuje 100% rámeček na Columbus.

Odkaz ke komentáři

Zdravím, taky uvažuju o výměně radia za čínu jak píšete, ale řeším dva problémy .... 1, v současném voze nemam navigaci, tak nevím zda k tomu radiu co uvádíš ještě potřebuji něco dalšího dokupovat a za 2, obávám se, že naše místní utlačovaná menšina jednou zjístí, že to moje radio potřebuje...?

 

Odkaz ke komentáři

navigace je součástí rádia, resp. gps anténa je v balení, normálně zapojíš a schováš pod palubku co nejblíže do předu ... jakej soft si tam dáš je tvoje, věc, já tam mám mapfactor, protože má opravdu promakaný mapy (hlavně mimo ČR) a doma (v ČR) jezdím na waze, kvůli uzavírek a podobně ... no to za 2) kdybych se bál co všechno mi cigoši nebo fetky ukradou, nikdy bych si nic nekoupil ...

Odkaz ke komentáři

tak 8 je jasná volba ne ? ty 7 palců jsem jen 640*480, 8 palcovky jsou 1024 x 600. Ale je fakt že v tomto rozlišení a LED displej za 150-160 dolarů nekoupíš ...

Ahoj,

kde jsi přišel na to, že to má LED displej a ne LCD pls?

Nikde jsem vlastně nic s LED displejem ani nenašel ...:(

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak samozřejmě, že to bootuje jako telefon, hrát začně co já vím po cca 20ti sekundách, ale použitelné je to cca po minutě, než si to načte všechny funkce - v mém případě se spojuje s OBD Bluetooth, potom wifina kvůli dat, can bus protokol s autem. Ale to mně osobně vůbec nevadí, stejně když nastartuju a než se vymotám z parkoviště u baráku ... tak to už normálně reaguje. V pohodě to zvládá TV Stream se spuštěnou navigací a podobně. Nevím teda jak jsou na tom levnější a méně výkoná zařízení, ale tohle je OK.

Když vezmeš v potaz co všechno to umí, tak to, že to najíždí cca minutu je pochopitelné. Samozřejmě, kdyby tam bylo 8mi jádro s 3GB RAM, situace by byla jiná, ale jiná by byla i cena.

Na 8mi palcové rádio za cenu 8 litrů to je prostě výborný poměr ceny a výkonu.

Odkaz ke komentáři

Ano, když umíš pájet a víš který drát na který, tak v podstatě malichernost. Takže ty obecné kecy, jak jsou čínské rádia na hovno, pramení možná z předchozích let, než to kolegové v Číně vychytali, teď už jsou o kus dál. Po cca 2 měsích používaní jsem nezaznamenal ani jeden restart systému, nebo zásek a podobně.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahojte chlapi,

 

přemýšlím o tomto typu co recenzuje Firee, tím mu děkuju za supr recenzi ;) . Našel jsem ho na aliexpress s tím že prodejce udává možnost odesláním jak z číny tak z německa. Když to vemu z toho německa myslíte že nebudu platit dph+clo?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...