Přejít na obsah

Škoda Fabia Sedan


PetrSlepicka

Doporučené příspěvky

Tak se rozhoduju mezi pořízením Octavia a Fabia v sedanu. No vzhledem k tomu, že na recenzi na Fabii v sedanu http://kralmotoru.cz/media/skoda-fabia-sedan-rozmery jsem se dočetl, že prostor pro nohy řidiče je opravdu omezený a že to není moc komfortní auto, tak zřejmě zvolím Octavii. No řekněte, rozvor kol u Fabie necelých 2,5 m je opravdu slabota. Nějaký majitel Fabie má nějaké klady oproti Octavce?

Odkaz ke komentáři

Mám obě tyto auta, Fabii tedy combi a Octavii hatchback,tak můžu snad trochu poradit. Fabia má lepší podvozek, prostor pro řidiče v pohodě, vzadu s místem je to horší, motor 1,4MPI nejede, žere. Měl jsem Fabču i s motorem 1,9TDI a to bylo skvělý auto ? Octa je víc houpavá, hůř tlumí nerovnosti na silnici, vzadu je místa trošku víc a kufr je obrovský.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Mám shodu okolností obě tyto auta Fabia Sedan 1,4MPi 50kW a Octavia Tour (jedničková) Liftback 1,9TDi-PD 74kW. Obě Škodovky, pokud se týká místa pro řidiče v pohodě, jen ta Fabia je prostě užší auto, s tím nic nenaděláte. Samozřejmě motorově rozdíl zcela zásadní, ale to je tím, že Octavia má turbo. Jinak i stou Fabií se dá jezdit "pila" jen to pak trochu víc žere (průměr 7,1-7,3, město nebo ostřejší jízda kolem 8,5 litru). Pokud ale s Fábkou 1,4MPi jezdíte normálně, je spotřeba úplně stejná, jako u jiných atmosférických benzínových motorů podobného objemu, pověsti o tom, že tento motor "žere" a nejede jsou nesmysl. Například 170 km trasu Mar. Lázně - Ústí n/Labem (tj. 40km dálnice, 100km okresky, zbytek cca 30km průjezd městy) jezdím pravidelně s Octavií s prům. spotřebou 4,8-4,9 litru, teď jsem to chvíli jezdil s tou Fábkou a na 2.400 km jsem spotřeboval přesně 139 litrů benzínu (průměr 5,79 litru na 100 km) a to má najeto 96 tisíc km a je to rok v. 2001.

Odkaz ke komentáři
před 2 hodinami, Garrett napsal:

Auta stále mám a je pravda, že po výměně pneumatik se dojezd na nádrž navýšil o celých 100km!  Jaká je ale spotřeba nevím, už to nesleduji. 

Tak já na té Fábce měl na zimních rozměr 165/70, teď na letních je 185/60, a protože je to druhé auto, jezdí většinou kombinované (kratší) trasy, ale v průměru si pořád drží těch 7,1-7,3. Spotřeba na dálku mě také překvapila (podle TP je tam tuším 6,5 litru), možná je to také benzínem (na ty dálky jsem tankoval u PapOilu, normálně ale jezdíme k ONU (on tenhle motor 1,4MPi pobere dokonce i 91 oktanovej benzín, alespoň je to napsáno na víčku nádrže).  

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...