Přejít na obsah

Stočené kilometry


Doporučené příspěvky

Zdravím,

dneska jsem zjistil ze na sve oktavce mam stocene kilometry o 72tisic km. Ale taky jsem si vsiml, ze to stocil pan ktery byl prvni majitel, prodal to a druhy majitel to prodal teprve az mě, cili o stocenych kilometrech vedet nemusel, ale taky mohl. Otazka zni, mam pravo o nahradu skody za nepravdive informace o autě nebo rovnou pravo na odstoupeni od smlouvy? A pokud ano, po kom mám náhradu skody pozadovat? Po prvním nebo druhem majiteli?

 

Díky moc za rady a preji hezke svatky a vse nejlepsi do noveho roku!

post-39418-0-92652800-1482696177_thumb.png

Odkaz ke komentáři

To všetko mi pripadá dosť naivné.

1. Dôkazné bremeno je na tebe, zatiaľ iba dohady, výpis neslúži na právne účely.

2. Po kom chceš náhradu ? Kúpil si auto od druhého v poradí a on nič neurobil, alebo máš dôkaz ?

3. Pôvodný majiteľ nebol s tebou v žiadnom obchodnom vzťahu, tebe sa nemá z čoho spovedať.

4. Druhý majiteľ v poradí zažaluje prvého o náhradu škody a ak vyhrá, čo je málo pravdepodobné, môže ti vyhrané peniaze venovať. Ak nie, musíš ho zažalovať, pretože sa "bezdôvodne" obohatil, hoci je to blbosť, lebo cena medzi vami bola určená dohodou..

5. Začni podávať Sportku a podobné nezmysly, tam je šanca na výhru omnoho vyššia.

Odkaz ke komentáři

4.3.2009 byla provedena technická s 219tkm ale v prosinci byla při prodeji udělaná evidenčka s 148tkm, podle mého to první majitel stočil z důvodu zvýšení ceny.. a od 4.8.2014 jsem majitelem já..

Taky to mohl stočit druhý majitel okamžitě po koupi, aby to právě na evidenčce měl s méně km. Tohle jsi měl zjišťovat při koupi, ne teď.

Odkaz ke komentáři

Proboha lidi, nepeskujte me tady za to co jsem pred koupi mel udelat, zjistit si apod. Pokud vim, evidence kilometru z STK je verejne dostupna na internetu od zacatku tohoto roku, a ja si ji vsiml az ted kdyz jsem ji videl v televizi. Nejde mi ani tak o nahradu te skody, jen me stve ze mam auto uz stoceny a ja sam muzu mit problemy pri potencialnim prodeji, tak bych taky proto chtel nejakou kompenzaci, jelikoz vim, ze na to mam pravo. Auto mi bylo proste prodany na zaklade kupni smlouvy, kde se majitel podepsal o pravdivosti veskerych udaju vcetne najezdu kilometru. Samozdrejme pokud reseni problemu bude vice nez slozite, asi nad tim mavnu rukou. Proto se zde ptam Vas, zkusenejsich, jestli nahodou nekdo neresil podobny problem a neporadil by mi jak se zachovat. Pochopte prosim, kdyby rozdil nesedel o 5-10 tisic km, neresim to, ale 70 tisic km uz je podstatne dost. Diky za pochopeni

Odkaz ke komentáři

A nebo se na to vy.er, v tomto případě to asi nebude, ale mě tak 4 roky zpátky napsal do protokolu absolutní nesmysl, když jsem na to toho arogantního kokota upozornil, že je to jedno a kecy okolo, protokol už byl vytištěnej a já zrovna neměl tu správnou náladu to řešit ... tak na STK mám zapsaný nesmysl směrem nahoru a to o dost, musel bych pohledat ... Každopádně STK nemusí být vypovídající ...

Odkaz ke komentáři

Ono je těch podvodů všude, člověk by mlátit holí musel ... oni to jsou schopni posrat i v autorizáku, napsali mi jiné VIN do protokolu, takže jiné auto, kilometry ... , i když to byl podobný motor, auto zcela jiné, lehká shoda jmen údajně, takže práce na mém autě napsané na jiné VIN, tenkráte jsem nevěděl a byl fakt blbej, když jsem si neuvědomil, že pro případ reklamace bych byl v řiti ... s odstupem času v tom vidím nějakou kulišárnu na podnik, že vykazujou práci na autě aniž by tam bylo, tzn. že účtují jednu práci dvakrát mě fyzicky a ještě firmě ...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest miskoskoda

To je hruza ak niekto predava auto so stocenymi km, no na to ludia pridu zvacsa az ked maju auto doma, preto treba dobre postavit kupno-predajnu zmluvu, aby to tam bolo osetrene a dalo sa po takomto zisteni auto vratit.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...