Přejít na obsah

Nekvalitní příjem FM signálu za jízdy


Doporučené příspěvky

Zdravím, již nějakou dobu jsem vlastníkem 2DIN android rádia (konkrétně 1 rok užívání) ve svém voze Octavia 3. Vše až na kvalitu příjmu rádia je OK. Je to rádio za cca. 17 tis, takže jedu přes WIFI na youtubu a rádio používám jen tak z 10%. Ale i těch 10% bych rád aby fungovalo. Již nějakou dobu se snažím vyřešit záhadu s příjměm signálu rádia a byl bych rád za radu :-)

 

když auto stojí je signál téměř skvělý (standardní šum dle lokality), pokud se auto ale rozjede, začne v rádiu nepřijemně praskat, přelaďovat se atd. prostě signál mizí.

 

používám originál anténu a fantomové napájení. Originální anténa má 2 výstupy a rádio 1 vstup. Zkoušel jsem oba výstupy, oba špatný za jízdy, zkoušel jsem znovu fantomové napájení vyndat a ještě horší..

 

nejsem profík, takže co který kabel dělá není pro mě sranda, ale když už i v autorizovaném servisu nevědí a neumí poradit, tak je něco asi fakt špatně.

 

napadá mě varianta, kterou asi ještě nikdo na mém autě nezkoušel... napájet originál anténu... podle mě to moje byť za 17tis. rádio, neumí napřímo napájet anténu a to fantomové napájení sice napájí, ale zároveň ruší.. nevím.. poradte ... pleaaaaase :-)

 

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Nejlepsi reseni je takove radio nekupovat. Original radio je dvou-tunerove a proto taky ma dve anteny. Nekde na webu jsem cetl, ze mezi to radio co mas a antenni kabel je nutne vradit kvalitni predzesilovac a pak se prijem zlepsi.

Taky jsem o tom radiu uvazoval a proto jsem zajel k prodejci a radio jim nabizene odzkousel. Vysledkem byl nekvalitni prijem, nepristupny infotaiment, nefunkcni USB a AUX pod radiem a ne prilis kvalitni displej. Mezitim tam prijel borec, ktery mu reklamoval CD mechaniku. Takze asi tak

Radio jsem vratil a jsem rad, ze nemusim resit podobne problemy jako Ty.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

Udělat si krátkou redukci je ten nejmenší problém.Na vstupu zesilovače je samice DIN,koupíš si samce DIN http://www.hifiauto.cz/Antenni-redukcekonektoryprislusenstvi-C262/Antenni-konektor-samec-(jack)DIN-P1054/

Na druhou stranu redukce samce podle toho jakou máš samici na anténních svodech.Nevím co tam máš,DIN,ISO,FAKRA RAKU?To samé na výstupu zesilovače,je tam samec DIN,pokd potřebuješ jiný,jednoduš to zredukuješ.Všechno bez řezání do oig koaxiálu.

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...