Přejít na obsah

Nouzovy rezim P0087 a P229A


Doporučené příspěvky

Ahoj,

velmi vyjimecne, pri jizde z pravidla do kopce mi Octavia skoci do nouzoveho rezimu, ulozi se vetsinou chyba P0087, vyjimecne to udela pokud jedu z kopce na volnobeh a dole je kopec, stoupnu na plyn z vice nez 50% a skoci do nouzaku, v tuto chvili ulozi i chybu P229A (vcetne P0087).

 

Zacalo to delat priblizne 1500 po vymene palivoveho filtru.

Vymeneno uz bylo cidlo na railu, regulator tlaku na railu a znova palivovy filtr. Bohuzel nepomohlo.

 

Auto normalne jezdi, jede i 180,- a nic se nestane, clovek to muze hnat i jezdit s podtocenym motorem a nespadne, pak ale kdyz to nejmene potrebuje, tak to spadne...

 

Vstriky se pres diagnostiku tvari pry normalne, na filtru ani na cidle nesly piliny videt, takze cerpadlo se snad nepridira a striky snad ziji.

 

Dekuji za rady,

Dan

Odkaz ke komentáři

Nevim nevim ... Kolikrát sepnul klíčem a jak dlouho běželo čerpadlo? Jak to běželo po startu?

Ale i tak bude asi problém ... Tyhle mrchy maj čerpadla dvě, jedno dopravní v nádrži, to běží po zapnutí klíčem, ale to druhé vysokotlaké, na motoru asi ne. Víc k tomu nevím, snad se ozvou znalejší.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, to jsme nepocital, stal jsem opodal. No, divne ze po vymene jsem jel vice nez 1700 km - litacka po okoli, frankfurt a zpet, po ceste zpet to padlo na dalnici pri mirnem stoupani pred pravou pri rozjezdu z benzinky, pak dobu zase nic. Pak zase semtam jak jsem zminoval, mam tri vybrane kopce ,kde to vetsinou do nouzaku padne. Zkusili jsme teda vmyneit filtr znova a byl v pohode. Takze zvlastni. Kdyby se poskodilo vysokotlake cerpadlo, tak by to delalo casteji, nez jen nahodne v kopci, nebo ne? :-)

Diky moc,

Dan

Odkaz ke komentáři

Teď už jen spekulaci, při zátěži to má dávat víc a protože nedává (přidřelo se to vysokotlaký?) tak to vyhodnotí jako nízký tlak. Ale to je na další diag. Podle DP koukám, že po výměně filtru maj přes diag běžet obě čerpadla cca 60s, takto asi jen natlačil filtr tím v nádrži (jestlipak do plna?) a ve větvi k vysokotlakýmu zůstal vzduch ...

 

Jak to běželo hned po výměně, v klidu nebo to startovalo dlouho a běželo chvíli neklidně?

 

PS - Tak DP je trochu zavádějící ... vysokotlak je poháněnej řemenem, takže ten při odvzdušnění neběží. Takže to jediné, co je nutné, aby čerpadlo v nádrži opravdu běželo tak dlouho, aby filtr naplnilo.

Běží u toho auta po zapnutí zapalování? Pokud ano, jak dlouho?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Když pi výměně zaleješ filtr naftou až po okraj a pak přes tlak a unikající naftu napresuješ víčko filtru zpět, utáhneš, otočíš klíčkem počkách 15s vypneš otočíš znova, nahodíš tak se nic nemůže stát, palivo tam je protože jsi ho tam nalil a za 2x 10s co to čerpadlo v nádrží běží, spolehlivě vytlačí všechen vzduch. Měním tak filtr každých 15 tisíc km s oleje to jest minimálně jednou za rok, jedno auto má 190 druhé 260k a nikdy žádný problém, hned škytly na poprvé bez houpání.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...