Přejít na obsah

Nový olej - co to je?


Doporučené příspěvky

Je to týden, co jsem ho měnil a včera zjistil, že ho tam mám moc - cca 0,5cm nad rysku. Začal jsem to odsávat/motor studený od rána /a šel hezký dožluta průhledný olej. Jenže jsem měl tenkou hadičku na tak hustý olej. Tak jsem popojel cca 100metrů k baráku, po půl hodině tlustou hadičkou a nasál jsem - viz foto.

To je normální, že po nastartování je z hezkého oleje tahle černota?

 

post-50384-14891718687204_thumb.jpg

 

 

post-50384-14891718781487_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já bych tomu i věřil, po pár km když kontroluju hladinu, olej žlutou barvu zapomene B-) Když si představím, že do půl litru může zůstat v motoru, v kanálech a na stěnách, tak 4 litry čistého barvu nezmění. Je to jako voda se šťávou, jak málo stačí šťávy, aby změnila barvu nápoje :-)

Odkaz ke komentáři

Já bych tomu i věřil, po pár km když kontroluju hladinu, olej žlutou barvu zapomene B-) Když si představím, že do půl litru může zůstat v motoru, v kanálech a na stěnách, tak 4 litry čistého barvu nezmění. Je to jako voda se šťávou, jak málo stačí šťávy, aby změnila barvu nápoje :-)

 

proto kupuju 5 litrů kanystr, půl litrem propláchnu, pak zátka, nalít a ještě mi něco zbude na dolití

Odkaz ke komentáři

Spíše se ale nabízí otázka, proč není ten olej po odstátí promíchaný a je oddělen. Když napřed odsával průhledný žlutý a po projetí ten černej paskvil. To jsem ještě neviděl. Čím jsi to propláchnul a co tam bylo předtím za olej?

Auto stálo asi devět hodin venku -1stupeň. Pak jsem nasál hezký olej, nastartoval a nasál hnusnej olej, který je na fotce. Schválně jsem ten od olej v petce dal přes noc ven na balkon a nic se neoddělilo, stále je jak na fotce.

Předtím tam byl taky Total 7000 a předtím nevím, protože mám auto rok. Tohle je druhá výměna oleje.

Odkaz ke komentáři

U benzínu tohle rozhodně normální není (u nafty ano). Ve vaně bylo asi hodně usazenin, ten proplachovací olej ty usazeniny "odlepil" a ten nový Total je rozpustil do sebe.

Rozhodně bych asi udělal novou výměnu oleje, popř. pokud chceš mít jistotu, že je motor a sací koš čistý, tak nech sundat vanu a vše zkontrolovat, popř. nechat vanu vyčistit, protože tam toho bordelu muselo být určitě hodně.

 

Mám stejný motor a tak černý olej nemám ani po 5tis km...:O

Odkaz ke komentáři

Vím, že to nebyl proplachovací olej (blbě jsem to napsal), ale motor jsi propláchl jiným olejem a ten mohl způsobit povolení těch usazenin. Pokud se nechceš pouštět do větších akcí (sundání vany, kontrola, vyčištění a nasazení vany výjde cca na 500,-), tak něco odjezdi na tento černý olej a před výměnou motor pořádně prohřej a dej mi pořádně za uši (chvíli ho podržet kolem 6tis ot.), aby co nejvíc usazenin povolilo a pak udělej výměnu :)

Odkaz ke komentáři

Mám nalítáno 167 tisíc, ale dát mu za uši... toho by se trochu bál, aby mu nevylétly písty ven. Podle německého techničáku jsem vlastně 2. majitel. Ten chlap to měl vlastně do cca 124000 km /tím končí servisní historie-rok 2011/ pak to dal synovi na tuning(bez přepisu), ten vyměnil přední nárazník, zadní světla, upravil kapotu, jenže čekal větší možnosti(u tohodle motoru nejde lépe zpracovat sání ani čip) takže mu to vrátil a ten to prodal se 154tis. A já pak se 156tis koupil.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...